«مرد تاریخ‌ساز فیلم‌های رسمی بدون شک «بروس لی» اسطوره‌ای است. او نخستین کسی بود که با فیلم‌هایش توانست ژانر رزمی را به ژانری پرهوادار و مقبول عامه تبدیل کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، 10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان«به گزارش تابناک باتو» او اولین کسی بود که آمیزه‌ای از فنون رشته‌های مختلف را در فیلم‌هایش به کار گرفت. حرکات بروس لی تلفیقی بود از تکواندو، مشت‌زنی و سبک مبارزات وینگ چان. همین تلفیق باعث شد که بروس به یک سبک منحصر به‌ فرد برسد و انواع شیوه‌های مبارزه را در یک فیلم به کار بگیرد. این شیوه بعدها به «جیت کان دو» مشهور شد.»
 
 «تا اسم فیلم رزمی می‌آید همه‌ ما به یاد «بروس لی» می‌افتیم. این تصور وجود دارد که او نخستین کسی بوده که به طور جدی سینمای رزمی را به ژانرهای موجود در سینمای جهان افزوده است اما حقیقت این است که ماجرای این سینمای سرشار از بزن‌بزن و تحرک به مدت‌ها پیشتر برمی‌گردد.
 
هنرهای رزمی در چندین فیلم به عنوان چاشنی صحنه‌های کتک‌کاری مورد استفاده قرار گرفته بود اما اولین بار در سال ۱۹۴۹ بر اساس یک افسانه‌ بومی چینی به نام «داستان وونگ فی - هانگ» پای رزمی‌کاران به دنیای سینما باز شد. نمونه‌های اولیه بر اساس شخصیت‌های افسانه‌ای و دارای قدرت‌های جادویی ساخته می‌شدند اما کم‌کم این قهرمانان نیز همرنگ جماعت شدند و بدل شدند به شخصیت‌هایی که قدرت جادویی نداشتند و کسی بودند مثل من و شما اما با این تفاوت که از هنرهای رزمی در مبارزات و زندگی‌هایشان سود می‌بردند. بعدها برادران شاو به عنوان تهیه‌ کننده به طور جدی وارد این عرصه شدند و فیلم‌هایی چون «مشت خشم» و «شمشیرزن یک‌دست» را ساختند که صحنه‌های مبارزه بسیار پرتحرک و باورپذیری داشت. استودیوی آنها با کارگردانی به نام «چانگ چه» همکاری می‌کرد.
 
اما مرد تاریخ‌ساز فیلم‌های رسمی بدون شک «بروس لی» اسطوره‌ای است. او نخستین کسی بود که با فیلم‌هایش توانست ژانر رزمی را به ژانری پرهوادار و مقبول عامه تبدیل کند. او اولین کسی بود که آمیزه‌ای از فنون رشته‌های مختلف را در فیلم‌هایش به کار گرفت. حرکات بروس لی تلفیقی بود از تکواندو، مشت‌زنی و سبک مبارزات وینگ چان. همین تلفیق باعث شد که بروس به یک سبک منحصر به‌ فرد برسد و انواع شیوه‌های مبارزه را در یک فیلم به کار بگیرد. این شیوه بعدها به «جیت کان دو» مشهور شد. بروس لی با خشونت و انتقام و جدیت سروکار داشت اما بعد از مرگ او این ژانر دستخوش تغییراتی جدی شد. کم‌کم پای شوخی و خنده هم به سینمای رزمی باز شد و جکی چان تبدیل شد به مهم‌ترین ستاره‌ی رزمی‌های سرخوشانه.
 
جکی چان تلاش کرد تا خشونت فیلم‌های این ژانر را تلطیف کند. کم‌کم برای چشم‌بادامی‌ها رقبایی اروپایی و آمریکایی هم پیدا شد و حتی سینمای هنری نیز به این ژانر توجه نشان داد. «ببر خفته، اژدهای خیزان» توانست جایزه‌ اسکار بگیرد و سینماگران صاحب‌سبک و مهمی چون «کوئینتین تارانتینو» نیز به آن توجه نشان دادند. حالا سینمای رزمی بخشی از فرهنگ عامه‌ تمام دنیاست. آرزوها و فانتزی‌های بشری که قدرت و سرکوب دشمن و دفاع از خویش را دوست دارد، ولو به ضرب مشت و لگد.
 
