تحویل اسلحه‌های شکار شکارچیان به موزه محیط زیست و نابودی جلگه خوزستان و کارون به دست فاجعه ای به نام سد گتوند از موضوعات بررسی شده برنامه این هفته سرزمین ما بود. 

شکارچیان اسلحه‌هایشان را به موزه محیط زیست بدهند/سد گتوند جلگه خوزستان و کارون را نابود می‌کندبه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع این برنامه سرزمین ما در پنج شنبه‌ای که گذشت به بررسی باید‌ها و نباید‌های شکار اختصاص  یافت . 

احمد بحری، محیط بان قمی با حضور در این برنامه درباره این باید و نباید‌ها توضیح داد.

وی در پاسخ به برخی از اظهار نظرها مبنی بر اینکه شکارچیان به منظور امرار معاش دست به شکار می‌زنند، گفت:اگر برداشت از منابع طبیعی، جنگل یا حیات وحش برای امرار معاش به صورت اصولی باشد قابل قبول است اما نباید به گونه‌ای باشد که عده‌ای در مناطق تور بزنند و به صورت غیر اصولی هر میزان که می‌خواهند پرندگان را شکار کنند.حتی شکار برای معیشت هم باید اصولی باشد.

وی با بیان اینکه کمتر کسی را دیده‌ام که به خاطر معیشت شکار کند، اضافه کرد: در برخی از مناطق به ندرت افرادی هستند که به خاطر معیشت شکار کنند. اکثر شکارچیانی که تا امروز دیدم افراد متمولی هستند و تعداد معدودی هستند که به خاطر معیشت شکار می‌کنند.

محیط‌بان قمی در ادامه به افرادی که تمایل به تیراندازی دارند پیشنهاد کرد تا در پروژه‌های زنده‌گیری به محیط‌بانان کمک کنند.

وی افزود:  البته در اکثر استان‌ها هم باشگاه‌های تیراندازی وجود دارد و سازمان محیط زیست از این باشگاه‌ها حمایت می‌کند. از سال 91به وسیله سازمان محیط زیست باشگاه‌های تیراندازی تاسیس شد که در آن هم گلوله و هم پرنده مجازی وجود دارد و افراد علاقه‌مند به شکار می‌توانند از آن استفاده کنند.

در ادامه برنامه، محمد صالح حیدری که در گذشته به شکار می‌پرداخت اما امروز شکار کردن را ترک کرده بود  با ارتباطی تلفنی به روی  آنتن آمد.

وی با بیان اینکه به مدت ده سال در منطقه ییلاقی نشل مشغول به شکار بوده است، تصریح کرد: براساس ضوابط و پروانه سازمان محیط زیست طی این ده سال دو روز در هفته را به شکار پرندگان اختصاص می‌دادم.

وی در توضیح علت کنار گذاشتن شکار گفت: پس از مدتی متوجه شدم که هیچ لذتی بالاتر از دیدن حیوانات در حیات وحش وجود ندارد.  انقراض برخی  پرندگان و حیوانات در کشور از دیگر عواملی بود که مرا به کنار گذاشتن شکار ترغیب کرد.

حیدری با بیان اینکه حدود 5سال پیش در یک همایش محیط زیستی سلاح شکاری خود را تحویل دادم، افزود:امروز با محیط‌بانان خطه مازندران همراه شدم و به عنوان همیار به آنها کمک رسانی می‌کنم.

در ادامه برنامه بحری، محیط‌بان قمی که در فضای مجازی یک صفحه فعال و پرطرفدار دارد در این بار توضیح داد:صفحه مجازی من 23هزار نفر دنبال کننده دارد. در این صفحه تلاش می‌کنم مردم را با طبیعت آشتی دهم و آنها را با در لذت‌های خودم شریک کنم. کسانی وجود دارند که حتی یک بار هم پای خود را از شهر بیرون نگذاشته‌اند.

**من کارونم، نجاتم دهید

یکی از موضوعاتی که هر هفته در این برنامه مورد بررسی قرار می‌گیرد پویش‌های  محیط زیستی است. پویش حمایت از کارون، پویشی بود که هژیر کیانی، دبیر سمن‌های زیست محیطی استان خوزستان با ارتباط تلفنی با برنامه درباره آن توضیح داد.

وی با بیان اینکه این پویش با عنوان من کارونم، نجاتم دهید برپا شده است، گفت: هدف از برپایی این پویش جلب نظر مردم برای نجات تمام رودخانه‌های کشور بوده است.

وی ادامه داد: سد سازی‌های بی‌نظم، انتقال آب بدون ارزیابی‌های محیط زیستی و تخریب  جنگل‌ها از جمله عواملی است که محیط زیست را با خطر روبه‌رو کرده است.

کیانی با بیان اینکه این پویش می‌تواند تلنگری باشد تا از منابع آبی به درستی استفاده کنیم به نقش دولت‌ها در این زمینه اشاره کرد و گفت: دولت‌ها و سیاستگذاران باید نگاه و برنامه‌هایشان را در این باره تغییر دهند و اصلاح مدیریت منابع آبی کشور در دستور  کار قرار گیرد.

وی با بیان اینکه امروز کارون در وضعیت بسیار نامناسبی به سر می‌برد، ادامه داد: ساخت سد گتوند و نمک‌هایی که وارد کارون می‌شوند شرایط نامناسبی را برای این رود به وجود آورده‌اند.آين فاجعه زیست محیطی جلگه خوزستان را نابود کرده و بر اساس نظر کارشناسان 40سال زمان لازم است تا کارون دوباره به یک رودخانه با شرایط سالم تبدیل شود.

در ادامه برنامه که به باید‌ها و نباید‌های شکار ‌پرداخته شد ، محیط‌بان قمی با بیان اینکه امروز به صورت میلیونی اسلحه در دست شکارچیان وجود دارد در پیشنهاد راهکارهای کاهش شکار توضیح داد: به نظرم شکارچیان اسلحه‌های خود را به موزه محیط زیست بدهند و نامشان در کنار اسلحه‌هایشان ثبت شود تا مشخص شود آنها چه زمانی از شکار دست کشیده‌اند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۵
مگه چند تا پرنده مونده که بخوان برا امرار معاش اونا رو هم از بین ببرن ؟ مگه میشه به علت امرار معاش هر کاری رو انجام داد پس بیان دزدی و قاچاق رو هم برای امرار معاش آزاد کنن
آخرین اخبار