کچلی سکه‌ای اتفاق شایعی است که گاهی بدون دلیل و بی‌توجه به اینکه زن هستید یا مرد سراغ‌تان می‌آید.

افشین سلیمانی متخصص پوست و مو در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛گفت: اسم علمی این بیماری "آلوپسی آره تار" است کچلی سکه ای نوعی بیماری خود ایمنی در بدن انسان است در آن فولکول های موی شما از بین نمی‌رود اما بدنتان موها را اضافی تلقی کرده و تیشه به ریشه آن می‌زند.

وی اظهار داشت: اگر ریزش موهایتان با خارش، سوزش و تورم همراه است در گروه مبتلایان کچلی سکه ای قرار نمی‌گیرید؛ اسم این نوع بیماری کچلی سکه ای است اما ریزش موها ربطی به اندازه سکه ندارد و همیشه محدود و گاهی اوقات نیز وسیع می باشد.

سلیمانی در ادامه گفت: اگر تمام موهای سر بریزد آن را نوع "توتالیس" می‌نامند. اگر ریزش در ناحیه غیر از سر مانند ریش، ابرو و یا بدن پیدا شود آنرا فرم "خارج جمجمه ای" و اگر تمام موی بدن بریزد نوع سرتاسری یا "یونیورسالیس" می نامند.

وی بیان کرد: در این نوع تمامی موهای بدن از جمله سر و بدن و حتی موهای بینی می ریزد

این متخصص پوست و مو بیان کرد: در برخی مواقع بعد از ریزش و رویش مجدد یک ناحیه، قسمت دیگری دچار کچلی می شود که برای درمان آن، پزشک با توجه به شدت بیماری شیوه درمانی مناسب را انتخاب می‌کند و با کمک داروهای خوراکی یا تزریق دوره ای دارو ها برای برطرف شدن مشکل تلاش می‌کند.

وی تاکید کرد: اگر ناحیه کچلی محدود باشد از دوره های تزریق دارو جهت درمان استفاده می‌شود.

وی در خصوص اینکه آیا کودکان هم دچار ریزش سکه ای مو می شوند یا خیر، گفت: این بیماری به هیچ عنوان سن و سال نمیشناسد و از کودک سه یا هفت ساله گرفته تا بزرگسال را درگیر می کند.
هر چه بیماری زود تر شروع شود درمان آن دشوار تر و احتمال برگشت پذیری آن بالاتر است اما بیشترین سن شیوع آن 20 تا 45 سالگی است. از طرفی کچلی سکه ای خانوم و آقا نمی‌شناسد و میزان شیوع آن و سن شیوع آن در خانم ها و آقایان برابر است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.