به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ سنت نذری دادن ریشه در فرهنگ کهن ایرانی اسلامی مردم ایران و به ویژه شهر ها و روستا های شهرستان شازند دارد .
مطابق رسمی دیرین همزمان با آغاز ماه محرم و به فراخور توانایی مالی ، بیشتر خانواده ها با پخت غذای نذری و توزیع آن بین عزاداران حسینی و مردم ، ایام سوگواری ماه محرم را پرشور برگزار می کنند .
هم زمان،
دیگ های بزرگ و کوچک هم روی اجاق های گازی و حتی چوبی می نشینند تا پذیرایی
نذری هایی باشند که دوستداران امام(ع) نذر کرده اند.
میان همه غذهایی
که این روزها آماده می شود، «قیمه» حرف اول را می زند و «عدس پلو» غذهای
جمع و جوری است که راحت تر توزیع می شود؛ اما منوی غذاهای ویژه نذری به
همین ها محدود نمی شود.
معروف ترین غذا برای نذری ماه محرم،
قیمه است؛ غذای خوشمزه ای که کالری زیادی هم دارد. پس برای عزاداران امام
حسین (ع) که بعد از چند ساعت سوگواری، خسته و گرسنه می شوند، می تواند
بهترین غذا باشد.
در محله های قدیمی شازند مثل کلاوه ، ازنا و عباس
آباد غذاهایی نظیر آبگوشت ، حلیم ، شله زرد ، انواع آش و انواع برنج و
خورشت پخت می شود .
نکته قابل توجه این نذورات کمک و همراهی همسایگان و نزدیکان در تهیه مواد اولیه است .
در مساجد این مناطق ظروفی نظیر دیگ های بزرگ اجاق گاز و غیره به صورت وقفی در اختیار نذرکنندگان قرار می گیرد.
خوردن نذری ماه محرم به عنوان تبرک مورد علاقه مردم این مناطق به ویژه سالمندان است .