به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ مرتضی عزالدین گفت: به دلیل بحران آب در استان همدان و تنش آبی در شهر همدان برای پر کردن چاه های غیر مجاز نیاز به اعتبار بیشتری است و اعتبارات فعلی جوابگو نیست.
عزالدین با اشاره به بحران آب در استان و کاهش شدید منابع آبی اظهار داشت: در مورد کاهش آب در استان چند موضوع دخیل است که یکی از آنها حفر چاه های غیر مجاز برای کشاورزی است.
وی بیلان منفی دشت های استان همدان را 237 میلیون متر مکعب دانست و افزود: 16 هزار حلقه چاه مجاز در استان همدان وجود دارد که از این تعداد 12 هزار حلقه چاه آب کشاورزی و مابقی چاه های آب شرب و صنعتی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان در مورد کاهش شدید منابع آب زیر زمینی نیز گفت: برداشت آب از چاه های غیر مجاز و اضافه برداشت چاه های مجاز و خشکسالی هایی که در سال های اخیر اتفاق افتاده است باعث شده است که منابع تجدید پذیر استان همدان کاهش یابد.
عزالدین با اشاره به اینکه عواملی چون توسعه استان، افزایش جمعیت و توسعه کشاورزی، کاهش بارندگی، خشکسالیهای پی در پی از دلایل کاهش منابع آب زیر زمینی است، افزود: متاسفانه مصرف آب زیر زمینی بیشتر از تولید آب در استان همدان است.
وی بیان داشت: در مجموع 13 دشت در استان همدان وجود دارد که همه آنها ممنوعه است و از این تعداد دشت کبودراهنگ دارای شرایطی بدتر و در وضعیت ممنوعه بحرانی به سر می برد.
عزالدین تاکید کرد: با توجه به ممنوعه بودن دشتهای استان که از سال 71 شروع شده است توسعه بخش کشاورزی در دشت های استان ممنوع است و هیچ مجوزی جدیدی برای حفر چاه کشاورزی جدید در دشتهای ممنوعه صادر نشده است.
وی در این مورد بیان داشت: تنها در دشت ها ممکن است بنابر نیاز استان برای مصارف آب شرب و صنعتی در قالب سقف تخصیص آب مجوز صادر می شود.
انتهای پیام/ ص