به گزارش خبرنگار
گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همایش حافظه جهانی به مناسبت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری با حضور سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مسعود سلطانیفر رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در مرکز همایشهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.
در ابتدای همایش پس از تلاوت قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی ایران، پیام دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو - ایران دکتر نصیری قیداری بدین شرح قرائت شد:
روز جهانی میراث دیداری و شنیداری فرصتی است برای گرامیداشت اهمیت این میراث برای همه زنان و مردان و همه جوامع. 27 اکتبر مصادف با روزی در سال 1980 است که کنفرانس عمومی توصیهنامه حفظ و پاسداشت تصاویر متحرک را تصویب کرد. این سند اولین سند بینالمللی است که اهمیت تاریخی و فرهنگی فیلم و تصاویر تلویزیونی را برجسته میسازد و خواهان یافتن راهحلهای موثر برای حفاظت از آنهاست. این روایت داستان زندگی شما است. آنها را به دست فراموشی نسپارید. موضوع روز جهانی میراث دیداری و شنیداری امسال نیز همین است. تصویر متحرک غیرصامت بخشهای مهمی از زندگیهای ما هستند که ضبط شدهاند و همچنین دربرگیرنده قسمت اعظم حافظه شخصی و اجتماعی ما هستند که لازمه تعیین هویتها و حفظ تعلق ما هستند. به همین دلیل است که اینها باید حفظ شوند و به عنوان بخشی از میراث مشترک بشریت به اشتراک گذاشته شوند. روایتهای نقل شده به واسطه این میراث بیانهای تاثیرگذار از فرهنگ و ابعاد مکانی هستند که تجارب شخصی و جمعی را به هم متصل میکنند و معنا و مفهوم مشترکی را به تصویر میکشند که همه در جستجویش هستند. این میراث به مثابه دستاویزی محکم در دنیای متغیر است؛ به ویژه برای جوامع محلی. این میراث سابقهای از فعالیتهای فرهنگی و بیانهای متنوع فرهنگی را در اختیارمان میگذارد. آرشیوها نیز به واسطه ترویج همبستگی از اجزای جداییناپذیر و مکمل با گفتگوهای مرتبط با تعیین اولویتهای اینده هستند؛ زیرا حافظ روایتهای متنوع بوده و به درک بهتر نسلهای آینده در مورد آنچه بر گذشتگان رفته است، کمک میکند. آرشیوها به مثابه بانک حافظه مشترک بشریت هستند که در بسیاری از سازمانهای دولتی و خصوصی نیز وجود دارند. حفاظت از میراث دیداری و شنیداری به ویژه در مناطق دور افتاده یک ضرورت است. با این دیدگاه من از همکاران و فعالان حوزه آرشیوها، سازمانهای خصوصی و دولتی و همه فعالان مرتبط میخواهم تا نسبت به پاسداشت کارهای دیداری شنیداری و همین کارهای ضبط شده به عنوان بخشی جداییناپذیر از میراث مشترک بشریت اقدام کنند.
انتهای پیام/