رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از قرار داشتن خوزستان در طیف استان‌های ناامن غذایی خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، دکتر اسماعیل ایدنی رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد:‌ تغییراتی در الگوی بیماری‌ها در سطح جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه رخ داده و همین امر اهمیت توجه به امنیت غذا را بیش تر کرده است.

وی افزود: بیش تر کشورها در حوزه بهداشت با بیماری‌های غیر واگیردار دچار چالش شده‌اند و این بیماری‌ها بیش ترین عامل مرگ و میر است.

ایدنی تصریح کرد: ‌مرگ‌های ناشی از بیماری‌های واگیردار رو به کاهش و مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیر واگیردار افزایش پیدا کرده است؛ در این راستا مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و سوانح رو به افزایش است و این، موجب تغییر سیاست‌های نظام درمانی شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان این‌که برقراری امنیت غذایی در جامعه با سه مولفه مهم ارتباط دارد، بیان داشت: نخستین مولفه این است که برای ایجاد امنیت غذایی در جامعه باید غذای سالم در دسترس باشد، دومین مولفه توان اقتصادی است تا افراد جامعه بتوانند از غذای سالم بهره‌مند شوند در سومین شاخص نیز فرهنگ تغذیه است.

وی خاطرنشان کرد:‌ در خوزستان متاسفانه در زمینه اقدامات اساسی نه تنها برای انسان بلکه برای هر موجود زنده‌ای دچار مشکل هستیم. اصلی‌ترین نیاز، آب سالم و هوای سالم است که همه از وضعیت آن در خوزستان مطلع هستند و از سوی دیگر متاسفانه خوزستان در طیف استان‌های ناامن غذایی قرار دارد که این موضوع، بیشتر به دلیل توان کم اقتصادی مردم درخوزستان است، به همین جهت نیاز است که در حوزه امنیت غذا برنامه‌ریزی جدی انجام شود.

اسماعیل ایدنی اذعان داشت: ‌در سطح جهان 970 میلیون نفر روزانه کمتر از یک دلار درآمد دارند و این، دسترسی به غذا را با چالش مواجه کرده است،‌ از سوی دیگر الگوی نامناسب تغذیه نیز از چالش‌های مهم امنیت غذایی است.

وی افزود: در استان خوزستان الگوی نامناسب تغذیه به دو صورت سوء‌تغذیه یا چاقی تاثیر خود را در افراد نمایان می‌کند؛ در حال حاضر 30 درصد بانوان استان دچار چاقی هستند.

ایدنی با اشاره به دخالت‌های انسانی در محیط زیست خوزستان و تاثیر آن در امنیت غذایی اظهار کرد:‌ دخالت انسان در اکوسیستم و محیط زیست، در تولید مواد غذایی سالم خلل ایجاد می‌کند. تولید غذا در جهان اکنون تحت تاثیر خشکسالی است که البته در بیشتر کشورها بین تولید غذا و کشاورزی تطابق ایجاد شده است.

وی بیان داشت:‌ شرایط اقلیمی کنونی استان خوزستان ناشی از دخالت انسان است که خوزستان را با تهدید مواجه کرده است. دخالت در محیط زیست و سرچشمه‌های رودخانه‌ها، اکوسیستم خوزستان را تغییر داده است. متاسفانه در طول مسیر رودخانه‌ای که سرچشمه حیات خوزستان است، پساب‌های بدون تصفیه تخلیه می‌شود و این یکی از مشکلات استان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان این‌که لازم است برای جامعه سالم، در سیاست‌ها یکپارچگی داشته باشیم، افزود: ارتقای سلامت غذا یک امر فرابخشی است و توجه به این عوامل در امنیت سلامت، به عزم ملی و استانی نیاز دارد.

ایدنی گفت: ‌معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز یک الگوی موفق در سطح کشور است و از رتبه 32 کشوری در مدت 2 سال متولی به رتبه نخست دست پیدا کرده که این امر قابل تقدیر است.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.