مرور کارنامه ستارگان رزمی سینمای جهان که اتفاقا طرفداران زیادی هم در ایران دارند و روزگاری فیلم هایشان بین جوان‌ها دست به دست می‌شد، بهانه‌ای شد تا فهرست ده‌ نفره ستارگان سینمای رزمی را مروری ‌کنیم.
 
۱۰- جت لی
 
رشته: ووشو

10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان
 

 
این بازیگر چینی در ایران بسیار شناخته‌ شده است. جت لی یک هنرپیشه صاحب‌سبک و مهم است. هر چند شروع خوبی نداشت و فیلم‌های اولیه‌اش در آمریکا مورد تمسخر تماشاگران و منتقدان قرار گرفت. او هم به هنگ‌کنگ رفت و کارش را در آنجا ادامه داد اما در دهه ۹۰ دوباره بختش را در آمریکا آزمود و بالاخره بخت یارش شد و در کنار مل گیبسون در فیلم «اسلحه مرگبار ۴» بازی کرد و سیر ترقی‌اش آغاز شد. ووشو نسبت به سایر هنرهای رزمی برای تماشاگران سینما ناشناخته‌تر بود و حرکات و شیوه مبارزه کند و با دقت او (خلاف سرعت عمل و خشونت سایر هنرهای رزمی) بسیار مورد استقبال قرار گرفت و کم‌کم او را به یک قهرمان اکشن واقعی تبدیل کرد. «بوسه اژدها»، «جنگ» و «اقیانوس بهشت» از فیلم‌های مشهور این چینی ۵۳ ساله هستند.
 
 
۹- استیون سِگال
 
رشته: آیکیدو / کنجوتسو

10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان 

 
شاید فیلم‌بازها انتظار رتبه‌ بالاتری برای این آمریکایی صورت‌سنگی داشتند اما همین است که هست. البته مدت‌هاست که سگال را بیشتر به جای حضور در مبارزه رسمی، اسلحه به دست و در حال تیراندازی می‌بینیم. اما او که عاشق هنرهای رزمی بود، تمام دوران آموزشی خود را در کشور ژاپن و نزد برترین استادان فن گذراند. در اواخر دهه ۸۰ میلادی بالاخره پایش به سینما باز شد و با فیلم «فراتر از قانون» توانست خود را در هالیوود تثبیت کند. امروزه سگال یکی از مشهورترین و ثروتمندترین بازیگران رزمی‌کار دنیاست. او زمانی با فیلم «در محاصره» یکی از پول‌سازترین ستارگان هالیوود بود. البته با ۹ بار نامزدی و یک بار دریافت جایزه «تمشک طلایی» (که همه‌ ساله بدترین‌های هالیوود را معرفی می‌کند) برای خودش به نوعی رکورددار است. اما چه کسی اهمیت می‌دهد؟ سگال همیشه محبوب بوده.
 
 
۸- دُلف لاندگرن
 
رشته: کیوکوشین/ گوجوریو
 
10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان

 
لاندگرن را خاطرتان هست؟ همان بوکسور کله‌شق و خشن روس که در فیلم «راکی۴» حریف سیلوستر استالونه بود. «سرباز جهانی» را هم اگر یادتان باشد او را در کنار ژان کلود ون دام حتما دیده‌اید. با آن قد بلند و شمایل مهیب، لاندگرن انتخاب خوبی بود برای حضور در فیلم‌های رزمی و اکشن. در دوران اوجش در دهه ۹۰ منتقدان از او به عنوان رقیبی جدی برای ژان کلود ون دام یاد می‌کردند. لاندگرن در تعداد زیادی فیلم رزمی حضور یافت. شاید به این سوئدی غول‌آسا اصلا نیاید که مهندس شیمی باشد. او کارش را با بازی در «نمایی بر یک قتل» از سری فیلم‌های جیمز باند آغاز کرد و البته نقشش آن‌ قدر کوچک بود که به خاطر کسی نمانده. لاندگرن را البته زیاد در نقش‌های کاراته‌ای ندیده‌ایم، اما او دو بار قهرمان اروپا شده است.
 
