به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ علیرضا پاک فطرت شهردار شیراز گفت: این دستورالعمل سبب ارتقای کیفیت ساخت و ساز در شیراز می شود.
وی با بیان اینکه تنها رعایت مصرف انرژی و یا هوشمند بودن ساختمان ها ملاک ممتاز بودن آن ها نیست افزود: مشخصه ممتاز شدن ساختمان ها از نظر ساخت و ساز تابع شرایط خاصی است که در هنگام ساخت رعایت آن ها الزامی است.
وی با اشاره به اینکه این دستورات نیز تاثیر به سزایی در ارتقای کیفیت ساختمانها در چند سال گذشته داشته است بیان کرد: به عنوان مثال به دلیل تصویب لزوم حضور مهندس ژئوتکنیک برای گودبرداری ساختمانهای مرتفع، شیراز کمترین خسارت ناشی از گودبرداریهای غیراصولی را متحمل شد.
شهردار شیراز با تاکید بر اینکه ساختمانی ممتاز است که زیر نظر مهندسان ذی صلاح و مورد تایید دستگاه های مربوطه ساخته شود عنوان کرد: نقش مهندسان در ساخت ساختمان های ممتاز نقشی ارزنده است و باید تمامی ساختمان ها با نظارت آنها ساخته شود.
وی همچنین بر لزوم حفظ فضای سبز تاکید کرد و گفت: ساخت ساختمانها باید کمترین آسیب را به فضای سبز وارد کند.
شهردار شیراز افزود: استفاده از مصالح ساختمانی مرغوب، ساخت ساختمان زیر نظر مهندسان ذیصلاح، رعایت استاندارد های ساخت و ساز و غیره منجر به احداث ساختمان های ممتاز و افزایش طول عمر ساختمان های شهر از 30 سال به 100 سال می شود که تاثیر زیادی در کاهش هزینههای ساخت مسکن در دراز مدت دارد.
پاکفطرت با بیان اینکه 100 پلاک از ساخت و سازهای شیراز موفق به اجرای بام سبز شدهاند اظهار داشت: تاکنون 33 هزار مترمربع بام سبز در شیراز اجرایی شده است و تمامی پلاکهای محله چوگیا در شیراز ملزم به اجرای بام سبز شدهاند.
وی توجه به سیما و منظر شهری را از دیگر مواردی عنوان کرد که باید در ساختمانهای ممتاز رعایت شود و تصریح کرد: ساختمانهای ممتاز ساختمانهایی هستند که علاوه بر نمای زیبا در روز باید زیبایی ظاهری در شب را داشته باشند.
شهردار شیراز با اشاره به توجه شهرداری به این مهم، بیان کرد: بیش از 50 پروژه مربوط به شهرداری شیراز از جمله پلها، تقاطعها، ساختمانهای فرهنگسراها، نمازخانهها و غیره نورپردازی شده و علاوه بر این 100 پلاک ساختمانهای خصوصی در سطح شهر نیز نورپردازی شده است.
پاکفطرت با تاکید بر اینکه در این زمینه باید با سیاست های تشویقی مردم را به احداث ساختمان های ممتاز ترغیب و در این راستا فرهنگ سازی کرد گفت: دستگاه های مرتبط به این امر مانند فنی و حرفهای، استاندارد، راه و شهرسازی و غیره مشخص شده اند و شهرداری مسئولیت هماهنگی این موارد را برعهده دارد.
با درخواست شهردار شیراز مبنی بر اینکه دستورالعمل ساختمان های ممتاز در شورای شهر بررسی و اجازه عملیاتی شدن این دستور صادر شود در 186 جلسه علنی شورای شهر شیراز موافقت شد و دستورالعمل ساختمان های ممتاز در دستور کار کمیسیون شهرسازی شورا قرار گرفت.
انتهای پیام/ر