به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ به نقل ازروابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان، منصور جلایر در کارگاه علمی و آموزشی بهبود کیفیت نان که به میزبانی معاونت غذا و داروی دانشگاه و بمناسبت هفته غذا برگزار شد، اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد به منظور تامین کیفیت نان، 16 مورد استاندارد تعریف کرده است.
وی با بیان اینکه باید به افزایش ضایعات نان در استان توجه ویژه ای شود، افزود: یکی از عوامل تولید ضایعات، عدم آشنایی با تولید نان با کیفیت است.
جلایر ادامه داد: به وجود آمدن ضایعات نان، علاوه بر صدمه به اقتصاد کشور، به سلامت مردم نیز بسیار صدمه میزند چرا که با مصرف نان بی کیفیت، احتمال مبتلا به بیماریهای مختلف افزایش یافته و این بیماریها نیازمند درمان بوده که درمان آنها نیز مستلزم هزینه بسیاری است.
وی با بیان مثالی میزان ضایعات کشور را با کشور همسایه مقایسه کرده و ابراز داشت: طبق بررسیهای انجام گرفته در سال 92، ضایعات نان در کشور بیش از 30 تا 33 درصد بود و این در حالی است که این ضایعات در کشور ترکیه به صفر درصد رسیده بود.
مدیر کل اداره استاندارد آذربایجان غربی با بیان اینکه در حوزه استاندارد باید به دو موضوع کیفیت مواد اولیه و کیفیت فرآیند تولید نان توجه ویژهای کنیم، افزود: اگر در این دو حوزه از لحاظ تئوری و عملی توجه ویژهای به کیفیت نان شود، میتوانیم شاهد کاهش ضایعات نان در کشور شویم.
جلایر در خصوص وضعیت نمونهگیری کارخانجات آرد استان، اظهار داشت: آذربایجان غربی 17 واحد تولید آرد دارد که در حوزه استانداردسازی غلات از استاندارد سازی آرد شروع کردهایم.
وی تصریح کرد: شش ماه نخست سال 95 بیش از 330 مورد نمونهگیری از این کارخانجات صورت گرفته شده که این نمونهها در آزمایشگاههای مجهز مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتهاند.
مدیر کل اداره استاندارد آذربایجان غربی درباره تشخیص سموم نان ، اظهار داشت: یکی دیگر از مواردی که آرد را با مشکل مواجه میکند، سموم است که در سال جاری بیش از 70 مورد آزمایش درباره تشخیص سموم نان در استان انجام دادهایم که متاسفانه 10 مورد از آنها مردود اعلام شد.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از موارد ورود استاندارد به تهیه نان، دستگاههای پخت نان است و به منظور استانداردسازی نانواییها مجاب شدهاند دستگاههای پخت نان دارای استاندارد را بهکار گیرند که در این خصوص نیازمند فرهنگسازی هستیم.
خاطرنشان میشود، 47 فاکتور برای استاندارد سموم وجود دارد که باید با آزمون تشخیص داده شوند.
انتهای پیام/ح