عباس سلیمانیان کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: در شرایط فعلی به منظور بهبود فضای کسب و کار می بایست به دو موضوع اشتغال و سرمایه گذاری توجه ویژه ای داشت.
وی ضمن اشاره به وجود اشکالات سیستم بانکی و نرخ سود بالا افزود:ایراداتی که در وضعیت پولی بازار و هزینه های در گردش و ثابت وجود دارد موانع بزرگی بر سر بهبود فضای کسب و کار در کشور است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به وضعیت نامطلوب صنفی موجود اظهار داشت: برخلاف کشورهای توسعه یافته، عمده گردش نقدینگی بازارو عرضه محصولات در کشور ما توسط مغازه ها و واحد های صنفی کوچک انجام می شود و تنها 5 درصد این بازار به وسیله فروشگاه های شبکه ای تحت نظارت صورت می گیرد.
وی در ادامه اضافه کرد: رقابت سنگین میان واحدهای کوچک موجب بالا رفتن هزینه ها و تمرکز سرمایه در یک حوزه خرد شده که آثار مخربی بر اقتصاد کشور گذاشته است.
سلیمانیان تصریح کرد: تمرکز سرمایه در شرایط فعلی مانع بهبود وضعیت تولید شده و از طرفی کالای خارجی جایگاه خود را در بازار تثبیت و محکم خواهد کرد.
کارشناس مسائل اقتصادی، برند سازی را از چالش های بازار و محیط کسب و کار دانست و بیان کرد: بسیاری از کالاهای داخلی با برند خارجی باقیمت های بالا به فروش می رسد واین موضوعی نیست که بتوان به راحتی ازآن عبور کرد.
این کارشناس گفت:همچنین با توجه به تورم موجود ، اشتها برای خرید کالا وجود ندارد و این امر از موانع اساسی در بهبود فضای کسب و کار است وی در پایان تاکید کرد: بهبود وضعیت کسب و کار از لحاظ اداری و ساختاری با ابلاغ بخشنامه ها ودستور العمل ها در ظاهر تسهیل می شود اما باید به فکر برطرف ساختن موانع ریشه ای و اجرایی در این زمینه بود.نبود امنیت شغلی معضل اصلی فضای کسب و کاردر این ارتباط رضا مقدس در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تصریح کرد : در سالیان اخیر فضای روانی منفی و بی انگیزگی در بین کارفرمایان وجود داشت که با رفع برخی موانع ،این معضل رو به بهبود است.
وی اظهار داشت: موانع داخلی و خارجی متعددی در محیط کسب و کار تاثیر گذار بوده که با اصلاح قوانین و مقررات و همچنین حمایت از تولیدکنندگان داخلی می توان به بهبود فضای کسب و کار در کشور کمک کرد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: مهمترین معضل کسب و کار در کشور عدم امنیت شغلی ناشی از رکود حاکم در اقتصاد و نبود انگیزه توسعه فعالیت در بنگاه های اقتصادی است.
مقدس بیان کرد:همچنین بوروکراسی غیر ضرور و عمل نکردن به وعده هایی که به تولید کنندگان داده می شود، فضای عمومی کسب وکار را با مشکل مواجه ساخته است.
وی در پایان تاکید کرد: رفع موانع و اصلاح مقررات در حوزه کسب و کار ضروری است هرچند دراین زمینه اقداماتی شده اما کافی نبوده است.
انتهای پیام/