به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد عرفانی گفت: همه ساله سرشماری پائیزه عموما به منظور بررسی و تحلیل وضعیت جمعیت پستانداران علفخوار در استان خراسان رضوی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه سرشماری پائیزه از آبان آغاز و تا پایان آذرادامه دارد، افزود: شیوه سرشماری به روش مشاهده مستقیم است و گونه های شاخص پستانداران علفخوار همچون گونه های قوچ و میش اوریال، کل و بز وحشی، آهو و بعضاً جبیر دراین برنامه مورد شمارش قرار می گیرند.
وی گفت: دراین ویژه برنامه تمامی محیط بانان و کارشناسان اداره نظارت بر امور حیات وحش مجهز به دوربین چشمی و GIS بوده و 41 منطقه تحت مدیریت را با همراهی ادارات حفاظت محیط زیست شهرستان ها و با بهره مندی از پتانسیل های شهرستانهای همجوار مورد پایش و سرشماری قرار می دهند.
معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان همچنین با اشاره به اینکه با آغاز فصل سرما تجمع وحوش در مناطق افزایش یافته و شمارش آنها را تسهیل می کند گفت: مسیر های سرشماری عموما دراین برنامه مشخص شده و نتایج سرشماری بعد از مشاهدات جمع آوری و به منظور تجزیه و تحلیل مورد بررسی قرار می گیرد.
عرفانی افزود: اطلاع از وضعیت زاد و ولد و مرگ و مير، بررسي عوامل تهديد و نقاط قوت مناطق براي بكارگيري در سياستگذاري و مديريت وحوش شاخص استان از جمله قوچ و ميش، كل و بز و آهو به کمک سرشماری حاصل می شود.
وی گفت: در اين سرشماري همچنين وضعيت گروه هاي سني وحوش و ويژگي هاي آنها، نسبت جمعيت گونه هاي نر وماده، بررسی ظرفيت مناطق مورد توجه قرار می گیرد.
انتهای پیام// م.م