سید اکبر آغا فرمانده سابق طالبان، گزارش‌های منتشر شده مبنی بر اینکه طالبان نماینده‌ای در ایران تعیین کرده را رد کرد و گفت: تمام این گزارش‌ها شایعه‌پراکنی است.

حضور نماینده طالبان در ایران شایعه‌پراکنی استبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، سید اکبر آغا فرمانده سابق طالبان در گفت‌و‌گو با یکی از رسانه‌های ایرانی، "ملا نیک‌محمد آخند" فردی که بر اساس گزارش‌های رسانه‌های محلی نماینده طالبان در امور ایران انتخاب شده را فرمانده مستعفی این گروه خواند و گفت: وی هیچ سفر رسمی به نمایندگی از طالبان به ایران نداشته است.

پس از مصالحه حزب اسلامی با دولت کابل، برخی شایعاتی مبنی بر آغاز مذاکرات صلح بین دولت کابل و طالبان نیز به گوش می‌رسید، مسئله‌ای که نه فرماندهان سابق طالبان و نه مسئولان ارشد دولتی تأیید کردند.

در این میان برخی رسانه‌های افغانستان گزارش‌هایی منتشر کردند که گویا «ملا نیک‌محمد آخند» از سوی طالبان به عنوان نماینده این گروه در ایران تعیین شده است.

این گزارش‌ها انعکاس گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های محلی داشته و برخی کاربران آن را پس از نزدیکی روابط طالبان با ایران تعبیر کرده‌اند.

نیک‌محمد آخند نماینده طالبان در تهران نشده است

اما در این میان، «سید اکبرآغا» فرمانده مشهور طالبان که چندی است در کابل زندگی می‌کند، تعیین شدن «ملا نیک‌محمد آخند» به عنوان نماینده این گروه در امور ایران را رد کرد.

وی افزود: قرار نیست طالبان نماینده‌ای برای هر کشوری که خواست تعیین کند.

این در حالی است که برخی رسانه‌های محلی نوشته‌اند که ملا نیک‌محمد آخند چندین بار به ایران سفر کرده و به دلیل شناخت وی از ایران، از سوی طالبان به عنوان نماینده تعیین شده است.

اما سید اکبرآغا در این مورد گفت: ملا نیک‌محمد آخند هیچ سفر رسمی از سوی طالبان به ایران نداشته و تمام این گزارش‌ها شایعه‌پراکنی است.

نیک‌محمد آخند استعفا داده است

وی در مورد اینکه ملا نیک‌محمد آخند هم‌اکنون در کجا زندگی می‌کند، گفت: وی در شهر دوحه زندگی می‌کند.

این فرمانده سابق طالبان با بیان اینکه ملا نیک‌محمد آخند عضو دفتر سیاسی طالبان در قطر بود، خاطر نشان کرد: چندی پیش که «ملا طیب آغا» از دفتر قطر استعفا داد، «ملا نیک‌محمد آخند» و «قاری عزیزالرحمن» نیز همزمان با وی استعفا دادند.

سید اکبر آغا در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: ملا نیک محمد آخند حتی عضویت شورای رهبری طالبان «شورای کویته» را هم ندارد.

بر اساس گزارش رسانه‌های محلی، ملا نیک‌محمد آخند به عنوان رئیس آموزش و پرورش ولایت قندهار در زمان زمامداری این گروه وظیفه داشته است.

فارس نوشت: با این حال، سرنوشت طالبان در ابهام بوده و مشخص نیست که چه زمانی به صورت رسمی وارد مذاکرات صلح خواهند شد، ضمن اینکه کارشکنی‌های از سوی آمریکا و پاکستان را فرا روی خود می‌بینند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.