 
۷- جیمی وانگ یو
 
رشته: ندارد
 
10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان

 
این یکی ستاره بازیگری‌اش همیشه بر مهارت رزمی‌اش می‌چربیده. جیمی وانگ یو هرگز به طور حرفه‌ای هیچ یک از رشته‌های رزمی را دنبال نکرد اما با بازی در فیلم «شمشیرزن یک‌دست» که از نقاط عطف سینمای رزمی هنگ‌کنگ بود نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت. او در دهه ۷۰ میلادی ستاره بلامنازع فیلم‌های رزمی بود و دوران افولش با ورود بروس لی به این عرصه آغاز شد. او هم بخت حضور در نقش‌های اصلی را از دست داد و در اواخر این دهه بیشتر در کنار بازیگران دیگری - چون جکی چان - در نقش‌های فرعی و مکمل ظاهر شد. در اوایل دهه ۸۰ متهم به ارتکاب قتل شد اما شواهد آن‌ قدر نبود که دادگاه تایوان مجرم بشناسدش. او در قریب به صد فیلم بازی کرده و چند بار هم نامزد دریافت جوایز سینمایی تایوان و هنگ‌کنگ شده است.
 
 
۶- جکی چان
 
رشته: هاپکیدو/ وینگ چون
 

10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان

 
انتظار می‌رفت سلطان شیرین‌کاری و دلقک‌بازی در هنرهای رزمی را در رتبه‌هایی بالاتر از این ببینیم اما منتقدان رحم ندارند. راستش کسانی که فیلم‌های رزمی اصیل و کلاسیک را می‌پسندند، چندان از نمک‌ریختن‌ها و مبارزه‌های فانتزی جکی چان دل خوشی ندارند. او بیشتر آکروباتیست است تا رزمی‌کار. اما جکی چان نقطه عطفی در سینمای رزمی بوده و هست. او برای نخستین بار نشان داد که از این خشونت و تحرک و درگیری فیزیکی می‌توان برای خنداندن مخاطب هم بهره برد. حسابی هم خاک صحنه خورد: در چند فیلم بروس‌ لی سیاهی لشکر و کتک‌خور و بدل‌کار بود اما با «سایه عقاب» و «میمون مست» در کل دنیا - از جمله در ایران - به شهرت رسید و ستاره شد. او این ایده را مطرح کرد که فیلم رزمی باید مناسب کل خانواده و تمامی سنین باشد و خشونت ظاهری آن نباید تاثیر منفی روی بیننده بگذارد. جکی چان استاد سرعت عمل و فانتزی است و شوخی‌هایش هم گاهی معرکه از آب درمی‌آید.
 
 
۵- وسلی اسنایپس
 
رشته: شوتوکان کاراته / تکواندو
 
10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان

 
خشن و ترسناک و قوی تا دلتان بخواهد. اولین سیاهپوست این فهرست کلی فیلم موفق در کارنامه‌ خود دارد. «تیغه» و «بلید» را تقریبا همه فیلم‌بازهای دنیا دیده و پسندیده‌اند. اسنایپس هم هر چند کارش را با فیلم‌های اکشن و رزمی آغاز کرد اما رفته‌رفته چنان در بازیگری خبره شد که جایزه بهترین بازیگر فستیوال ونیز را بابت فیلم «رابطه یک‌ شبه» دریافت کرد. او همه‌ جور نقشی بازی کرده و در کنار بزرگ‌ترین بازیگر هالیوود حضور داشته. حتما او را در «مرد خرابکار» در کنار سیلوستر استالونه به خاطر دارید. اسنایپس در طراحی مبارزه و اجرای تکنیک‌های ریسکی و پیچیده تبحر بسیاری دارد اما هرگز در دایره اکشن و رزمی محدود نماند. او می‌تواند شرور، مسخره، مصمم و عاشق‌پیشه باشد. کیفیتی که شاید در هیچ بازیگر رزمی‌کار دیگری نتوان سراغ گرفت.
 
