به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، عطاالله شیرالی رئیس مرکز بهداشت رامهرمز گفت: از سه سال پیش تاکنون نخستین باران پاییزی در اهواز و تعدادی دیگر از شهرهای استان موجب ایجاد مشکلات تنفسی در مردم شده است.
وی ادامه داد: عواملی مختلفی از جمله آلودگی فلرهای نفتی، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن لاستیک و زباله، آلودگی ناشی از وسایط نقلیه و گردهافشانی گیاهان بعنوان مظنون اصلی این عارضه مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس مرکز بهداشت رامهرمز تصریح کرد: با توجه به تحقیقات انجام شده مهمترین عامل در ایجاد مشکلات تنفسی و تنگی نفس پس از بارندگیهای پاییزی، گرده افشانی گیاهان کنوکارپوس است که به دلیل رطوبت بالا و باران این گردهها و هاگ قارچها در اثر شوک اسموتیک به ذرات ریزتری تبدیل میشوند و در اثر استنشاق تا عمق دستگاه تنفس نفوذ میکنند.
وی افزود: تنفس این ذرات محرک در افراد با سابقه آلرژی، مشکلات تنفسی، ناراحتی قلبی، سالمندان، کودکان و زنان باردار میتواند منجر به واکنشهای شدید تنفسی شود.
شیرالی تاکید کرد: این افراد حتیالامکان قبل از شروع بارندگیهای اولیه به پزشک خود و یا مراکز سلامت جامعه مراجعه کنند تا داروهای لازم برای پیشگیری از بروز مشکلات تنفسی برای آنان تجویز شود.
وی بیان داشت: توصیه اکید میشود که این گروه از افراد در هنگام بارندگی ضمن بسته نگهداشتن در و پنجره ساختمان از قرار گرفتن در هوای آزاد و معرض باران خودداری کنند.
رئیس مرکز بهداشت رامهرمز در پایان گفت: دانشگاه جندی شاپور اهواز هماهنگی لازم را برای مقابله با این وضعیت در سطح وسیعی انجام داده است و کارگروه تخصصی دانشگاه دستورالعمل و پروتکل پیشگیری و درمانی بحران تنفسی پاییزی را تهیه و به همراه داروهای مورد نیاز به همه شهرستانها ارسال کرده است و از آنجاییکه تغییرات جوی و بارندگیها با توجه به گزارشات هواشناسی از نیمه دوم آبان ماه شروع خواهد شد آمادگی لازم در سطح شهرستان برای مقابله با این بحران احتمالی فراهم شده است.
انتهای پیام/م