به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، عبدالنبی سواعدی مدیرکل فنی و حرفه ای خوزستان گفت: در نیمه نخست امسال بیش از 40 هزار نفر در دوره های آموزشی فنی و حرفه ای در خوزستان شرکت کردند که 23 هزار و 145 نفر در مراکز دولتی و 17 هزار و 203 نفر در مراکز بخش خصوصی آموزش دیدند.
وی عملکرد نفر ساعت آموزشی را 6 میلیون و 578 هزار نفر ساعت در دو بخش آموزش بیان کرد و افزود: سه میلیون و 900 هزار نفر در بخش دولتی و سه میلیون و 700 هزار نفر در آموزشگاه های خصوصی آموزش دیدند.
سواعدی مهم ترین اولویت های کاری خود را در سال 95 متناسب سازی آموزش های مهارتی با نیاز بازار کار دانست و اظهارکرد: در کارگروه تخصصی اشتغال استان کمیته متناسب سازی آموزش های مهارتی با نیاز بازار کار تشکیل شد که دبیرخانه آن به ما واگذار شد و دستورالعمل شیوه نامه اجرایی آن را تنظیم و به کارگروه ارایه دادیم.
وی ارتباط با صنایع در حال احداث و صنایع موجود را جزو اولویت های کاری خود خواند و بیان کرد: در شهرستان های مختلف ظرفیت های توسعه شهرستان را براساس سند توسعه استان لحاظ کردیم و برنامه ریزی آموزشی خود را بر این مبنا قرار دادیم که در هر شهرستان با توجه به مزیت های نسبی توسعه شهرستان ها برنامه ریزی آموزشی را انجام و متناسب با نیاز بازار کار آموزش دهیم.
سواعدی با بیان اینکه اولویت دیگر این اداره کل اجرای آموزش های مورد نیاز بخش های مختلف آن هم در قالب تفاهم نامههای آموزشی است توضیح داد: سفارشی کردن آموزش های مهارتی در اولویت برنامه های سازمان است.
این مقام مسئول با بیان اینکه برای متناسب سازی آموزش های مهارتی تفاهمنامه های منعقد شده است گفت: تفاهم نامه هایی با سازمان انرژی های نو، شرکت شهرک های صنعتی، شرکت ملی گاز ایران، پتروشیمی مسجدسلیمان، آلومینیوم مسجدسلیمان، سایت شماره 2 پتروشیمی ماهشهر، پالایشگاه خلیج فارس بهبهان، فولاد خرمشهر و صنایع دیگر منعقد کردیم.
مدیرکل فنی و حرفه ای خوزستان با اشاره به این که تاکنون 6 مرکز در جوار صنایع راه اندازی شده است توضیح داد: این مراکز برای آموزش و به روز رسانی اطلاعات و مهارت های کارکنان راه اندازی شده است.
وی با تاکید بر اهمیت مهارت آموزی برای دانشجویان در طول دوره تحصیل اظهار کرد: با همکاری و همراهی دانشگاه ها این امر انجام می شود و علاوه بر مرکز آموزش مهارت های پیشرفته، مرکز جدیدی را در دانشگاه خاتم الانبیاء بهبهان تأسیس کرده ایم.
سواعدی اضافه کرد: توسعه بخش خصوصی و جذب سرمایه گذار در حوزه توسعه مهارت آموزی در خوزستان نیز در اولویت کاری بوده که تاکنون 44 آموزشگاه را به صورت همزمان افتتاح کردیم.
وی تصریح کرد: موضوع واگذاری فضاها و ظرفیت های قابل واگذاری به بخش خصوصی در مراکز نیز در دستور کار کاهش تصدی گری دولت قرار گرفته است.
عبدالنبی سواعدی گفت: برنامه توانمندسازی روستاییان را بر اساس الگوی نتایج حاصل از نیازسنجی و همچنین مزیت های نسبی شهرستان ها تدوین و به سازمان فنی و حرفه ای و مدیریت و برنامه ریزی ارسال شده است.
مدیرکل فنی و حرفه ای خوزستان افزود: از بین بیش از 156 نفر مربی که شرایط جذب را داشتند فرآیند استخدام و جذب حدود 113 نفر انجام و بقیه با حفظ و ادامه همکاری در وضعیت حق التدرسی اقدام به آموزش می کنند.
وی با اشاره به ورود سرمایه گذار در بحث روابط عمومی و سواد رسانه ای، تراش سنگ های قیمتی، ساخت طلا و جواهرات، گرافیک و صنعت چاپ، آموزش های الکترونیک گفت: این اتفاق در حال طی کردن فرآیند مراحل پروانه تأسیس است.
سواعدی با بیان اینکه یکی از محصولات آموزش های مهارتی کاهش آسیب های اجتماعی است توضیح داد: با توانمندسازی افراد هم زمینه آسیب های اجتماعی و بروز جرم و جنایت کاهش و هم افراد با آموزش مهارت از این آسیب ها نجات می یابند.
وی بیان کرد: آموزش بهبودیافتگان از اعتیاد، توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و افراد در معرض آسیب با همکاری سازمان بهزیستی و کمیته امداد و همچنین توانمندسازی زندانیان در دوره حبس با همکاری اداره کل زندان ها و تأمینات اجتماعی نیز در برنامه این اداره کل است.
مدیرکل فنی و حرفه ای خوزستان با بیان اینکه بخشی از دوره های آموزشی به خلاقیت و کارآفرینی اختصاص داده شده تا افراد با افزایش توانمندی کمتر در معرض خطر آسیب های اجتماعی قرار بگیرند اظهار کرد: در 6 ماه نخست امسال 800 نفر از این افراد آموزش دیدند و در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیز برنامه های ویژه ای در مراکز بهبودی، ترک اعتیاد و زندان ها برای آموزش افراد داریم.
سواعدی گفت: بحث توانمندسازی حاشیه نشینان شهرهای بزرگ را نیز در دستور کار داریم تا افراد کمتر دچار آسیب های اجتماعی شوند. مرکز آموزش فنی و حرفه ای در عین 2 اهواز در حال تأسیس است که به محض تخصیص اعتبارات جدید به صورت کامل تجهیز و راه اندازی می شود.
انتهای پیام/گ