به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
قم رئیس جهاد دانشگاهی استان با بیان این که روستای قاسم آباد سفلی در 15 کیلومتری قم با شن های روان مدفون شده است، گفت: ادامه روند خشکسالی و غفلت از این مساله بسیار مهم، در آینده شهر قم را نیز غیرقابل سکونت خواهد کرد.
محمد ابراهیم فقیه زاده تصریح کرد: در صورتی که چنین اتفاقی برای شهر قم رخ دهد ما شاهد مهاجرت مردم خواهیم بود، اما متاسفانه دیگر مناطق کشور نیز از این چالش جدی در امان نخواهند بود. .
وی با اشاره به خشکسالی های گسترده در چند سال گذشته در کشورمان به ویژه در استان قم، خاطرنشان کرد: امروز با هجوم مردم برای برداشت از سفره های آب زیرزمینی، حوزه های آبریز به شدت دچار فرونشست شده و حتی اگر بارندگی زیاد هم باشد، حفره های میان لایه ای زمین که آب آنها خارج شده و زمین فرونشست کرده است، هرگز پر نخواهند شد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم با اشاره به راه اندازی مرکز تحقیقات کویری در منطقه جنت آباد و تحقیق در رابطه با گیاهان مقاوم به شوری و کم آبی، گفت: متاسفانه امروز با خشک شدن دریاچه نمک و دشت مسیله و از میان رفتن پوشش گیاهی در این مناطق، با کوچکترین بادها شاهد هجوم گرد و غبار و ریزگردها به شهر قم و دیگر مناطق مرکزی کشور هستیم.
فقیه زاده با اشاره به کاهش 60 درصدی رطوبت هوا در شرق استان قم، مقابله با خشکسالی و کاهش آثار زیانبار آن را یک کار میان رشته ای دانست و گفت: اگر ما نتوانیم به درستی معضل خشکسالی را مدیریت کرده و برنامه ریزی درستی نداشته باشیم، جنگ و نزاع های داخلی و خارجی بر سر مساله آب بعید نخواهد بود.
وی با بیان این که باید با مدیریت سبز و تلاش برای توسعه پایدار، در اندیشه حفظ محیط زیست و منابع طبیعی برای نسل های آینده باشیم، خاطرنشان کرد: به طور حتم همه مردم و مسئولان باید در این عرصه حضور جدی و متعهدانه داشته باشند و انجام تحقیقات علمی گسترده برای دستیابی به راهکارهای مناسب در این جهت در دستور کار قرار بگیرد.
انتهای پیام/ش