به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، علی مغانی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، افزود: کاهش تیراژ کتاب مشکل تمام کشور است چراکه هرچه به سمت تکنولوژی پیش میرویم تیراژ کتاب، مجلات و رسانههای مکتوب کمتر میشود.
وی با بیان اینکه نباید انتظار داشته باشیم وضعیت مانند ۱۰ سال گذشته باشدافزود: فقط ۱۵ درصد کار چاپخانهها مربوط به حوزه کتاب است و ۸۵ درصد دیگر مربوط به بخش تجاری و بسته بندی است.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان رضوی تصریح کرد: مصرف سرانه کاغذ در ایران هفت کیلو، در قزاقستان ۱۷ کیلو و در اروپا ۲۷ کیلو است که این به علت انواع بسته بندیها است، همچنین با رشد تکنولوژی هیچ چیز جایگزین بسته بندی نمیشود و فعالیت در این حوزه برای چاپخانه داران بسیار مناسب است.
مغانی در رابطه با حمایتها از چاپخانهداران گفت: هیچ حمایت مالی از سوی دولت صورت نمیگیرد و ما نیز انتظار حمایت مالی نداریم بلکه وظیفه دولت برقراری امنیت و ثبات در بازار است که در حال حاضر بازار ثبات مناسب را دارد و دلالها حذف شدهاند و ناامنی اقتصادی و تورم حذف و زیرساختها نیز فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه باید استفاده معقول از زیرساختهای ایجاد شده، خاطرنشان کرد: نباید تمام حمایتها را از دولت انتظار داشته باشیم تا زمانی که این طرز فکر را داشته اقتصاد هر روز فلجتر و مشکلدارتر میشود و لازم است خودمان از فرصت ایجاد شده و روابط بینالملل به صورت مناسب استفاده کنیم.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان رضوی در رابطه با اقدامات در زمینه نوسازی صنایع و ماشین آلات صنعت چاپ گفت: با توجه به اینکه ماشینآلات صنعت چاپ بسیار گران هستند با وزارت ارشاد توافقی برای ورود ماشینهای زیر مدل سال ساخت به صورت دسته دوم از کشور های اروپایی داریم که این طرح تا ۱۰ سال از معافیت مالی برخوردار است و بسیار به صرفه در زمینه اقتصادی است.
مغانی افزود: در بخش اقتصادی، متولیان صنعتی کشور بدون بازیکن فعالیت میکنند و با بخش خصوصی تعامل ندارند و نمیتوانیم صنعتی را فعال نگه داریم مگر اینکه موضوعات به صورت شفاف کارشناسی شود و میزان مالیات و بیمه کمتر شود.
وی با اشاره به اینکه هیچ چاپخانهای در خراسان رضوی تعطیل نشده عنوان کرد: بین ۱۵ تا ۲۰ درصد فعالیت چاپخانهها در حوزه کتاب است و فقط حدود ۴ چاپخانه به صورت تخصصی در این حوزه هستند و بقیه در زمینههای تجاری فعالیت میکنند.
انتهای پیام//ف.ج