به گزارش خبرنگار حوزه
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نخستین آزمایش بمب هیدروژنی توسط ایالات متحده آمریکا، با اسم رمز مایک در اول نوامبر سال ۱۹۵۲ در جزیره کوچکی به نام الوگالب در جزایر مارشال در اقیانوس آرام انجام شد که وزن تجهیزات به کار رفته در این انفجار به بیش از ۶۵ تن میرسید.
یک سال بعد شوروی نیز این بمب را ساخت و در سالهای بعد بریتانیا، فرانسه ، چین و کره شمالی نیز به تولید و آزمایش آن اقدام کردند. امروزه تقریبا تمام بمبهای هستهای این پنج کشور که در حالت عملیاتی و فعال قرار دارد از این نوع است.
پیش از این در سال 1944 ایالات متحده اولین بمب اتمی جهان را آزمایش كرد. آزمایش این بمب به صورت بسیار محرمانه در منطقه آلاموگوردو در بیابان نیومكزیكو در 350 كیلومتری لس آلاموس انجام شد و سر انجام در روز 15 ژوئیه 1945 میلادی در حالی كه بمب اتمی ایالات متحده آمریکا شهر هیروشیما و ناکازاکی را با خاك یكسان كرد، عصر هسته ای جهان آغاز شد و منجر به بزرگترین مسابقه تسلیحاتی تمام دوران ها گردید.
"ژنرال فالر" در خاطرات خود نوشت: یك نور كور كننده كه حتی از فاصله 35 كیلومتری غیرقابل تحمل بود، آسمان تیره را روشن كرد و پس از آن صدای انفجاری شنیده شد. موج انفجار به شدت افرادی كه در پناهگاه ها بودند را به گوشه ای پرتاب كرد و بلافاصله صدای یك غرش كركننده و وحشتناك كه پایان ناپذیر بود بلند شد. در اینجا بود كه ما متوجه شدیم موجودات حقیر مرتدی هستیم كه جرات كردیم به نیرویی دست یابیم كه می تواند پایان بشریت را رقم بزند.
"ژنرال گروز" بقیه ماجرا را این گونه حكایت كرد: یك ابر غلیظ و عظیم از زمین برخاست و هر لحظه بر ابعاد آن افزوده می شد و به سوی آسمان پیش می رفت ، اندكی بعد این ابر به شكل یك قارچ غول آسا درآمد. اوپنهایمر هنگام مشاهده انفجار به یاد یك متن قدیمی سانسكریت افتاد :"اكنون ، من شریك مرگ هستم ، یك نابود كننده دنیاها."
شورای امنیت هسته ای به دنبال خلع سلاح هسته ای!
به گزارش "گاردین"، هر پنج عضو دائم شورای امنیت، آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس، قدرتهای هستهای هستند و در پیمان NPT نیز به عنوان قدرت هستهای به رسمیت شناخته شدهاند. هدف اصلی این پیمان حول این محور میچرخد که در ازای عدم دستیابی سایر کشورها به بمب هستهای، این پنج قدرت نیز به تدریج خلع سلاح شوند!
حامیان NPT با اشاره به اینکه اگر این توافق نبود کشورهای بیشتری در چهار دهه گذشته به سلاح هستهای دست مییافتند، اعتقاد دارند که این پیمان نسبتاً موق بوده است. اما امتناع قدرتهای بزرگ هستهای از عمل به تکالیف خود باعث شده است که کشورهای زیادی برای هستهای شدن دارای انگیزه شوند.
هند، پاکستان و اسرائیل سه کشور از چهار کشوری هستند که بمب اتمی دارند و پیمان منع تکثیر سلاحهای هستهای را نیز امضا نکردهاند.
نکته قابل توجه آنجاست که رژیم صهیونیستی هیچگاه خود را یک کشور هستهای نخوانده اما با فاصله قابل توجهی نیرومندترین قدرت هستهای خارج از پنج کشور اصلی است.
