به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
کرمان، اسمعیل جهانشاهی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه تولید کمپوست و ورمی کمپوست ،گفت: در گذشته در سایر شهرها تولید ورمی به صورت ترکیبی از کمپوست و کود گیاهی و حیوانی انجام شده، ولی این بار در کرمان با صددرصد کمپوست، ورمی کمپوست تولید شده است.
وی تصریح کرد: در سال 94 مقدار 500 کیلوگرم کود ورمی کمپوست به صورت پایلوت تولید شد که پس از موفقیت طرح در سال 95 مقدار 10 هزار کیلوگرم کود به صورت انبوه تولید و به بازار عرضه شد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند همکاری با مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در زمینه استفاده از کمپوست زباله شهری در طرح های تحقیقاتی، راه اندازی کارخانه سرند کود کمپوست و آماده سازی سایت جهت پشته گذاری زباله های تجزیه پذیر برای تولید کود کمپوست و انعقاد قرارداد با بخش خصوصی به منظور تولید کود کمپوست را از جمله اقدامات انجام شده در زمینه تولید ورمی کمپوست از کمپوست زباله شهری عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا فروش تولیدات سازمان (ورمی کمپوست) در نمایشگاه گل و گیاه انجام شد که با استقبال شهروندان مواجه شد.
وی با بیان اینکه با افزایش شهرنشینی، تغییر سبک زندگی و عادت های غذایی مردم، میزان مواد زاید تولیدی به سرعت در حال افزایش بوده و ترکیب این ضایعات نیز تغییر کرده است، گفت: تولید ورمی کمپوست یکی از بهترین روش های تبدیل مواد زاید به مواد مفید اصلاح کننده خاک با استفاده از کرم های خاکی و میکروارگانیسم هاست.
جهانشاهی با اشاره به بیان اینکه کود ورمی کمپوست جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی در صنایع کشاورزی و باغداری است، افزود: از این کود برای حفظ مواد آلی خاک، حاصلخیزی خاک، فراهمی عناصر غذایی، نگهداشت آب و حفظ محیط زیست استفاده می شود.
وی هدف اصلی از تولید این نوع کود از زباله را کاهش حجم و وزن مواد، کاهش انتشار بوی شیرابه و بازیافت منابع با کاهش هزینه های احتمالی دفع آنها بیان کرد و افزود: این روش از نظر اقتصادی و بهداشت محیط زیست در مقایسه با سایر روش ها به اثبات رسیده است.