 
۴- مایکل جی وایت
 
رشته: کیوکوشین کاراته/ شوتوکان
 
10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان

 
دومین سیاهپوست این فهرست کلکسیونی دارد از کمربند مشکی رشته‌های مختلف رزمی. اندام ورزیده و چهره خشنش خیلی زود نامش را بر سر زبان‌ها انداخت. تخصص او بازی در فیلم‌هایی است که بر اساس کمیک‌های ابرقهرمانی ساخته می‌شوند. فیلم‌هایی چون «شوالیه تاریکی» و «دینامیت سیاه». شهرتش را با بازی در سریال «تایسون» در نقش مایک تایسون - بوکسور افسانه‌ای - به دست آورد و بعد مدام پیشرفت کرد. حالا کارنامه‌اش خیلی عریض و طویل شده. او را چندان در فیلم‌های رزمی با حال و هوای کلاسیک ندیده‌ایم. بیشتر در اکشن‌های خشن و فانتزی حضور می‌یابد و ظاهرا بیشتر نان هیکلش را می‌خورد تا مهارت رزمی‌اش را. اما شکل و شمایلش واقعا به درد فیلم‌های ابرقهرمانی می‌خورد.
 
 
۳- ژان کلود ون دام
 
رشته: شوتوکان/ کیک بوکسینگ
 
10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان

 
خیلی دیر فهمیدیم که «فرانکی» مشهور فیلم «رینگ خونین» یک بلژیکی است که کلی مدال و جایزه جهانی دارد و در یک مسابقه ظرف سه روز توانسته ۲۵ حریف را شکست دهد و تنها یک بار در دوران حرفه‌ای فول‌کنتاکت شکست خورده. ون‌ دام حالا یک ستاره بزرگ است با تعداد زیادی فیلم پولساز و موفق در کارنامه‌اش. البته این پول و موفقیت چندان برایش خوش‌یمن نبود. او به کوکایین معتاد شد و در یک پروسه دشوار ترک مواد مخدر توانایی و چهره و اندامش بسیار لطمه دیدند. با این حال همچنان یکی از بزرگ‌ترین بازیگران رزمی تاریخ است. یک ستاره خوش‌فکر و خوش‌تکنیک که در فیلم‌های مهمی چون «سرباز جهانی» و «هدف سخت» غوغا کرده است. او محبوب جوان‌های دهه ۹۰ میلادی بود. تلفیقی از خوش‌سیمایی و قدرت بدنی و مهارت رزمی. درست همان چیزی که آرزوی هر جوانی در دنیا می‌تواند باشد.
 
 
۲- چاک نوریس
 
رشته: چون کوک دو

10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان 

 
چند سالی است که این ستاره مشهور را در فیلم‌ها نمی‌بینیم اما زمانی برای خودش اوج و افتخاری داشت. او که دو مدال طلای قهرمانی جهان در رشته کاراته را تصاحب کرده بود، با حضور در فیلم «راه اژدها» مقابل بروس لی به شهرت رسید. بعدها که هالیوود به صرافت افتاد رقبایی آمریکایی برای چشم‌بادامی‌های فیلم‌های رزمی پیدا کند، نوریس انتخاب اول بود. او هم بازیگری را خوب می‌دانست و هم یک مبارز حرفه‌ای درجه یک بود. هرچند که به مرور زمان و با افول موفقیت فیلم‌های رزمی به سمت فیلم‌های اکشن و پلیسی روی آورد و در آثاری چون «کلانتر تگزاس» خوش درخشید. او به‌ حق مهم‌ترین شمایل رزمی‌کار سفیدپوست تاریخ سینماست. بازیگری که بیش از فنون رزمی روی احساس خود حساب می‌کرد اما اگر پایش می‌افتاد می‌توانست یک صحنه بیست دقیقه‌ای مبارزه را هم یک تنه پیش ببرد و تماشاگر را هیجان‌زده کند.
 
