«علی غنائی» رئیس اداره دانشجویان بینالملل دانشگاه فردوسی مشهد، در این مراسم خطاب به دانشجویان افغانستانی گفت: شما جوانانی با همت، شایسته و قابل افتخار و بسیار دوست داشتنی هستید که همت بلند شما در دنیای مهاجرت و ورود در این مرکز علمی گواه این مدعا است.
وی ادامه داد: من به عنوان مسئول بینالمللی دانشگاه فردوسی مشهد خوشحالم که در خدمت شما دانشجویان افغانستانی هستم. گاهی با خود میگویم خدا چه سعادتی را نصیب من کرده و من را چقدر دوست دارد که این فرصت را برای من فراهم کرده که در بخش بینالمللی دانشگاه فردوسی مشهد توفیق خدمت به دانشجویان با انرژی افغانستانی را پیدا کردهام.
غنایی یادآور شد: خدا را شاهد میگیرم که بینهایت از نگاه روحی و روانی برای من لذت بخش است که حداقل این فرصت خدمت گذاری برای من فراهم شد که در خدمت شما دانشجویان عزیز باشم.
وی ادامه داد: از شما دانشجویان عزیز هم میخواهم که دعا بفرمایید که در این فرایند خدمت به همه ما کمک کند که خدمتگذارانی شایستهای برای همه شما باشیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: شما عشق ما هستید، از خوبیهای شما هر چه بگویم کم گفتهام این همه شایستگی و ارزندگی و این همه بزرگی را باید به مردم بزرگ افغانستان تبریک گفت.
غنایی تصریح کرد: فقط میخواهم در اینجا یک نکته مهم را برای دانشجویان عزیز افغانستانی خود یادآوری کنم که این همه زحمت می کشید بدانید که شما سرمایههای آینده جمهوری افغانستان هستید و کشور شما چشم انتظار چنین سرمایههای است که توانمندی های شما افغانستان را آباد کند و ورود خود به دانشگاه را با این هدف متمرکز کنید که باید وظیفه خود را در قبال جامعه خود انجام دهید.
استاد دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد خطاب به هیئت کنسولگری افغانستان در مشهد که در مراسم حضور داشتند گفت: دوستان عزیز دانشجو برای صدور گذرنامههای الکترونیکی این روزها دچار مشکلاتی هستند و وقتی که پیگری کردیم که چرا این اتفاق افتاده است، اعلام شد که در خود همین مشهد هم گویا میشود که این گذرنامههای جدید صادر شود و لذا من درخواست دارم که صدور گذرنامهها را در همین مشهد هم صادر کنید.
«احمد شاه فرهت»، استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مراسم ضمن بیان نقش علم و تحصیلات دانشگاهی در موفقیت افراد، خطاب به دانشجویان گفت: برای رسیدن به مدارج علمی باید مشکلات زیادی را سپری کنید و در مقابل سختی مانند کوه مقاوم باشید و امید خود به زندگی را از دست ندهید.
این پزشک افغانستانی در ادامه به برخی از مشکلات دوران دانشجویی خود اشاره کرد و گفت: من روزی که به ایران آمدم نه مدرک شناسایی داشتم و نه هم پول، و شب اول که به مشهد رسیدم در کنار خیابان خوابیدم و چند ما بیکار در خیابانهای این شهر پرسه میزدم.
وی ادامه داد: چندین ماه طول کشید تا مدارک پزشکی من از کابل رسید و توانستم که فعالیت خود را به عنوان پزشک عمومی در یکی از روستاهای «تویسرکان» استان همدان آغاز کنم و اولین حقوقی هم که دریافت کردم در سال 1362 خورشیدی 1800 تومان بود.
فرهت ادامه داد: من نخستین پزشکی بودم که در آن روستای دور افتاده خدمت کردم ولی امید خود را از دست ندادم و مدتی بعد رئیس بهداری استان همدان وقتی دید کار من خوب است مرا آورد در مرکز استان و به عنوان معاون بهداشت همین شهر شروع به کار کردم. مدتی هم در همان ایام در پزشکی قانونی جانشین رئیس بهداری استان همدان بودم.
عضو هئیت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه افزود: در سال 64 تصمیم گرفتم که به تحصیلات خود ادامه دهم و تخصص بگیرم و «حبیب الله دانشور» از پزشکان و دوستان ایرانی من، مرا در این را تشویق کرد و تازه این آغاز مشکلات تحصیلی من در ایران بود چون هنوز آن زمان هیچ قانونی برای ادامه تحصیل اتباع خارجی در تخصص و فوق تخصص پزشکی وجود نداشت.
عضو کارگروه معاون علمی ریاست جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود تاکید کرد: من در دو رشته تخصصی امتحان دادم و خوشبختانه در هر دو رشته هم قبول شدم ولی وقتی مدارک مرا بررسی کردند چون تبعه خارجی بودم مانع قانونی برای آن رشته ها وجود داشت و من مجبور شدم در رشتهای ادامه تحصیل دهم که مشکل قانونی نداشته باشد و سر انجام بعد از تعهد خدمتی که به دانشگاه سپردم و بعد از مشکلات فروان تخصص و فوق تخصص خود را در رشته نوزادان و کودکان گرفتم.
فرهت ادامه داد: من پنجمین نفری بودم که در ایران توانستم فوق تخصص خود را در رشته نوزادان به دست آورم ولی باز هم همچنان به فعالیت علمی خود ادامه دادم تا جایگاه علمی خود را حفظ کنم.
این پزشک مهاجر افغانستانی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: چون می خواهم به شما دانشجویان که تازه قدم در این راه گذاشته اید ناامیدی دست ندهد مجبورم از خودم بگویم که وقتی در مقابل مشکلات ایستادگی کنید نتیجه آن را هم می بینید.
وی افزود: من تاکنون 16 جلد کتاب علمی نوشتهام و بیش از 64 مقاله تخصصی در نشریات علمی جهان از من منتشر شده است و عضویت چندین مراکز علمی را در ایران نیز دارم، در سه رشته تخصصی تا مقطع دکترا من دانشجو دارم و این در قدم نخست لطف خداوند به من بوده است و بعد هم این که در نیمه راه خودم را متوقف نکردم.
«حسن عبدالهی» وزیر سابق شهر سازی افغانستان در ادامه این مراسم ضمن بیان توان استعدادهای دانشجویان افغانستانی گفت: باید برای به دست آوردن موفقیت علمی تلاش کرد و بدون فعالیت علمی و پشت کار نمی توان به نتیجه مطلوب دست یافت.
وی در ادامه خطاب به دانشجویان جدید الورود افزود: ورود به دانشگاه هر چند یک موفقیت مهم در زندگی تلقی می شود اما این آغاز راه است و مهم تر این است که چه مقدار بتوانیم این را ادامه دهیم و باید تلاش و کوشش کنیم که راه رسیدن به موفقیت پشتکار می خواهد.
به نوشته فارس این بازرگان افغانستانی در ادامه تصریح کرد: باید از تمام زمنیه ها برای رسیدن به موفقیت خود در دوران تحصیل و در زندگی استفاده کنید.
انتهای پیام/