به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، حمید کارگر در آیین رونمایی از لوح های ثبت جهانی فرشهای کردی و ترکمن خراسان شمالی و دستبافتههایی با نقش و نگارهای بومی گفت: 40میلیون دلار از مجموع این 167میلیون دلار، به صادرات مستقیم فرش به آمریکا اختصاص دارد.
وی افزود: حفظ و دوام بازار فرش ایران در آمریکا مستلزم رصد کردن رقیبان فعال همچون پاکستان و هند، تبلیغات مستمر و به روز کردن طرح و نقوش با توجه به نیاز بازار است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به جعل و کپی برداری از طرح و نقوش فرش ایران در سال های گذشته گفت: برای جلوگیری از این رویه، ابعاد حقوقی قضیه پیگیری شد و در سه سال اخیر طرح 29منطقه فرش ایران به ثبت ملی رسید و اخیرا نقوش چهار منطقه هم به ثبت جهانی رسید که فرشهای کردی و ترکمن خراسان شمالی از جمله این چهار منطقه است.
کارگر با اشاره به صادرات فرش ایران به چین هم گفت: می توانیم با ورود بخش خصوصی و دولت به سمت افزایش صادرات برویم.
وی افزود: همکاری مناسب شرکت شهرکهای صنعتی برای ثبت فرش، سبب حضور پررنگ فرش ایران در جهان میشود.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور هم با اشاره به فعالیت 24هزار بافنده فرش در خراسان شمالی گفت: صادرات 60هزار دلاری فرش این استان، ناچیز است.
غلامرضا سلیمانی با اعلام تمایز طرح و نقش و بافته های داری این استان افزود: بافته های منحصر به فرد خراسان شمالی، رقیبی در کشور ندارد فقط باید از آن حمایت جدی شود.
وی گفت: با این حال رونق این بازار مستلزم ورود تعدادی از بافندگان استان و مدیریت تولید این بافته ها با برند و استاندارد واحد است.
سلیمانی ارزش افزوده ناکافی را معضل اصلی فرش در همه استان ها عنوان کرد.
در این مراسم، ضرورت ایجاد نمایشگاه و موزه فرش استان خراسان شمالی برای سهولت دسترسی علاقه مندان و متقاضیان صنعت فرش و همچنین صندوق حمایت از صنعت فرش این استان مطرح شد.