 
۱- بروس لی
 
رشته: جیت کان دو
 
10 ستاره برتر تاریخ سینمای رزمی جهان

 
بعید است کسی جز نام بروس لی در صدر این فهرست در انتظار نام دیگری بود. بهترین بهترین‌ها یا همان رییس بزرگ. مردی که زندگی و مرگش از او اسطوره و افسانه ساخت و چیزی شد فراتر از یک ورزشکار یا بازیگر. او نماد یک فرهنگ جهانی است. همواره سودای بازیگری داشت و در کنارش به سبکی شخصی و ترکیبی از هنرهای رزمی می‌اندیشید. هر چند بروس‌ لی را معمولا در صحنه‌های مبارزه به خاطر می‌آوریم اما او مرد تفکر و فلسفه بود. نخبه‌ای که جسم و روح خود را با هم به تعالی می‌رساند و در فیلم‌هایش همواره نماد نیروهای خیر بود و نابودگر نیروهای شر.
 
هرگز کسی چون او در عرصه سینمای رزمی موفق نبود: آن جیغ‌ها، پنجه بر سینه کشیدن‌ها، نگاه نافذ و مهارت عجیب در مبارزه از او یک بت واقعی ساخت که یک عصر خاص را در فرهنگ عامه دنیا به نامش زد. درباره مرگش افسانه‌های زیادی ساختند اما حقیقت این است که بروس لی در اثر ابتلا به تومور مغزی از دنیا رفت. تنها شش فیلم در کارنامه سینمایی خود ثبت و با همین شش فیلم دنیا را تصرف کرد. هنوز پوسترهایش روی دیوارهاست، در موردش مستند می‌سازند و کتاب چاپ می‌کنند. بروس لی تنها ستاره رزمی است که هرگز نمی‌میرد؛ قهرمان قهرمانان.

منبع: همشهری جوان

انتهای پیام/

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Ali
۲۱:۲۱ ۲۶ خرداد ۱۴۰۳
فقط ژان کلود ون دام با نام مستعار فرانکی کافیه فیلم سایبورگشو ببینید چقدر خفنه فیلم هایی که از سن ۲۹ سالگی بازی کرده همه خفنن.این بازیگر توانایی نقشای مختلفی رو داره و می بینید با شخصیتهای مختلف حالات چهره اش فرق میکنه و دو فیلم بازی کرده که دارای دو نقش هست.هیچ فیلمی بازی نکرده که یه سبکی و یک مدلی باشه.بروسلی هر فیلمی بازی کرده یه شخصیت خاص تو چهرش هست.تمایز نداره در شخصیتها.توانایی این بازیگر در هنرهای رزمی هم فوق العاده است
کسی که خودش در حد ارنولد و سیلوستر استالونه بالا کشید.خنده های خاص و خشمگشن شدنها و نگاه نافذش.
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۰۹:۱۳ ۲۷ آبان ۱۴۰۱
واقعا رو دست بروسلی نمیاد.. سلطان هنرهای رزمی
Iran (Islamic Republic of)
یوز
۰۱:۴۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
چاک نوریس احترامش واجبه ولی در این حدو حدودا نیست که فرموده اید اسکات ادکینز پدیده جدید رزمی دنیاست همچنین تونی جا، چند نفر هم هستن که اسمشون الان یادم نمیاد چون خواب آلودم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
اینا رو باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
چرا جکی چان پایینه

