به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ مجيد حنيفه در چهارمين روز از هفته پيشگيري از مسموميتها با عنوان پيشگيري از مسموميتهاي ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي گفت: باكتريها، ويروسها، قارچها، مواد افزودني غير مجاز، فلزات سنگين و باقي مانده سموم نباتي از عوامل مهم ايجاد مسموميتهاي غذايي محسوب ميشوند.
وي افزود: مسموميت با مواد غدايي ميتواند در اثر آلودگي غذا در جريان توليد، تهيه و نگهداري فرآوردههاي غذايي ايجاد شود.
دكتر حنيفه، بوتوليسم را از كشندهترين انواع مسموميتهاي غذايي برشمرد و گفت: بوتوليسم در اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس، كالباس، كنسرو ماهي، كنسرو ذرت، كنسرو لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غير بهداشتي تهيه و نگهداري شدهاند، ايجاد ميشود.
وي اظهار كرد: علائم و نشانههاي بوتوليسم به صورت تأخيري (12 تا 24 ساعت پس از مصرف غذاي آلوده به باكتري) و به صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلك، عدم توانايي حركتي، سختي در بلع، اختلال تكلم و يبوست ظاهر ميشود.
كارشناس تجويز و مصرف منطقي داروی دانشگاه، اسهال را شايعترين نشانه در بسياري از مسموميتهاي غذايي بيان كرد و افزود: از مصرف كنسروهايي كه در قوطي آنها آثار نشت، برآمدگي، فرورفتگي و زنگزدگي مشاهده ميشود، خودداري كنيد.
وي، مسموميت با گياهان را يكي از شايعترين علل بروز مسموميتهاي اتفاقي در كودكان در جهان عنوان كرد و گفت: در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوهها و ظاهر جذاب برای کودکان است خودداری كنيد؛ زیرا کنجکاوی ذاتی کودکان زیر پنج سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک میشود.
دكتر حنيفه افزود: در صورت بلعيدن قسمتهاي مختلف يك گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط كودكان حتماً با مركز اطلاعرساني داروها و سموم با شماره 1490و 190 تماس بگيريد.
انتهای پیام/ د