به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از گرانی گوشت قرمز و تلاش برای تنظیم بازار و در نهایت صحبت از واردات در حال حاضر خبر از عرضه ۲۷۰ هزار گوسفند زنده برای ایام تاسوعا و عاشورا میرسد تا شاید این خبر بتواند بازار را مدیریت کند. البته اظهارنظرهایی نیز در خصوص پشت پرده گرانی گوشت قرمز مطرح شده تا جایی که بالاخره صدای رئیس شورای تامین کنندگان دام زنده هم درآمده و تاکید کرده دام زنده ای که کمتر قیمت مصوب بازار وبا نرخ پایین تر از ۱۲ هزار تومان درهر کیلو بفروش میرسد، باید لاشه آن در قصابی ها بیش از ۳۰ هزار تومان خرید و فروش شود؟ پوریان پس از طرح این سوال به پاسخ میرسد و تاکید میکند تبانی در کار است.
به گفته وی، برخی برای افزایش قیمت دام زنده و گوشت قرمز تبانی کرده و متحد شدهاند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که در آغازین روزهای ماه محرم و به دلیل مصرف بالای مواد غذایی، گوشت قرمز که به عنوان قربانی مورد استفاده مردم قرار می گیرد، با افزایش قیمت چشم گیری رو به رو شد.
در اغلب شهرستانهای کشور طی روزهای گذشته قیمت فروش گوشت گوسفندی کیلویی ۳۴ هزار تومان است که نسبت به ایام منتهی به عید قربان حدود ۶ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.
هم اکنون قیمت گوشت گوساله مخلوط کیلویی ۳۱ هزار تومان و ران گوساله۳۴ هزار تا ۳۵ هزار تومان است.
همچنین گوسفند زنده کیلویی ۱۱ هزار تومان و بره با ۱۵ هزار تومان در بازار به فروش می رسد؛ درحالی که هر کدام ۴ الی ۵ هزار تومان افزایش قیمت داشته اند.
این درحالی است که معاون وزیر جهاد کشاورزی اخیرا از تنظیم بازار گوشت قرمز در ایام محرم خبر داده بود. به گفته حسن رکنی، مشکلی از نظر تامین گوشت قرمز و مرغ در کشور نداریم و اجازه نمیدهیم تعادل قیمت به هم بخورد.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی درباره شرایط بازار گوشت قرمز تاکید کرده بود: ذخایر گوشت منجمد بخش خصوصی درحال حاضر حدود ۱۰ تا ۱۵ هزارتن است علاوه بر این شرکت پشتیبانی امور دام نیز ذخایر خوبی در این زمینه دارد.
رکنی با بیان اینکه میزان تولید گوشت قرمز در کشور حدود ۸۲۰ هزارتن و میزان واردات این کالا بین ۸۰ تا ۹۰ هزارتن است، گفت: ما کمبودی در زمینه گوشت قرمز در کشور نداریم و گوشت گرم به وفور در واحدهای تولیدی وجود دارد و عرضه میشود.
وی با اشاره به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام آمادگی عرضه گوشت منجمد را در ایام محرم دارد، اضافه کرد: درحال حاضر مسائلی که در بازار گوشت به وجود آمده مربوط به دام سبک است.
معاون وزیرجهاد کشاورزی ادامه داد: در ایامی مانند عیدقربان، قبل و حین ایام محرم تقاضا برای دام سبک افزایش پیدا میکند و بازار پرکشش میشود اما این به معنای کمبود نیست.
رکنی با بیان اینکه قیمت خرید دام زنده از تولیدکنندگان نسبت به سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش یافته است، افزود: این عدد نامعقولی نیست؛ ضمن اینکه بر شرایط بازار، وجود حلقههای واسط بی تاثیر نیست و این ربطی به تولیدکنندگان ندارد.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر تقاضا برای دام سبک در بازار بالا رفته است که این امر تغییراتی را در بازار ایجاد میکند، گفت: ما برای تامین گوشت قرمز در بازار مصرف، هیچ مشکلی نداریم ضمن اینکه ۳۰ تا ۳۵ درصد دامهای عشایر در مناطق ییلاقی به سر میبرند که به تدریج این دامها نیز وارد بازار خواهند شد و عرضه بیشتر میشود.
به هر حال مسئولان بازار گوشت قرمز باید به این سئوال پاسخ دهند که با چه منطقی هر کیلو دام زنده ۱۲ هزار تومانی در قصابیها بیش از ۳۰ هزار تومان به فروش میرسد؟
منبع:پارسینه
انتهای پیام/