وی افزود: در اکثر کشورهای پیشرفته آموزشهای آکادمیک وجود دارد که در ایران نیز چنین آموزشهایی را باید بیشتر در بین افراد رواج داد. در کشور ما آموزشهای آکادمیک در دورههای هنرستان به صورت عمومی و در دورههای عالی در دانشگاههای علمی کاربردی و همچنین فنی انجام میشود، در دانشگاههای علمی کاربردی به دنبال تربیت نیروهایی هستیم که بتوانند در جامعه سبب اشتغالزایی شوند.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی اصفهان پیرامون آموزشهای کلاسیک گفت: در آموزشهای کلاسیک بیشتر تکیه بر معرفی دانشهای روز دنیاست، در دانشگاه علمی کاربردی آموزشها در محور فعالیتهای شغلی است و اکنون در کشور ما مبالغ بسیار سنگینی برای واردات فناوری صورت میگیرد، این در حالی است که دانشگاه علمی کاربردی با هدف تربیت تکنسینهای با دانش فعالیت میکند.
وی تصریح کرد: با توجه به تربیت مهندسی حرفهای در دانشگاههای علمی کاربردی کشور سعی در جذب این افراد توسط صنایع مختلف داریم، در دانشگاههای دیگر دانشجوها پس از فارغالتحصیلی هنوز فعالیت اجرایی نداشته ولی فارغالتحصیلان در این دانشگاه توانایی فعالیت اجرایی دارند.
قاضی عسگر با اشاره به کمبود شغل در کشور بیان کرد: در جهان امروز شغلهای بسیاری وجود دارد و براساس آمارها، در حال حاضر 18 هزار شغل وجود دارد که متاسفانه در کشور ما تنها شاهد 4 هزار شغل هستیم، با توجه به مشکلات کمبود شغل در کشور، نخبههای علمی ما با ورود به رشتههای اشباع شده پس از نبود فرصت شغلی به کشورهای دیگر سفر کنند.
وی افزود: دانشگاه علمی کاربردی با تعداد 26 هزار دانشجو، 75 هزار دانشآموخته و همچنین 3 هزار استاد مشغول به فعالیت است. این دانشگاه توانسته است با تبدیل 717 شغل به رشته تحصلی در سطح کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد فعالیت مورد قبولی را از خود ارائه دهد. در استان اصفهان نیز 217 رشته تحصیلی به صورت فعال در دانشگاهها ارائه میشود.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی اصفهان پیرامون انعطاف پذیری در این دانشگاهها خاطرنشان کرد: داوطلبان دانشگاه علمی کاربردی میتوانند بدون شرکت در کنکور در این دانشگاه حضور پیدا کنند و شرط حضور در این دانشگاهها سوابق تحصیلی لحاظ میشود. دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه میتوانند تغییر رشته داده و به رشته مورد علاقه خود بروند.
وی
خاطرنشان کرد: در ترم یک دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی درسی با عنوان
کاربینی را میگذرانند که این درس به معنای مشاهده فعالیتهای رشته تحصیلی
آنها در زمانی است که باید در بازار کار حضور پیدا کنند. این درس عملی و
نظری بوده که باید افراد به محل شغل مورد نظر آینده خود رفته و با این شغل
آشنایی پیدا کنند.
انتهای پیام/م