به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آلیسا کارسون، دختر ۱۵ ساله ای که به شدت علاقه مند به سفر به مریخ به عنوان اولین نفر است، تصمیم بر عملی کردن این رویا گرفته است. در حقیقت، اگر بخواهیم بر اساس میزان تعهد و انگیزه او برای این اقدام قضاوت کنیم، از میزان شانس بالای او برای این کار مطلع می شویم.
او در حال حاضر اولین فردی است که در همه اردوگاه های فضایی ناسا در سراسر جهان شرکت داشته است و نیز جوان ترین فردی است که تا کنون دوره آکادمی فضایی پیشرفته را با موفقیت به پایان رسانده است و اکنون در حال مطالعه کلاس های درسی در سطح کالج از کلاس ۱۰ در چهار زبان زنده دنیاست!
آلیسا گفت: من برای اولین بار و زمانی که تنها ۳ سال داشتم، به رفتن به مریخ علاقه مند شدم. این واقعیت دارد که من همه کارهایی را انجام می دهم که هر بچه دیگر در سن و سال من انجام می دهد؛ با این تفاوت که من در حال آموزش دیدن برای تبدیل شدن به فضانورد و رفتن به مریخ هستم و این مسئله بزرگ ترین تفاوت من با آن ها را نشان می دهد!
این در حالی است که اخیرا او به جوان ترین فردی تبدیل شده که تا به حال در برنامه پروژه PoSSUM (علوم قطبی زیرمداری در مزوسفر بالا) پذیرفته شده است که یک برنامه تحقیقاتی غیر انتفاعی در مطالعه لایه ی بالایی اتمسفر است و افرادی که در این برنامه گواهینامه دریافت می کنند، می توانند به فضانورد تبدیل شوند و به فضا سفر کنند. به همین راحتی!
در بالا، لیستی از دستاورد های آلیسا را در مسیر سفر به مریخ بررسی کردیم و قاعدتا نباید سختی و پیچیدگی راه او را نادیده گرفت. در حقیقت، تبدیل شدن به یک فضانورد به این راحتی ها هم نیست و شما باید لیست بلندبالایی از توانایی ها و اطلاعات را تیک بزنید تا بتوانید به رویایتان جامه عمل بپوشانید. در همین باب، آلیسا یک به یک در حال تیک زدن این نیازمندی هاست تا رویای او دیگر یک رویا نباشد!
جالب این جاست که بعد از مشاهده صحبت های او در برنامه های TEDx، دیگر هیچ کس در رسیدن او به رویایش تردید ندارد.
پل فورمن، افسر روابط عمومی مرکز فضایی Stennis ناسا می گوید: او نگرش ذهنی مثبتی را در اختیار دارد و برای تحقق رویای خود و سفر به مریخ به عنوان اولین فرد، از انجام هیچ تمرین و اقدامات فیزیکی بر روی زمین فروگذار نمی کند.
شایان ذکر است که مراحل بعدی آموزش ها و تمرین های آلیسا در رابطه با تحمل میزان اکسیژن کم و غواصی پیشرفته ( اسکوبا دایوینگ) است که در آن آلیسا در زیر آب به غواصی می پردازد؛ اما هبچ گونه کپسول اکسیژنی به همراه ندارد و تنها با لوله ای که به دهان او متصل است و بالای آن روی آب قرار می گیرد، می تواند تنفس کند.
پس از آن، او برای ادامه تحصیل در دانشگاه کمبریج در انگلستان برنامه ریزی هایی را در برنامه خود دارد تا یک مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی فضا در دانشگاه بین المللی فضایی در فرانسه دریافت کند و سپس با راهیابی به دانشگاه MIT به مطالعه اخترزیست شناسی – بپردازد. بنابراین هنوز یک راه بسیار طولانی و بسیاری از کار های سخت و دشوار وجود دارد تا او به تمام رویاهای خود برسد.
حداقل می توان خوش بین بود که سن آلیسا برگ برنده ای برای او محسوب می شود؛ ناسا در حال برنامه ریزی برای راه اندازی و شروع ماموریت ها به مریخ از سال ۲۰۳۰ است که تا آن زمان او ۲۹ ساله خواهد بود و تنها چند سال نسبت به سن و سال متوسط برای انجام این کار کم خواهد آورد!
اگر می خواهید از میزان پیشرفت او در این هدف آگاه باشید و در جریان کارهای آلیسا قرار بگیرید و او را الگوی خود قرار دهید، می توانید با وب سایت NASA Blueberry ارتباط برقرار کنید.
در حالی که پدر آلیسا، آقای برت کارسون یکی از حامیان پر و پا قرص آلیسا در طول این مسیر بوده است و می گوید باورش نمی شد که تا این حد توانسته راجع به فضا اطلاعات کسب کند! البته نباید از عواطف پدرانه آقای کارسون سرسرانه گذشت. او هنوز هم وقتی به این فکر می کند که قرار است روزی به دختر خود یک خداحافظ طولانی مدت و شاید برای همیشه بگوید، عواطف بر او غلبه می کنند و این نکته غم انگیز ماجراست.
او در مصاحبه ها اذعان داشت که جدایی از آلیسا بسیار سخت است، اما برای این که او به هدفش برسد باید به او کمک کند و حامی او باشد و به او اجازه بدهد به سمت رویای خود پرواز کند.
البته اگر اولین سفر به مریخ، همان گونه که اکثر کارشناسان براورد کرده اند، یک سفر یک طرفه باشد، آلیسا به ابدیت خواهید پیوست.
آلیسا خاطر نشان کرد: همه ما می دانیم که رفتن به مریخ و عملی کردن این اتفاق بسیار خطرناک است، اما من باور دارم که نتایج و دستاورد های این سفر واقعا به خطر آن می ارزد و بسیار با ارزش است.
منبع: وب سایت کلیک
انتهای پیام/