مهرداد تقی بخش متخصص بیماری های دهان، فک و صورت در گفت و گو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: در فرآیند جرمگیری سنگ های آهکی تشکیل یافته بین دندان و لثه که منجر به التهاب لثه می شوند توسط دستگاه جرمگیری با استفاده از امواج فرا صوت برداشته می شوند.
وی با بیان اینکه عواملی مانند سن افراد و بیماری های مرتبط با لثه سبب تشکیل جرم می شوند، اظهار داشت: افراد سیگاری برخلاف باور رایج مبنی بر اینکه جرم گیری تاثیر به سزایی در نابودی جرم دندان دارد، باید از انجام این عمل اجتناب کنند، زیرا استعمال سیگار تنها باعث تغییر رنگ دندان می شود.
این متخصص بیماریهای دهان و دندان عنوان کرد: ترکیبات بزاق دهان، آناتومی(شکل) قرار گرفتن دندان ها و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان سبب تشکیل جرم می شود که افراد باید هر 3 تا 12 ماه یکبار جرم گیری را انجام دهند.
وی با بیان اینکه نحوه صحیح مسواک زدن نقش چشمگیری در تشکیل جرم دندان دارد، تصریح کرد: استفاده از نخ دندان پس از هر بار صرف غذا ضروری است، درصورتی که پس از استفاده از دستگاه جرم گیری، جرم ها باز هم باقی بمانند انجام جراحی لثه توصیه می شود.
تقی بخش درباره زمان تعویض مسواک گفت: برخی از مسواک ها نشانگرهای مخصوصی دارند که زمان تعویض مسواک را مشخص می کند ولی به طور معمول افراد باید هر 3 تا 6 ماه یکبار مسواک خود را تعویض کنند.
وی افزود: به طور کلی استفاده از مسواک دارای برس نرم توصیه می شود ولی افرادی که دچار مشکلات لثه هستند باید از مسواک های مخصوص استفاده کنند.
این متخصص بیماری های دهان و دندان با بیان اینکه مصرف مداوم سفید کنندهها سبب از بین رفتن سطح صیقلی و صاف دندانها می شود، اظهار کرد: افراد باید از مصرف خمیردندانهای جرم گیر که دارای یونهای سیلیکات هستند، خودداری کنند ولی استفاده از خمیردندان های دارای ترکیبات شیمیایی پیرو فسفات مشکلی ندارد و سبب تخریب مینای دندان نمی شود.
انتهای پیام/