به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گاردین، در حالیکه فعالیت "تیم انتقال قدرت" دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا، این روزها تحت تاثیر مناقشاتی است که درباره نقش احتمالی داماد و 3 فرزند ارشد وی در دولت در جریان است، شب گذشته استعفای ناگهانی یکی از مشاوران ارشد ترامپ نیز شرایط این تیم را پیچیدهتر کرد.
«مایک راجرز» عضو جمهوریخواه سابق کنگره که به عنوان مشاور ارشد ترامپ در تیم انتقال قدرت حضور داشت، شب گذشته در حالیکه ترامپ و «مایک پنس» معاون وی در برج ترامپ در نیویورک مشغول بررسی گزینههای احتمالی حضور در دولت بعدی آمریکا بودند، بدون هیچ توضیحی از عضویت در این تیم کنارهگیری کرد.
با وجود آنکه ترامپ ساعاتی بعد در حساب توییتر خود روند فعالیت تیم انتقال قدرت را "بسیار منظم و سازمانیافته" توصیف و عنوان کرد تنها اوست که میداند گزینههای نهایی حضور در مناصب دولت آینده چه کسانی هستند، اتفاقات اخیر نشان میدهد این تیم برای چینش دولت جدید و حل مسائل مربوط به انتقال قدرت با مشکلات فراوانی روبه روست.
ترامپ اوایل هفته جاری «کریس کریستی» - فرماندار نیوجرسی – که از متحدان نزدیک او به شمار میرود را به دلیل افشای یک رسوایی سیاسی در سال 2013 از ریاست تیم انتقال قدرت کنار گذاشت و معاون خود مایک پنس را به جای او منصوب کرد. به همین دلیل، برخی منابع نزدیک به تیم انتقال قدرت ترامپ، استعفای ناگهانی راجرز را ناشی از فشارهای نزدیکان کریستی عنوان کردهاند.
راجرز در گذشته رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان بود و پیش از استعفای خود بارها در گفتگو با رسانهها از همکاری با تیم انتقال قدرت ترامپ ابراز خرسندی کرده بود؛ اما ظاهراً به گفته منابع آگاه، فشارهایی که در داخل این تیم برای تحمیل برخی گزینهها به ترامپ برای تصدی مناصب کلیدی دولت آینده وجود دارد، او را مجبور به کنارهگیری کرده است.
از سوی دیگر، اختلاف نظر بر سر حضور «جارد کوشنر» داماد ترامپ و سه فرزند ارشد وی (دونالد جونیور ترامپ، اریک ترامپ و ایوانکا ترامپ) در دولت آینده نیز باعث پیچیدهتر شدن اوضاع در داخل تیم انتقال قدرت شده است؛ به طوریکه برخی منابع فعالیتهای پشت پرده کوشنر را عامل اصلی خروج کریستی و راجرز از تیم انتقال قدرت ترامپ میدانند.
اوایل هفته جاری، رودی جولیانی شهردار سابق نیویورک و مشاور نزدیک ترامپ عنوان کرد فرزندان ارشد ترامپ به دلیل حضور در تشکیلات تجاری پدرشان برای جلوگیری از تعارض منافع احتمالی در دولت آینده حضور نخواهند داشت؛ اما ظاهراً ترامپ بر خلاف نظر او، خواستار اعطای امتیازات ویژهای به آنها شده است.
علاوه بر این، تصدی مناصب کلیدی دولت بویژه در وزارت امور خارجه و وزارت دفاع نیز به صحنه زورآزمایی مشاوران و نزدیکان ترامپ تبدیل شده است؛ به طوریکه پس از یک هفته رایزنی و مشاوره، با وجود طرح نامهای مختلف هنوز هیچ گزینهای را با قاطعیت نمیتوان به عنوان گزینه نهایی حضور در دولت ترامپ در نظر گرفت.
انتهای پیام/