به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، از سال 2008 که ماهیگیری به نام کریستین جانسون در سواحل استرالیا یک جنین کوسۀ آبی (رنگ) دو سر را در تور خود یافت، تاکنون شمار بیشتری از این هیولانماهای آبزی یافت شدهاند.
اخیراً محققان اسپانیایی تحقیقی جامع را برای کشف علت دو سر شدن جنین کوسهها آغاز کردهاند که نتایج آن میتواند در تحقیقات مربوط به اختلالات ژنتیکی در انسان نیز مورداستفاده قرار گیرد.
نتایج این مطالعه در مجله «فیش بیولوژی» منتشر شدهاست.
بر اساس این تحقیقات، اختلال ژنتیکی که به دو سر شدن جنین منجر میشود، تنها در گونۀ خاصی از کوسههای تخمگذار مشاهده میشود و در دیگر گربهماهیسانان که کوسهها نیز زیرمجموعه آن هستند، دیده نشدهاست.
این تحقیقات حاکی است بهاحتمالزیاد جنین کوسهٔ دو سر بعد از خروج از تخم برای مدت طولانی قادر به حیات نیست.
اما اینکه چه چیزی باعث روند رو به افزایش تعداد جنینهای کوسههای دو سر شده همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
تیم تحقیقاتی پروفسور ولنتاین سانس-کوما که این مطالعات را هدایت میکند، میگوید جهشهای ژنتیکی ممکن است علت دو سر شدن این نوع خاص کوسهماهیها باشد.
جنینهای آنها در آزمایشگاهی با تقریباً 800 نمونۀ دیگر پرورش داده شدند، و این آزمایش هرگونه جهش ناشی از عفونت، مواد شیمیایی و یا تشعشع را غیرمحتمل نشان داد.
با این حال برخی معتقدند افزایش میزان جهش در کوسهٔ وحشی ممکن است از عوامل مختلفی از جمله عفونتهای ویروسی یا آلودگی نشأت گرفته باشد.
برخی از محققان نیز بر این باورند که صید بیرویه ممکن است علت این اختلال باشد. بهطوریکه با کاهش جمعیت کوسهها، خزانۀ ژنتیکی آنها نیز کوچک شده و تولیدمثل کوسههای همتیره خطر اختلالات ژنتیکی فلجکننده را بالا بردهاست.
کوسه بهجز انسان دشمن دیگری در طبیعت ندارد. تخمین زده شده سالانه ۷۳ میلیون کوسه توسط انسانها شکار میشوند.
غذاهای تهیه شده از گوشت کوسه در هنگکنگ و چین بازاری پرطرفدار دارد و سوپ باله کوسه غذایی لوکس و گرانقیمت در شرق آسیا محسوب میشود.
منبع: جام جم آنلاین
انتهای پیام/