معاون توسعه امور علم و فرهنگی سازمان برنامه و بودجه گفت: سهم نان در سبد هزینه غذایی کشور بیش از 30 درصد است و هرچه درآمد سرانه کشور ها کمتر باشد، سهم آن در سبد هزینه بیشتر است.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا واعظ مهدوی معاون توسعه امور علم و فرهنگی سازمان برنامه در همایش نان، اقتصاد، فرهنگ و سلامت به مناسبت چهارمین بزرگداشت روز ملی نان، صبح امروز در دانشگاه الزهرا اظهار داشت: الان ما در مقطعی هستیم که زیرساخت های علمی ما تا حدود زیادی شکل گرفته است و اعضای هیئت علمی زمینه های اولیه کارهای پژوهشی و مطالعاتی خوب تامین شده و در تولیدات علمی جایگاه خوبی را پیدا نموده ایم.

وی افزود: الان زمان انجام کارهای کاربردی و حل مسائل و مشکلات کشور هست، دولت زمینه های متعددی را برای حمایت از این قبیل فعالیت ها در دستور کار دارد که اگر مطالعات، پژوهش ها و پایان نامه های دانشجویان منجر به خروجی مثبت شود و بتواند مشکلی از کشور را حل کند بسیار موثر خواهد بود.

واعظ مهدوی بیان کرد: ایجاد شرکت های دانش بنیان می تواند گامی موثر در تولید فناورز باشد که دولت در صندوق نوآوری بیش از 1200 میلیارد تومان است به این حوزه اختصاص داده است، همچنین ایجاد پارک های فناوری و مراکز رشد حوزه های خوبی هستند تا به عنوان حلقه واسطه برای ارائه و عرضه دستاورد ها به مجموعه های تولید ارائه شوند.

معاون توسعه امور علم و فرهنگی سازمان برنامه عنوان کرد: در احادیث ما تاکید فراوانی بر اهمیت نان شده است، کشاورزی، صنعت، حمل و نقل، در تولید توزیع و مصرف و همچنین مدیریت منابع، کاهش ضایعات، حذف رانت هایی که در این زمینه وجود دارد، ایجاد انگیزه برای فعالان و ذی نفعان این عرصه، ارتقاء مشارکت های اجتماعی و فرصت های شغلی و بهره وری زمینه هایی هستند که در این موضوع وجود دارد.

وی تصریح کرد: نان بخش مهم از مواد مورد نیاز بدن را روزانه تامین می کند و برای دهک های کم درآمد یک بخش بسیار مهم است و سال ها پرداخت یارانه نقدی در دستور کار قرار گرفته که امروز هزینه هایی که دولت از این محل می پردازد یکی از ارکان مهم هزینه ها و مشکلاتی است که ما با آن مواجه هستیم.

واعظ مهدوی افزود: یکی از آن مربوط به حوزه نان است، که در خصوص وضعیت نان، قیمت، وضعیت صنعت نان، تفاوت فرایند تولید نان به سنتی و مکانیزه، نحوه تعامل تولید نان سنتی و صنعتی، راهکارهای بهبود تغذیه ومدیریت مصرف نان و مسائلی از این قبیل مطرح است. 

معاون توسعه امور علم و فرهنگی سازمان برنامه اذعان کرد: سهم نان در سبد هزینه غذایی کشور بیش از 30 درصد است. هرچه قدر درآمد سرانه کشور ها کمتر باشد، نظم نان در سبد هزینه بیشتر است که بیانگر آن است نان در وضعیت غذایی افراد کم درآمد موثر است و سیاست های این حوزه باید با دقت و ظرافت صورت گیرد.

وی بیان کرد: کلیدی ترین بخش در حوزه نیازهای خانواده های کم درآمد، سیاست های نان است و بحث نان اهمیت فوق العاده ای برای ما دارد و ما باید به این موضوع با توجهی ویژه ای بپردازیم.

معاون توسعه امور علم و فرهنگی سازمان برنامه اظهار داشت: ما به تفاوتی که ما برای خرید گندم می پردازیم 14 هزار میلیارد تومان هست. البته امسال ما از واردات گندم بی نیاز شده ایم و تولید خوبی داشتیم البته تولید و نحوه بهره برداری از آن جای تامل برنامه ریزی بسیاری دارد.

انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.