به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «قمار» یا «شرطبندی» در لغت بهمعنای «هر نوع بازی است که در آن پولی برده یا باخته شود.» و بر اساس آنچه در دایرة المعارف "فرید وجدی" آمده، «قمار از دیرباز میان ملتها معروف بود و از یونانیان قدیم بهجز مردم جمهوری اسپارت کسی آن را حرام نکرد. بسیاری از امپراطوران روم علاقه فراوان به قماربازی داشتند و گاه در آن مبلغ هنگفتی میباختند. «تاسیت» مؤلف رومی از عشق آلمانیها به قمار چیزها نقل میکند که باورنکردنی است. وی مینویسد که آنان حتی آزادی خود را قمار میکردند و اگر میباختند در اسارت برنده در میآمدند».
در اسلام قمار و شرطبندی بهغیر از شنا، سوارکاری و تیراندازی، حرام است و بر همین اساس در کشور ما نیز قمار جرم محسوب میشود و قانونگذار در مواد 705 تا 711 قانون مجازات اسلامی بهتفصیل به این موضوع پرداخته و مجازاتهای مقرر را تعیین کرده است.
طبق ماده 705 قانون مجازات اسلامی، قماربازی با هر وسیلهای ممنوع و مرتکبان آن به یک تا شش ماه حبس یا تا 74 ضربه شلاق محکوم میشوند و در صورت تجاهر به قماربازی به هر دو مجازات محکوم خواهند شد. همچنین بر اساس ماده 706، هر کس آلات و وسایل مخصوص به قماربازی را بخرد یا حمل یا نگهداری کند به یک تا سه ماه حبس یا تا پانصد هزار تا یک میلیون و پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم میشود.
طبق ماده 707 نیز، هرکس آلات و وسایل مخصوص به قماربازی را بسازد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا از خارج وارد کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به سه ماه تا یک سال حبس و یک میلیون و پانصد هزار تا شش میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود.
ماده 708 همین قانون میافزاید: هر کس قمارخانه دایر کند یا مردم را برای قمار به آنجا دعوت کند به شش ماه تا دو سال حبس و یا از سه میلیون تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود. بر اساس ماده 709 نیز تمام اسباب و نقود متعلق به قمار حسب مورد معدوم یا بهعنوان جریمه ضبط میشود.
بر اساس ماده 710 نیز اشخاصی که در قمارخانهها یا اماکن معد برای صرف مشروبات الکلی موضوع مواد 701 و 705 قبول خدمت کنند یا بهنحوی از انحا به دایر کننده این قبیل اماکن کمک کنند، معاون محسوب میشوند و مجازات مباشر در جرم را دارند ولی دادگاه میتواند نظر به اوضاع و احوال و میزان تأثیر عمل معاون مجازات را تخفیف دهد. در ماده 711 این قانون نیز آمده که هرگاه یکی از ضابطان دادگستری و سایر مأموران ذیصلاح از وجود اماکن مذکور در مواد 704 و 705 و 708 یا اشخاص مذکور در ماده 710 مطلع بوده و مراتب را به مقامات ذیصلاح اطلاع ندهند یا برخلاف واقع گزارش کنند در صورتی که بهموجب قانونی دیگر مجازات شدیدتری نداشته باشند به سه تا شش ماه حبس یا تا 74 ضربه شلاق محکوم میشوند.
در سالهای اخیر یکی از انواع شرطبندی که همواره طرفداران زیادی دارد، شرطبندی بر سر نتیجه مسابقات ورزشی است از فوتبال گرفته تا کشتی و کاراته و هزار و یک رشته ورزشی دیگر؛ از مسابقات داخلی گرفته تا مسابقات ورزشی در ینگهدنیا. همه این شرطبندیها هم بهصورت اینترنتی انجام میشود و صاحبان این سایتها، قمارشان حسابی سکه است.
این سایتهای شرطبندی که عمدتاً از خارج از کشور هدایت میشوند، با اغفال جوانان و کسانی که قصد دارند ره صدساله را یکشبه طی کنند و به سرمنزل مقصود! برسند، هر هفته، میلیاردها تومان درآمد نامشروع و حرام دارند؛ یکی از این سایتهای شرطبندی که بدون هیچ مشکلی نیز در داخل کشور فعالیت میکند، سایت پیناکل (PINNACLE) است.
سایت شرطبندی آنلاین پیناکل در سال 1998 تأسیس شده و در حال حاضر یکی از بزرگترین وبسایتهای آنلاین شرطبندی در عرصه ورزش در جهان است. عبدالصمد خرمآبادی معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی، در حالی چهارم مهر از برخورد قاطع با سایتهای شرطبندی خبر داده که همین سایت پیناکل بدون هیچ فیلتر یا محدودیتی در ایران فعالیت میکند.
«جری مایر» رئیس برند پیناکل که یک یهودی است در حال حاضر مدیریت پیناکل را بهعهده دارد. دفتر مرکزی پیناکل در جزیره «کوراسائو» در کشور پادشاهی هلند واقع شده است که کازینوها و قمارخانههای بسیاری در این جزیره بهدلیل معافیت از مالیات و سایر موارد قانونی، برپاست.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/