رئیس پلیس اینترپل درجمع خبرنگاران، اظهار داشت: متهمانی که تحت تعقیب بوده و محل اقامتشان معلوم نیست از سوی سازمان اینترپل برای آنها اعلان قرمز صادر میشود و همچنین مشخصات آنها بر روی پورتال عمومی سازمان اینترپل ثبت میشود، اما به محض اینکه محل اقامت آنها مشخص و بین پلیس اینترپل دو کشور ارتباط برقرار شد، به طور خودکار نام این افراد از روی پورتال عمومی برداشته میشود.
سردار رضوانی ادامه داد: این به معنی حذف نام متهم تحت تعقیب از لیست تعقیب سازمان اینترپل نیست.
وی تأکید کرد: بنابراین، اعلان قرمز خاوری به قوت خود باقی است و از لیست اینترپل حذف نشده است و از نظر قانونی و حقوقی در سیستمهای داخلی پلیس اینترپل که با یکدیگر ارتباط دارند، تحت تعقیب بودن ایشان پابرجاست.
رئیس پلیس اینترپل افزود: علیرغم وعده وعیدهای مسئولان اروپایی در کانادا مبنی بر استرداد خاوری، اما تا کنون این اتفاق حاصل نشده و طی مذاکراتی که با همتاهای خود داشتهام، آنها قول همکاری دادهاند، ولی میگویند که استرداد خاوری در گرو نظر قوه قضاییه کانادا است.
رضوانی گفت: خاوری در کانادا تا کنون نه بازداشت شده و نه کارهای استرداد آن انجام گرفته است ولی ما همچنان پیگیر این قضیه هستیم.
*برجام هنوز تغییری در فضای پلیس اینترپل ایجاد نکرده است
رئیس پلیس اینترپل بیان داشت: بعد از فضای برجام، هیچ تغییری در انجام مأموریتهای پلیس اینترپل رخ نداده است.
رضوانی با بیان اینکه از طریق سازمان اینترپل با 190کشور به طور 24 ساعته در 7 روز هفته ارتباط مستقیم و آنلاین دارند، گفت: تنها با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده هیچ ارتباطی نداریم .
وی ادامه داد: با پلیس بسیاری از کشورها ارتباط خوبی داریم و در استرداد مجرمان بعد از ارتباط پلیسی ،ارتباط سیاسی مطرح است.
*70 درصد از پرونده های مجرمان شناسائی و دستگیر شده است
رئیس پلیس اینترپل کشور با بیان اینکه نسبت به سال قبل، درصد قابل توجهی از مجرمان خارج از کشور را دستگیر و شناسایی کردهایم، افزود: 70درصد از پروندهها به ردیابی ، شناسایی و دستگیری ختم شده است.
رضوانی گفت: پلیس اینترپل به عنوان ضابط قضایی بینالملل به کمک روابط دو جانبه و اراده سیاسی و قضایی کشورها در ردیابی، شناسایی، دستگیری قدم برمیدارد.
وی تصریح کرد: در برخی از کشورها با توجه به قوانین قضایی آنها، مجرمان مجبور به مصالحه شدهاند که این امر بیشتر در حوزه جرائم اقتصادی و در رابطه با افراد متواری به خارج از کشور اتفاق افتاده است.
رئیس پلیس اینترپل کشور درباره ایرانیهای دستگیر شده در خارج از کشور،گفت: در موضوع ایرانیهای دستگیر شده در خارج از کشور، وزارت خارجه و بخش کنسولی بیشتر نقش دارند و آمار دقیقی در این رابطه وجود ندارد، چرا که بر اساس قوانین برخی از کشورها همانند ژاپن، اگر خود فرد رضایت نداشته باشد پرونده و جرمش اعلام نمیشود.
رئیس بینالملل ناجا بیان داشت:هماهنگی برای استفاده مناسب و حرفهای از ابزار در محیط بینالملل از ضرورت کارهای ماست،محیط بینالملل ویژگی خاص خود را دارد و مسئله مهمی که وجود دارد اقداماتی است که باید در این عرصه انجام شود.
سردار رضوانی ادامه داد: شناسایی مؤلفهها و عوامل مناسب در محیط و بهرهگیری از آنها در برنامههای کاری و تخصصی خود از جمله نتایج نشستهایی همانند نشست امروزه است، البته قبلا با سفرا و وابستگان نظامی نیز این چنین نشستی را داشتهایم.
وی در پایان گفت: امیدواریم نشست امروزه قضات و پلیس عرصه بینالملل را در واقعیتهای محیط مسلط کند تا این عزیزان مأموریتهای خود را به نحو احسنت انجام داده و در احقاق حقوق کشورمان موفق باشند.
انتهای پیام/