به گزارش خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به هر شهری که سفر میکنید برای اینکه قدمت و تاریخچهاش را مشاهده کنید، رفتن به موزه آن شهر بهترین گزینه است تا با فرهنگ مرز و بوم مورد نظر بیشتر آشنا شوید.
یکی از شهرهایی که مسافران زیادی به آن منطقه سفر میکنند، شهر اردبیل است. پس اگر گذرتان به اردبیل و موزه مردمشناسی آن خورده باشد، در خواهید یافت که مجموعه غنی فرهنگ و هنر، معماری و تاریخ این منطقه همراه با یادگاریهای کهن همه در یک مجموعه برای بازدیدکنندگان مهیا شده است.
ورودی این موزه از رختکن آغاز شده و به حوض سنگی هشتضلعی با چهار بازو ختم میشود و در آن آیینهای ویژه استحمام در دورههای گذشته بهوسیله مجسمههایی به نمایش درآمده است.
رواق هشتی شکل، رختکن، کفش کن، گنبد سربینه، گرمخانه، استخرهای آب گرم و استخر آب سرد از جمله قسمتهای این حمام است که در حال حاضر در بخشهای مختلف آن اشیای قدیمی به نمایش گذاشته شده است.
آنچه امروزه بهعنوان موزه مردمشناسی اردبیل از آن نام برده میشود، در دوره پیش از صفویه و نیمه دوم قرن هفتم هجری با اسم حمام آقا نقی شناخته میشد.
علت هم این است که این حمام را فردی به نام ظهیرالاسلام در دوره ایلخانی ساخته و 200 سال بعد الحاقاتی به آن اضافه شده و بالاخره در زمان قاجار فردی به نام آقا نقی مؤتمنالرعایا حمام را خریداری، مرمت و بازسازی کرد و از همین روست که حمام به هر دو نام معروف شده است.
در قسمت دیگر این موزه زنانی را می بینید که در حال پختن نان و آشپزی به شیوه قدیمی هستند. البته فراموش نکنید که اینجا یک آشپزخانه به شکل موزه است و هیچ کدام از آدم های داخل آشپزخانه و نان ها واقعی نیستند.
گزارش از نیلوفر جوانشیر
انتهای پیام/