گفتنی است، غربالگری برای اطمینان در تشخیص زودهنگام بیماری دیابت نوع دو می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری و عوارض ناشی از آن منجر شود.
براساس آمارها تنها در سال ۲۰۱۵ بیش از ۴۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری دیابت مبتلا بوده اند و کارشناسان اعتقاد دارند این آمار تا سال ۲۰۴۰ به حدود ۶۴۲ میلیون نفر می رسد.
بیماری دیابت نوع 2 که شایع تر از نوع یک است، در اثر عادات بد زندگی از جمله کم تحرکی، اضافه وزن و چاقی، تغذیه نامناسب به ویژه مصرف انواع خوراکی های شیرین و پرچرب، استعمال دخانیات، داشتن استرس به میزان زیاد و نیز نوشیدنی های شیرین و گازدار در افراد ایجاد می شود.
در اثر ابتلا به دیابت هورمون انسولین به میزان کافی تولید نمی شود و سوخت و ساز بدن به هم می ریزد، افراد مبتلا به دیابت معمولاً دچار عوارضی مانند بیماری های قلبی عروقی، نارسایی کلیه، قطع عضو و نابینایی می شوند.
شعار امسال روز جهانی دیابت در ۱۴ نوامبر هر سال، چشم در بیماری دیابت است که کارشناسان در تلاش هستند با غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماری مانع از بروز مشکلات چشمی و نابینایی در مبتلایان شوند.
کارشناسان اعتقاد دارند اکنون در دنیا میلیون ها نفر به بیماری دیابت مبتلا هستند بدون آنکه از بیماری خود آگاه باشند که می تواند باعث سخت شدن فرآیند شناسایی و کنترل بیماری در آنها شود.
اکنون آمار مبتلایان به دیابت که دچار نابینایی یا کم بینایی شده اند در کل دنیا سیر صعودی دارد که نگهداری از بیماران و حفظ سلامت روان آنها برای خانواده و اطرافیان بسیار مشکل است، این افراد معمولاً دچار افسردگی شدید می شوند که به صورت یک فرد معلول نیاز به مراقبت ۲۴ ساعته دارند.
کارشناسان برای جلوگیری از ابتلا به دیابت به افراد توصیه می کنند، علاوه بر داشتن رژیم غذایی سالم، تحرک و ورزش منظم داشته باشند و به طور مرتب قند خون خود را کنترل کنند به ویژه اگر سابقه ابتلا به دیابت در خانواده آنها وجود دارد.
منبع: idf.org
انتهای پیام/