دکتر زهرا بصیرت، متخصص زنان و زایمان بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه 50 درصد موارد سقط مکرر بدون علت رخ می دهد، گفت: سقط مكرر به عنوان يک سندرم تعريف شده است که سبب ايجاد مسايل هيجانی، درد، صرف هزينه، دلسردی و نااميدی در بيمار می شود.
وی افزود: سقط مكرر از دست رفتن دو يا بیشتر محصولات حاملگی در قبل از هفته 20 حاملگی بوده که برای یک تا پنج درصد از زوج ها در سنین باروری اتفاق می افتد.
دکتر زهرا بصیرت گفت: فاکتورهای ژنتیک، آناتومیک، ایمونولوژیک، ترومبوفیلیهای ارثی، هورمونی، عفونی و محیطی با سقط مكرر همراه هستند و گاهی چند عامل بطور همزمان دخیل است.
متخصص زنان و زایمان بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل با بیان اینکه مشکلات ژنتیکی در سه تا پنج درصد از سقطهای مکرر نقش دارند، افزود: افزایش سن مادر با افزایش خطر سقط خودبخودی همراه است که انعکاسی از افزایش شیوع اختلال کروموزومی محسوب می شود.
دکتر بصیرت گفت: درمان های کمک باروری همراه با تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD) و انتقال انتخابی جنینهای سالم، در زوجهای مبتلا به اختلال کروموزومی، درمان ثابت شده ای محسوب می شود.
وی با بیان اینکه اختلالات مادرزادی و اکتسابی رحم سبب افزایش خطر سقط به میزان 12 درصد می شوند، افزود: این اختلالات شامل رحم تک شاخ، دوشاخ، قوسی، دوتایی، دیواره دار، میوم رحمی، چسبندگی رحم و نارسایی دهانه رحم بوده که با روشهای مختلف قابل تشخیص است.
این متخصص زنان و زایمان، مشکلات ايمونولوژيک را از مهم ترين علل سقط مکرر برشمرد و گفت: سبب 30 تا 20 درصد سقط ها ایمونولوژیک است، شناسايی آنتي ژنهای جنين توسط سيستم ايمنی مادر لازم و ضروری است.
دکتر بصیرت افزود: غربالگری انتخابی از نظر شایعترین اختلالات در زنان مبتلا به سقط راجعه غیرقابل توجیه که بعد ازهفته هشت حاملگی و یا بعد از تشخیص فعالیت قلب جنین دچار یک مورد سقط مشکوک شدهند معقول به نظر می رسد، اما غربالگری روتین تمام زنان مبتلا به سقط مکرر نباید صورت گیرد.
وی با بیان اینکه 17 درصد زنان مبتلا به سقط راجعه دچار اختلال هورمونی هستند، گفت: عوامل آن شامل بیماری تیروئید، دیابت، سندرم تخمدان پلی کیستیک ، نقص فاز ترشحی و افزایش هورمون پرولاکتین بوده و اکثر اختلالات هورمونی قابل شناسایی و قابل درمان است.
متخصص زنان و زایمان بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل افزود: مرکز باروری و ناباروری فاطمه الزهرا(س) دانشگاه علوم پزشکی بابل در درمانگاه PCO، درمانگاه اندومتریوز، درمانگاه سقط مکرر، مشاوره ناباروری، درمانگاه استرس ناباروری و مشاوره روابط زناشویی خدمات باروری و ناباروری ارائه می دهد.
انتهای پیام/