وزیر کشور گفت: بدون مردم قدرت دفاع کشور را نداریم، بنابراین باید بدانیم رضایت مندی مردم در همه حوزه ها به ویژه حوزه نرم افزاری دارای ارزش بالایی است.
وزیر کشور همچنین تصریح کرد: وظیفه داریم از امت اسلامی و باورها، ارزش ها و اصول آنها دفاع کنیم.
رحمانی فضلی با اشاره به مقوله دفاع هم گفت: دفاع عنصر بازدارندگی است، دفاع عنصر جلوگیری از مطامع دشمنان است و هر چه بتوانیم مبنای دفاعی خود را در حوزه های مختلف تقویت کنیم، فکر تهاجم دشمن را پیش بینی و خنثی کرده ایم.
وی با بیان اینکه متناسب با تهدید، دفاع تعریف می شود و متناسب با ابعاد آن دفاع تقسیم بندی می شود، اظهار کرد: ما در مقوله تهدید با دو حوزه سخت افزار و نرم افزار روبرو هستیم و باید در هر دوی این حوزه ها برنامه ریزی دقیق و مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم مقاصد اصلی پدافند غیر عامل را تعریف و محقق کنیم.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: پدافند غیرعامل محدود به یک دستگاه اجرایی نمی شود و سازمان پدافند غیرعامل نقش هماهنگی، سیاست گزاری و نظارت را دارد و بقیه دستگاه ها باید تحت هماهنگی این سازمان کار را پیش ببرند.
رحمانی فضلی، اولویت اول کشور را در مقوله تهدید چالش اقتصادی بر شمرد و گفت: نسخه صادره رهبری در این زمینه نیز اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: طرح پدافند غیرعامل بسیار وسیع است و محدود به اقدامات بازدارندگی، صیانت و سخت افزاری نمی شود؛ چنانچه اشتغال و بیکاری در جامعه برای ما نگران کننده است و نوسانات نفت برای ما تهدید محسوب می شود.
رحمانی فضلی افزود: برای صیانت از انقلاب باید عزم و اراده جدی در تحقق دستورات رهبری داشته باشیم.
وزیرکشور دستگاههای اجرایی را به عنوان هدایتگران صحنه پدافند و مجلس و ریل گذاران قانونی قلمداد کرد و گفت: این دستگاهها برنامه ها و اقدامات را اولویت بندی می کنند و مردم همواره با آنان هستند ما باید نقاط آسیب را رصد و هشدار دهیم.
وزیر کشور تاکید کرد: اگر آسیب و چالشی را تشخیص می دهیم باید پدافند غیرعامل، هشدارها و پیش بینی لازم را با هماهنگی دستگاههای اقتصادی اعلام کند.
وزیر کشور با بیان اینکه نابرابری و فقرموجب عدم توازن و شکاف درمیان طبقات اجتماعی بوده و از آثار آن حاشیه نشینی و جرم و بزه است، گفت: پدافند غیرعامل حتماً باید زنگ هشدار این موارد را اعلام کند.
وی در ادامه گفت: اگر با هجمه فرهنگی مواجه شدیم و مشاهده کردیم در روش و شیوه زندگی دچار انحراف و یا آسیب جدی شده ایم و این آسیب ها در عزم و اراده مردم خللی ایجاد می کند؛ باید زنگها به صدا درآوریم. در حوزه اجتماعی نیز اگر آسیب و خطری برای انقلاب است باید این زنگ ها هشدار لازم را به مردم بدهند.
** وحدت و انسجام از اهداف پدافند غیرعامل است
وزیر کشور در ادامه سخنانش وحدت و انسجام را از اهداف پدافند غیرعامل برشمرد و گفت: هر چه اقتدار و امید مردم را دچار تزلزل کند برخلاف پدافند غیرعامل است.
وی با اشاره به اقدامات پدافند غیرعامل در امنیت پایدار کشور گفت: موضوع پدافند در حوزه امنیت پایدار موثر بوده و بحثی عمومی، ضروری، عقلانی است که کاملاً مورد قبول همگان است.
وزیر کشور افزود: مجموعه اقداماتی که در این سازمان ها انجام می شود در تمام کشورها مبنای برنامه ریزی است و با توجه به اهمیت این موضوع اقدامات پدافندی غیرعامل اصلی ترین موضوع در بسترسازی وزمینه سازی توسعه پایدار در تمام کشورهاست.
وی با اشاره به نفوذ دشمن و تجهیز به سلاح های نوین گفت: باید مناطق کور تهدید را بشناسیم و هر آنچه صلابت ما را تقویت می کند ارتقا دهیم.هوشیاری و به روز بودن و استفاده از یافته های علمی در عرصه دفاعی از اهداف پدافند غیرعامل است.
وزیرکشور تاکید کرد: اصلی ترین وظیفه ما در شرایط کنونی در صحنه نگه داشتن مردم و ایجاد انگیزه در آنهاست ایجاد امنیت و شرایط امن برای مردم است. مردم باید پدافند غیرعامل را در میان خود ببینند و با امید به آینده حرکت کنند. هر آن چه اقتدار و امید مردم را دچار تزلزل کند برخلاف پدافند غیرعامل است.
وی با تاکید بر تعامل پدافند غیرعامل با حوزه علم هم گفت: قدرت پیش بینی و تحلیل در حوزه پدافند غیرعامل امری است که نیازمند تعامل با اهالی علم در سطح بالا است و پدافند و دفاع باید از عملیات و اقدام جلوتر باشند به همین جهت هم باید عملیات را شناسایی و با طرحهای صیانتی به انجام برسد.
رحمانی فضلی در ادامه افزود: پدافند غیرعامل باید در لبه علم و دانش حرکت کند اگر نتوانیم با علم و دانش و برنامه ریزی متناسب جریان سازی عمومی انجام دهیم موفق نخواهیم بود باید مردم را در صحنه پدافند غیرعامل نگه داریم و هرچه استحکامات قوی باشد قدرت پایداری در مردم بیشتر خواهد بود.
* تهدیدها را به عنوان اولویت شناسایی کنیم
رحمانی فضلی شناسایی تهدیدات را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: در پدافند غیرعامل هم تاکید بر تعدد تهدیدات و هم رعایت اولویتها است که باید این امر مدنظر قرار گیرد.
وی ایران را نقطه ثقل تحولات برشمرد و گفت: در حوزه اعتقادات مردمی باید مراقبت کنیم زیرا جهل وفقر و بی اطلاعی از مبانی دینی از جمله آسیب هایی است که مورد سوءاستفاده صهیونیست ها است.
رحمانی فضلی با اشاره به فرقه های وهابیت و سلفیت در منطقه خاطرنشان کرد: فقر و جهل و عدم اطلاع از مبانی دینی موجب انحراف مردم است و باید مراقب القائات این فرقه های مذهبی باشیم و ایمان مردم را صیانت کنیم.
وزیر کشور اظهار کرد: ایجاد اختلاف در میان کشورهای منطقه از اهداف اصلی استکبار است و بنابر بر دستور رهبر انقلاب اختلاف میان شیعه و سنی حرام است.