وی گفت: دانشجویان باید کوشش کنند تا شیوه تحقیق بالای یک موضوع را فرا بگیرند و از طرفی دیگر، قبل از فارغ شدن از دانشگاه لیاقت صحبت کردن در یک جمع را داشته باشند، به همین منظور ما اقدام به ایجاد این کنفرانس کردهایم.
آقای الکوزی تصریح کرد: قرار است در این کنفرانسها، حدود ۱۰۰ مقاله علمی تحقیقی توسط دانشجویان و استادان دانشگاه مرکزی برای علاقهمندان که در تالار حضور دارند، ارایه گردد.
وی در مورد موضوعات این مقالات گفت: ما بیشتر روی مقالات علوم ساینسی و علوم اجتماعی تاکید داریم، اما اگر دانشجویان مقاله خوبی در دیگر ابعاد تهیه نمایند، میتوانند آن را ارایه کنند.
به گفته رییس دانشگاه مرکزی ولایت بلخ، داوطلبان در این کنفرانس، مقالات خود را مطابق با ایدئولوژی و افکار خود تهیه مینمایند و بعد از اتمام ارایه مقاله علمی، از طرف حاضرین مورد پرس وجو قرار میگیرند.
مکمل الکوزی گفت: این سیستم در دیگر دانشگاه های افغانستان رایج نیست و دانشگاه بلخ تنها دانشگاهی است که سیستم کنفرانسهای علمی را به مانند دانشگاههای برتر جهان رایج نموده است.
آقای الکوزی تصریح کرد: در طول چهار سال گذشته، دانشگاه بلخ با ۲۰ دانشگاه خارجی از جمله دانشگاههای هند، آلمان، فرانسه، تاجیکستان و غیره ارتباط برقرار نموده است که علاوه بر انتقال تجربیات خود، زمینه گرفتن بورسیه برای دانشجویان افغانستانی را هم محیا نمودهاند.
لازم به یادآوری است در حال حاضر، دانشگاه بلخ دارای ۱۷فاکولته روزانه، ۶فاکولته شبانه و ۲فاکولته ماستری میۤباشد و ۷۰ تن از اساتید دانشگاه ولایت بلخ برای ماستری در خارج از کشور بسر می برند.