چرا اندی آن تو لیست نیس ؟ اونم رسمی کار خوبیه چرا فیلیپ نگ نیس ؟!
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۹:۱۴ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
بروسلی استاد هنرهای رزمی در تمام دوران
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۳:۲۸ ۱۶ تير ۱۳۹۹
عشق است بروسلی و جکی چان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۵ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
پس دنی ین کجاست؟ استادی که همه چی بلده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۹ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۹
ساموهانگ جزو بهترین رزمی کاران بوده
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۳:۴۵ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
برترین و بهترین رزمی کار تاریخ جهان بروس لی افسانه ای با اون قیافه جذاب و نگاههای نافض و سرعت عجیب و باور نکردنی اش .
Iran (Islamic Republic of)
ماردین
۱۵:۰۸ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
بروسلی برترین برترینا بزرگترین بزرگترین ها
Iran (Islamic Republic of)
AMIR LEE
۲۱:۰۱ ۲۰ اسفند ۱۳۹۸
بهترین رزمی کار جهان بروس لی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۱۹ اسفند ۱۳۹۸
بروسلی نه تکرار شدنی است نه فراموش شدنی
Iran (Islamic Republic of)
Math&physice
۱۷:۲۳ ۱۵ دی ۱۳۹۸
اسطوره و سلطان هنرهای رزمی که هرگز تکرار نمیشه
((بروس لی))
هیچکی نمیتونه اینو نقض کنه...!
Finland
علی
۱۸:۰۱ ۱۸ مهر ۱۳۹۸
به نظرم جای چندین رزمی کار چینی خالی ه
اون امریکایی و اروپایی ها رو با پارتی بازی وارد لیست کردند
Iran (Islamic Republic of)
ریگی
۲۳:۱۶ ۳۰ تير ۱۳۹۸
عالی بود ممنون طرفدار جت لی قهرمان ووشو
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
محمد
۲۲:۵۴ ۰۸ اسفند ۱۳۹۷
جمشید هاشم پور کجاست بس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
پس اسکات ادکینز ، بوکاءو ، تونی جا کجان
United States of America
پویا
۱۴:۳۸ ۱۳ مهر ۱۳۹۷
پس تونی جا کو ؟ اسکات ادکینز هم رزمی کار خیلی خوبیه چرا اسم این دوتا توی لیست نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۶ ۰۶ شهريور ۱۳۹۷
برترین رزمی کار جهان بروسلی بود یک بار اومد و رفت تمام دیگه هیچ‌کس نیست
United States of America
Navidنوید
۲۰:۰۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
پس تونی جا کو؟
Tony Jaa
ولی اینم بگم ها هیچکی بروسلی نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
شایان
۱۹:۵۷ ۰۸ مرداد ۱۳۹۷
آقا به نظر من لیستتون اشکال داره،جیسون استتان و دانی ین چرا قرار ندادید
Iran (Islamic Republic of)
Nima
۱۹:۱۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۷
ادمایی مثل استیون سگال و وسلی اسنایپس رو گذاشتید اونوقت دانی ین و اسکات ادکینز رو که اسطوره های بزرگ جهان هستند رو ول کردین یا حتی جکی چان رو پایین تر دلف لاندگرن و وسلی اسنایپس گذاشتید
Iran (Islamic Republic of)
محمد رضا
۱۹:۴۲ ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
دیگه مثله بروس لی نمیاد،اون کاریزمای بسیار زیادی داشت،ب عنوان یک بازیگر،نویسنده،کارگردان،تهیه کننده،فیلمنامه نویس،فیلسوف،نماد فرهنگی،استاد هنرهای رزمی و ابداع کننده سبک رزمی جیت کاندو.
فراموش نکنید که بروس لی در 47 سال پیش شروع ب فیلمسازی و هنرپیشگی کرد بدون امکانات خاصی و جلوه های ویژه اثراتی خلق کرد با تواناهایی منحصر ب فرد خودش از هنرهای رزمی و سلاح های سرد رزمی مثله نانچیکو نهایت هیجان را برای ژانر اکشن و مردم رقم زد،اون حداقل 200 سال از زمان خودش جلوتر بود و برای هزاران سال هم ب نیکی و ب عنوان اعجوبه ازش یاد خواهد شد،با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۱ ۲۰ آذر ۱۳۹۶
واقعا عالی بود مطالبتون ممنون ☺♥
Iran (Islamic Republic of)
Moslem
۲۲:۱۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۶
پس دنی ین و اسکات ادکیز و جیسون استتهام هیچن
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۹:۵۵ ۱۵ آبان ۱۳۹۶
پس استیون سیگال وجیسون استتهام کو؟
Iran (Islamic Republic of)
MBM
۱۱:۵۳ ۱۹ شهريور ۱۳۹۶
بیست حقیقت در مورد بروسلی رو سرچ کنید،اونوقت میفهمید که بروسلی تنها یک مبارز نبود.یک اسطوره عجیب تکرارنشدنی
Iran (Islamic Republic of)
دوست
۱۴:۴۷ ۲۷ مرداد ۱۳۹۶
پس دنی ین چی میشه!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۱۰:۵۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
بی شک بروسلی سلطان هنرهای رزمیست وهیچکس به گردپاشم نمیرسه توهنرهای رزمی
Finland
ناشناس
۱۹:۵۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۵
واقعا عالی بود مطالبتون ممنون ☺♥