به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،تشت گذاری نخستین مراسم استقبال از محرم در بین آذری زبان های مازندران است که به مناسبت محرم در مناطق آذری نشین استان از جمله بابل، قائمشهر، ساری و شهرهای غرب مازندران اجرا می شود.
در مراسم تشت گذاری که با حضور ریش سفیدان و روسای امنا همه مساجد آذری و هیئت های عزاداری برگزار شد، پس از شستن تشت و تزیین با پارچه های سبز با کمک جوانان و در میان ازدحام جمعیت به دوش گرفته تا بر روی سکوی خاصی که قبلاً تهیه شده است قرار دهند، سپس عزاداران حسینی با کوزه های آب و دیگر وسائل در میان جمعیت حضور می یابند.
آب های داخل ظرف را درون طشت ها خالی می کنند و معمولاً عزاداران علاوه بر اینکه جهت رفع تشنگی در طول ایام عزاداری از آب ها می نوشند، به شفا بخش بودن این آب نیز اعتقاد ویژه دارند و آن را به عنوان تبرک به خانه های خود می برند تا بیمارانشان هم از آن آب بنوشند.
این مراسم نمادین ، قدمتی بیش از چهار صد سال در ایران دارد و هر ساله با شکوهی هرچه بیشتر در شهرهای آذری نشین برپا می شود.
در ارتباط با ریشه تاریخی برگزاری مراسم تشت گذاری نظرات مختلفی وجود دارد، برخی ها معتقدند براساس روایت تاریخ، در مسیر راه کاروان کربلا قبل از رسیدن به دشت نینوا، سربازان حر بن یزید ریاحی در منطقهای به نام «زباله» راه بر کاروان بسته و حرکت آن را متوقف ساختند اما امام حسین(ع) علیرغم کمبود آب دستور میدهند تشتها توسط آبهای موجود در مشکها پر شود که هم یاران حسین و هم سربازان حر از آن استفاده کنند و نیز احشام موجود در هر دو کاروان نیز سیراب شوند.
انتهای پیام/