به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی لاریجانی که به استان قم سفر کرده صبح امروز (پنجشنبه 20 آبان) در دومین اجلاس استانی نماز در قم گفت: از حجت الاسلام والمسلمین قرائتی برای زحماتی که در این راه کشیدند تشکر می کنم. ایشان برای اقامه نماز اول وقت در ادارات و مدارس و دانشگاه ها و همچنین جاه های مختلف اهتمام ورزیدند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تلاش برای اقامه نماز اول وقت از سوی مقام معظم رهبری، روحانیت مورد استقبال قرار گرفت و زمانی که بنده در سازمان صدا و سیما حضور داشتم آقای قرائتی در زمینه این موضوع تلاش های زیادی داشتند.
لاریجانی افزود: نماز به مانند بقیه فرایض دینی ظاهر، باطن و مراتبی دارد، نماز باید سروقت اقامه شود و تا آنجایی که ممکن است به جماعت خوانده شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه نماز ستون دین است افزود: برای نماز خواندن باید اصول و آدابی رعایت شود، مرحوم آیت الله مشکینی توصیه کردند تلاش کنید در زمان 5 الی 6 دقیقه ای نماز ذکرها متمرکز به خدا باشد و به این موضوع توجه شود که در پیشگاه خدا هستید که البته انجام این مهم مقدماتی می خواهد و توجه به این موضوع باعث انضباط ذهن می شود.
لاریجانی گفت: گاهی کارهای روزمره باعث غفلت هایی می شود بنابراین انسان ها نیاز به تلنگر دارند. عده ای با تغییرات شرایط جامعه و کشورها دچار لغزش می شوند و عوض می شوند به دلیل اینکه از استقامت فکری برخوردار نیستند، در لحظات نماز امکان تعمل فراهم می شود.
رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: در سیره اولیاء علیهم السلام هیچ چیز مقدم بر نماز نیست.
لاریجانی افزود: از کسانی که تلاش می کنند که فریضه نماز در اول وقت انجام شود تشکر می کنم در کنار نماز آموزش احکام بسیار مناسب است و باید در زمینه آسیب های اجتماعی متناسب با مخاطبان سخن گفت.
وی افزود: با استفاده از زمان می توان زندگی را سامان داد. بی سامانی هایی در جهان به وجود آمده و خیلی از دانشمندان از لفظ بی خانمان و بی سامان استفاده می کنند که بیانگر این موضوع است که استقامت در راه وجود ندارد و برخی مسائل در سر جایش قرار نگرفته است که گاهی عکس العمل هایی این بی سامانی ها به همراه دارد که البته شاید خیلی به جا، نباشد و ممکن است به عکس العمل درست نیانجامد.
رئیس مجلس افزود: در خیلی از اوقات احکام شرعی در حاشیه نماز گفته می شود و این موضوع در کنار اقامه نماز در حرم مطهر حضرت معصومه(س) انجام می شود.
لاریجانی افزود: باید آموزش ها و احکامی که در حاشیه نماز به مخاطبان داده می شود متناسب با مخاطبان باشد به طور مثال باید به بازاریان احکام و تعالیم دینی متناسب با مخاطب داده شود.
وی افزود: میزان طلاق در استان قم با توجه به اینکه این شهر یک مرکز تفکر دینی است مناسب نیست. براساس تحقیقی که در دو شهر مشهد و شیراز انجام شده است وجود نهادهای مردمی که زوج هایی را که به دادگاه می روند راهنمایی می کنند و این راهنمایی ها در ایجاد صلح و سازش موثر بوده است.
لاریجانی ادامه داد: نصیحت، تذکر و توجه باعث می شود که اختلافات زوج ها کاهش یابد بنابراین در کنار نماز باید توصیه های اخلاقی و آموزش رفتار درست به خانواده ها داده شود، گاهی رفتار برخی از آقایان سختگیرانه و قلدرمآبانه است که این اشتباه است. حضرت رسول(ص) می فرمایند زنان ریحانه هستند بنابراین کسی نباید رفتار بد با ریحانه داشته باشد و اینکه در عامیانه می گویند گربه را دم حجله بکشند حرف غلطی است.
رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: در کنار نماز باید معارف دینی نیز آموزش داده شود. اینکه انجام دادن گناهان کبیره ای مانند غیبت، تهمت و نگاه کردن به زن نامحرم عادی شود اصلا قابل قبول نیست و نبایدفراموش کرد استمرار به انجام گناهان کبیره مانعی برای استجابت دعاها می شود.
وی ادامه داد: نماز شرایط را برای برگشت به زندگی خوب فراهم می کند، وقتی که مردم برای اقامه نماز جماعت جمع می شوند باید احکام و اخلاق مورد نیاز برای زندگی صحیح به مردم آموزش داده شود.
لاریجانی افزود: مخصوصا بعد از دوران مشروطه توجه به فرنگی مآبی باعث شد که اجباراً یا سهواً از مسیر اصلی قدری مردم خارج شوند که باید این موضوع اصلاح شود.
وی ادامه داد: براساس سخن شهید مطهری اتکا روحانیت شیعه به مردم است و این باعث حفظ استقلال روحانیت شده است البته دولت ها نیز برای بسترسازی وظایفی دارند.
رئیس نهاد قانونگذاری افزود: در خیلی از مساجد کشور روحانی مقیم حضور ندارد که این یک اشکال است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: مسئله نماز و آشنایی با مسائل دینی امر بسیار مهمی است و روحانیت در این زمینه سهم بسیار مهمی دارند.
گفتنی است در این مراسم از دو کتاب با عنوان زندگینامه طلبه شهید شکوریانی فرد و وصایای شهدا با موضوع نماز توسط رئیس مجلس رونمایی شد و در پایان از خادمان در حوزه نماز تجلیل شد.
انتهای پیام/