پایگاه اینترنتی بیزنس اینسایدر در گزارشی به چالش‌های کشورهای عضو گروه بریکس، که نیمی از جمعیت جهان را دارا هستند، پرداخت.

کشورهای عضو گروه «بریکس» با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند؟
به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بیزنس اینسایدر، کشورهای عضو گروه بریکس –برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقا جنوبی-  15 و 16 اکتبر (امروز و فردا) به منظور بررسی روش‌های بهبود اقتصاد این کشورها جلسه‌ای را در ایالت «گوا» هند برگزار می‌کنند. این کشورها با مسائلی همچون کاهش فقر و حفظ محیط زیست روبرو هستند. همچنین رشد اقتصادی کشورهای عضو گروه بریکس نیز کاهش یافته است. 

در ادامه به بخشی از چالش‌هایی که این کشورها با آن مواجه هستند، پرداخته شده است:

برزیل:

برزیل دارای بزرگترین اقتصاد آمریکا -1.35 هزار میلیارد دلار- است. پیش‌بینی می‌شود اقتصاد این کشور مانند سال 2015، 3 درصد انقباض را تجربه کند. بیکاری و تورم در این کشور حدود 10 درصد است. حتی دستمزد کارگران در برخی ایالت‌های برزیل چندین ماه است، پرداخت نشده است. این کشور با جمعیت 206 میلیون نفر کاملاً به نفت، سویا و دیگر کالاها وابسته است.

 برزیل در جلسه گوا به دنبال توسعه تجارت در زمینه فناوری اطلاعات، صنایع دارویی، کمک به بخش انرژی و بخش‌های کشاورزی این کشور است.

روسیه:

پس از اینکه روابط روسیه و آمریکا رو به تیرگی رفت، روسیه تنها کشوری بود که از چین در مسئله دریای جنوبی چین دفاع کرد. روسیه پس از اینکه با تحریم‌های غرب مواجه شد و بهای نفت به شدت کاهش یافت، روابطش با چین را افزایش داد. این دو مورد به اقتصاد 1.13 هزار میلیارد دلاری روسیه به شدت آسیب وارد کرد.

صندوق بین المللی پول پیش‌بینی می‌کند اقتصاد روسیه در سال جاری 0.8 درصد انقباض داشته باشد و رشد آن در سال 2017 بسیار کم خواهد بود. رئیس‌جمهور روسیه –پوتین-  در حاشیه نشست گوا با نخست‌وزیر هند درخصوص مسائل سوریه و افغانستان گفتگو می‌کند. هند و روسیه به دنبال افزایش همکاری‌ها در زمینه هسته‌ای هستند. احتمالاً روسیه قصد ساخت راکتورهایی در هند را دارد.

تجارت دوجانبه در روسیه به دلیل نوسانات بازار نفت  14 درصد نسبت به سال 2014 کاهش داشته است.

هند:

«نارندرا مودی،» نخست‌وزیر هند، مسائل مربوط به تغییرات آب و هوایی، زیرساخت‌ها و توسعه پایدار را به عنوان اهداف اصلی برگزاری جلسه گوا اعلام کرد. اقتصاد 2.38 هزار میلیارد دلاری هند سالانه 7.5 درصد رشد می‌کند – سریع‌ترین رشد در میان پنج کشور عضو گروه بریکس. البته این کشور دارای بیشترین جمعیت فقیر جهان است و نیمی از جمعیت 1.3 میلیاردی آن با روزانه 3.10 دلار زندگی می‌کنند.

هند، پاکستان را به حمایت از جدایی‌طلبان متهم می‌کند. مودی در نشست گروه بریکس تلاش می‌کند برای مقابله با اقدامات پاکستان، حمایت اعضا را جلب کند.

چین:

اقتصاد چین که بعد از آمریکا دومین اقتصاد بزرگ جهان است (11.4 هزار میلیارد دلار)؛ کمترین سرعت رشد را در 25 سال گذشته دارد. رئیس‌جمهور چین برای صادرات کالاهای چینی به بازارهای خارجی تلاش می‌کند. احتمالاً این کشور از توافق تجارت آزاد میان اعضای گروه بریکس حمایت می‌کند. 

آفریقای جنوبی:

اقتصاد آفریقای جنوبی در میان اعضای بریکس، کوچکترین است و ارزشی برابر با 327 میلیارد دلار در سال 2015 داشت. جمعیت این کشور 55 میلیون نفر و نرخ بیکاری آن 23 درصد است. با این حال ثروت معدنی گسترده آفریقا جنوبی، اهمیت این کشور را برای دیگر اعضا افزایش می‌دهد.


«بریکس،» نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است. کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی عضو این گروه هستند. اعضای گروه بریکس همگی به غیر از روسیه در ردهٔ کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال ظهور هستند، اما عموماً به واسطهٔ اقتصادهایی با رشد پرشتاب و فراگیر و نفوذ تأثیرگذار بر امور جهانی و منطقه‌ای از دیگر کشورها متمایز می‌شوند. بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است و ۲۸٪ قدرت اقتصادی دنیا را در اختیار دارد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار