با دستور معاون اول رئیس جمهور کارگروهی ویژه به منظور پیگیری و اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری کشور تشکیل شد.
"اسحاق جهانگیری" در این جلسه اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری را یکی از اولویت های مهم در جهت صیانت از منابع آب و خاک کشور برشمرد و گفت: برای جلوگیری از فرسایش خاک و عبور از بحران کم آبی، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری باید به یکی مطالبه عمومی تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه در اسناد بالادستی نیز بر ضرورت حفظ منابع آب و خاک کشور تاکید شده است، اظهار داشت: در سالیان گذشته و در برنامه های توسعه مربوط به دوره های قبل توجه ویژه ای به موضوع آبخیزداری و آبخوانداری صورت گرفته بود اما متاسفانه از مقطعی، توجه به این موضوع کم رنگ شد و آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفت.
معاون اول رییس جمهور موضوع فرسایش خاک را یکی از اصلی ترین مسائل در حفظ منابع آب و خاک کشور ارزیابی کرد و افزود: یکی از بهترین اقدامات برای مقابله با فرسایش خاک، اجرای طرح های آبخیزداری است و خوشبختانه اجرای این طرح ها فناوری پیچیده ای نیست که از دسترس ما خارج باشد و انتظار داریم وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی به طور ویژه به این موضوع بپردازند.
جهانگیری با تاکید براینکه اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری باید به فرهنگ و مطالبه عمومی در کشور تبدیل شود، خاطرنشان کرد: این موضوع باید دوباره در جامعه زنده شود و نباید به دست فراموشی سپرده شود.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه سازمان برنامه و بودجه کشور نیز باید نگاه ویژه ای به اجرای این طرح ها داشته باشد و برای تامین منابع مورد نیاز آن تلاش کند، خواستار تشکیل کارگروهی متشکل از وزارتخانه های جهاد کشاورزی، نیرو، کشور، سازمان برنامه و بودجه و سازمان حفاظت محیط زیست شد و اظهار داشت: این کارگروه باید موضوع اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری را به طور ویژه پیگیری کند و گزارش جلسات و نتایج آن را به طور مرتب به دولت و شورایعالی آب ارائه دهد تا بتوانیم به اهداف کمی برنامه ششم توسعه در این زمینه جامه عمل بپوشانیم.
رییس شورایعالی آب در ادامه این نشست با اشاره به سفرهای اخیر خود به دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری و دغدغه مردم این استان ها در خصوص کمبود آب، گفت: مسئولین و مردم این دو استان خواستار اجرای مصوبه 9 ماده ای شورایعالی آب هستند که ضروری است دستگاه های مربوطه اجرای دقیق این مصوبه را با جدیت در دستور کار خود قرار دهند.
جهانگیری همچنین با اشاره به اینکه موضوعات آب و محیط زیست از موضوعات اصلی و محوری در برنامه ششم توسعه است، افزود: مردم انتظار دارند مسائل مرتبط با آب و محیط زیست در طول برنامه ششم حل و فصل شود و مناسب است شورای عالی آب علاوه بر طرح موضوعات ملی، در هر جلسه مسائل یک استان را نیز در دستور کار قرار دهد.
در این جلسه که وزرای نیرو، جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز حضور داشتند، رییس سازمان هواشناسی کشور گزارشی از وضعیت بارش و دمای هوای کشور از ابتدای مهر تا 22 آبان سال جاری و پیش بینی دما و بارش برای سه ماه آینده کشور ارائه کرد.
وزیر جهاد کشاورزی هم گزارشی از وضعیت آبخیزداری و آبخوان داری در ایران ارائه کرد و ضمن اشاره به عملکرد طرح های آبخیزداری و آبخوان داری در برنامه های مختلف توسعه، به تشریح برنامه های کلان آبخیزداری در برنامه ششم توسعه و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی پرداخت.
در این جلسه وزیر نیرو هم با تاکید براینکه این وزارتخانه اجرای طرح های آبخیزداری را به صورت صد در صد تایید می کند، گفت: البته لازم است پیش از اجرای این طرح ها مطالعات همه جانبه انجام شود و با جامع نگری، همه آثار و پیش بینی های لازم در حوزه های آبریز مورد بررسی قرار گیرد.
در این نشست گزارشی نیز از سوی معاونت امور آب و آبفا وزارت نیرو در خصوص تاثیر پروژه های آبخیزداری بر منابع آب تجدید پذیر کشور ارائه شد و پس از ارائه نظرات و دیدگاه های مختلف در خصوص طرح های آبخیزداری و آبخوانداری، مقرر شد کارگروهی متشکل از وزارتخانه های جهاد کشاورزی، نیرو، کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل شود و موضوع اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری را به طور ویژه پیگیری کند.
انتهای پیام/