گاردین در ادامه گزارش خود می افزاید: اسرائیل در اواخر دهه 1960 یک نمونه بمب اتمی ابتدائی تولید کرد؛ اکنون تخمین زده میشود که بالغ بر نیم تن پلوتونیوم و مقدار نامشخصی اورانیوم غنیشده کافی برای ساخت سلاح ذخیره کرده است. پلوتونیوم ذخیره شده توسط اسرائیل از مجموع پلوتونیوم پنج قدرت برتر هستهای بیشتر است. اکنون کارشناسان برآورد میکنند که این کشور 200 بمب اتمی در اختیار دارد.
آمریکای هسته ای در حالی شعار خلع سلاح هسته ای را سر می دهد که خود از متهمان ارسال سلاح به نیروهای تروریستی در عراق و سوریه و یمن و آتش افروزی در منطقه است؛ به گزارش "رأی الیوم" اسناد فاش شده از سایت دولتی فرصت های تجارت فدرال شغلی در آمریکا (FBO) در سوم نوامبر سال 2015 میلادی، حاکی از آن بود که آمریکا بدنبال یک پیمانکار برای بارگیری 81 کانتینر کالا - شامل مواد منفجره - از کونستانتا در رومانی به مقصد خلیج عقبه بوده است، این کالاها در سند یاد شده شامل تفنگ AK-47، تیربار PKM، تیربار سنگین DShK، به همراه سلاح «آر.پی.جی 7» و سامانه ضد تانک «K111M Faktoria9» بوده است.
در همین حال، سایت "گلوبال ریسرچ" کانادا فاش کرد که سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) همچنان هزاران تن سلاح بیشتر برای به اصطلاح معارضان مسلح در سوریه میفرستد.
چندی پیش خبرگزاری "آسوشیتدپرس" گزارشی منتشر ساخته که در آن به مجموعه جنگها و عملیاتهای نظامی آمریکا علیه کشورهای دیگر، از جمله حملات آمریکایی ها از دوره "رونالد ریگان" به لبنان و گرانادا در سال های 1982-1983، تا حملات سالهای 2001 و 2003 "جرج بوش" به افغانستان و عراق اشاره شده که بر اساس این گزارش، سیاست های جنگ طلبانه آمریکایی ها باعث کشتار هزاران غیر نظامی بیگناه در سراسر دنیا شده است.
همچنین شواهدی در خصوص نقش آمریکا در تجهیز رژیم "صدام حسین" به سلاح شیمیایی در جریان جنگ 8 ساله ایران و عراق وجود دارد، آقای "پلیپ هیرو" روزنامه نگار سرشناس هفته نامه "آبزرور" انگلیسی در 12شهریور 1381 در مقاله ای فاش كرد که آمریكا در سال1988 می دانست كه بغداد از سلاحهای شیمیایی علیه كردها استفاده می كند ولی 14 سال سكوت مصلحتی نمود و سرانجام در هنگامی كه منافع غرب در كویت به خطر افتاد موضع گیری كرد.
وی همچنین به خاطرات سرهنگ "ریك فرانكونا" از آژانس امنیت دفاعی آمریكا استناد می كند و می نویسد: صدام از سال 1983 تا 1988 حدود یكصدهزار واحد از انواع سلاحهای شیمیایی، با آگاهی كامل رئیس جمهوری رونالد ریگان تولید كرد؛ و آمریكا نه تنها مخالفت نكرد بلكه با ماهواره های جاسوسی و هواپیماهای تجسسی آواكس مستقر در عربستان اطلاعات محرمانه نظامی ایران را در اختیار عراق قرار می داد.
این گزارشات تنها بخشی از اعترافات تلخ آمریکایی ها و نزدیکانشان به جنایاتی است که هرگز از حافظه تاریخی ملتها پاک نخواهد شد، از بمباران اتمی هیروشیما تا حمایت های نظامی و تسلیحاتی تروریستها و دخالت سیاسی و نظامی در امور کشورها! همه و همه حاکی از سیاست های سلطه جویانه سیاستمدارانی است که با شعار های استحماری دموکراسی و حقوق بشر به سلطه استعمار جدید خود، دامن می زنند.
گزارش از محمد صادق کلبادی
انتهای پیام/