به گزارش خبرنگار
اقتصاد و انرژی گروه
اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور امروز در نوزدهمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه بیماری اقتصاد امروز ما رکود نیست، گفت: امروز رشد پایین اقتصاد بیماری این بخش است ، بنابراین باید شرایط بلندمدت رشد اقتصادی در کشور فراهم شود.
وی افزود: هر آنچه که بهبود مختصر در سال 95 مشاهده میکنیم، عمدتاً برآمده از دو عامل یعنی برجام و ثبات اقتصادی است بطوریکه برآیند این دو عامل آرام آرام شرایطی در کشور به وجود آورده که هر دو به صورت ملایم روی اقتصاد کشور اثر میگذارد.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به اینکه هیچ کشوری با تورم دو رقمی نتوانسته رشد اقتصادی پایدار به وجود آورد،تصریح کرد: به همان میزان که تغییر جزی در نقدینگی مشاهده میشود، باید مواظب اعضای دیگری که میتوانند بر تورم تأثیرگذار باشد،باشیم.
نیلی با اشاره به اینکه خیلی از فعالان بخش خصوصی بیان می کنند که اصرار دولت بر کاهش تورم باعث شده فعالیت اقتصادی کم باشد، اظهارداشت: این فرضیه درست نیست، در فضای ایجاد شده به رشد پایدار دست خواهیم یافت.
رشد مسکن در نیمه دوم سال
وی در ادامه به بخش مسکن اشاره کرد و گفت:شاخصهای پیشران بخش مسکن تحرک در این بخش را نشان می دهد.
مشاور اقتصادی رییس جمهور به ثابت ماندن قیمت مسکن در 4 سال گذشته اشاره کرد و گفت: آمار
معاملات نشان میدهد، به تدریج در این زمینه در حال رشد هستیم.
نیلی در خصوص رشد منفی سرمایهگذاری در سال 91 نیز گفت: هیچ کشوری با رشد سرمایهگذاری منفی نمی تواند رشد اقتصادی خوبی داشته باشد،کما اینکه مشکلات جدی در نظام بانکی رشد اقتصادی در کشور را با معضلات متعددی روبرو می کند.
وی با ابراز امیدواری از پشت سر گذاشتن تک رقمی ماندن نرخ تورم در سال جاری اظهارداشت: در سالهای بعد از 95 با اقتصاد درونگرا نمیتوان رشد اقتصادی داشت، در نتیجه ما نیاز به اقتصاد برونگرا و استفاده از منابع بینالمللی داریم.
مشاور اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه تأکید من بر روی اصلاحات اقتصادی از جمله نظام بانکی، بودجه و نظام ارزی است، تصریح کرد : اگر فضای سیاست این فرصت را برای اصلاحات به وجود نیاورد به رشد اقتصادی نمی رسیم.
وی با تأکید بر اینکه عامل مهم در رشد اقتصادی سال 1395 افزایش جهشی تولید نفت است، گفت: با وجود افزایش تولید نفت در سال 95 اما به دلیل کاهش قیمت نفت درآمد حاصل از صادرات نفت با سال 94 تفاوت چندانی نداشت.
مشاور اقتصادی رییس جمهور بیان داشت: درآمد نفت در سال 94، 33 میلیارد دلار بود و این درآمد در سال 95، 36 میلیارد دلار است، بنابراین علیرغم فروش بیشتر تفاوت چندانی در درآمد حاصل نشده است.
نیلی اظهار کرد: اگر قرار بود سال 95 را با قیمتهای موجود و بدون برجام به نتیجه برسانیم، درآمدهای نفتی امسال 22 میلیارد دلار میشد و اگر قیمت نفت معادل سال 1392 بود، درآمد حاصل از صادرات نفت با برجام 91 میلیارد دلار میشد.
وی همچنین گفت: اقتصادکلان از سال 1392 به بعد فضای باثباتی داشته است و همین موضوع امکان برنامهریزی برای آینده را فراهم کرده است.
مشاور اقتصادی رئیس جمهور بیان داشت: دولت در سال گذشته مقدار مخارجش رشد زیادی داشته و از ابتدای زمستان سال 94 تا آخر تیر امسال دولت به عنوان متقاضی با رشد زیادی وارد بازار شده است.
وی گفت: آمار صادرات نشان میدهد، در نیمه اول سال 95 صادرات افزایش قابل توجهی داشته، به طوری که 15.3 درصد رشد صادرات بدون میعانات گازی در 5 ماهه سال 95 نسبت به 5 ماهه سال 94 را تجربه کردهایم.
نیلی بیان داشت: در بخش صادرات فلزات و رشد صادرات غیرنفتی نیز برجام تأثیرگذار و رشد خوبی را شاهد بودیم.
معاون اقتصادی رئیس جمهور بیان داشت: بنابراین شاید بتوان گفت اتفاقاتی که در سمت تقاضا افتاده، سمت عرضه را نیز متأثر کرده و شاهد تحرک در تولید بودهایم.
رشد اقتصادی در سال95خوب است
مشاور اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه رشد اقتصادی سال 95 خوب است، اظهار داشت: احتمال رشد اقتصادی 5 تا 6 درصد بسیار زیاد است و حتی ممکن است رشد اقتصادی 5 تا 7 درصدی هم حاصل شود.
نیلی با طرح این سؤال که آیا رشد اقتصادی سال 95 میتواند در سالهای آینده استمرار یابد، گفت: ما احتیاج داریم، اقتصاد رشد بالا و پایدار داشته باشد؛همچنین مطمئناً اثر نفت در رشد اقتصادی سال 96 و بعد از آن مشاهده نخواهد شد و اگر هم مشاهده شود، بسیار اثر کمی دارد.
وی گفت: بودجه امسال به دلایل مختلف بیشترین رشد را تجربه کرده، ولی در سال آینده بودجه ضرر یا سودی به رشد اقتصادی نمیرساند و تقریباً اثر آن خنثی است.
نیلی با بیان اینکه آثار برجام در رشد اقتصادی سال 95 ظاهر شده است، گفت: میتوانیم انتظار داشته باشیم تا در سال 96 تسهیل تجارت استمرار یابد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به اینکه افزایش تولید گاز در سال 95 در رشد اقتصادی مؤثر بود گفت: بنابراین از آنجا که انتظار میرود در سه ماه ابتدای سال 96 عسلویه به طور کامل به بهرهبرداری برسد، این امر میتواند بر رشد اقتصادی سال 96 اثر بگذارد.
وی با بیان اینکه ما در سال 95 در بزنگاه تاریخی قرار داریم، گفت: سرنوشت اقتصاد ما در سالهای بعد به امسال وابسته است و اگر شرایط رو به بهبودی که در سال 95 به وجود آمده خوب استفاده کنیم، در سالهای 96 و 97 این شرایط میتواند به فرصت تبدیل شود و اگر این اتفاق نیفتد، در سال 96 دوباره شاهد رشد پایین اقتصادی خواهیم بود.
انتهای پیام/