به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ هادی کلاری کارشناس مسئول بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان کوار، در نشست بررسی شاخص های اپیدمیولوژیک و مقایسه اثربخشی شامپوهای مختلف در درمان شپش، گفت: شپش سر، بیشتر در خردسالان و کودکان و در مهدها و مدارس ابتدایی شیوع دارد.
وی افزود: شپش سر، با تماس نزدیک سر و به اشتراک گذاشتن کلاه، شانه، روسری و سنجاق بین کودکان، منتشر می شود و بقیه افراد خانواده، پس از ابتلای کودک به این بیماری، در معرض خطر ابتلا قرار می گیرند؛ هر چند شپش سر خطرناک نیست، اما می تواند باعث خارش شدید و غیرقابل تحمل شود.
کارشناس مسئول بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان کوار ادامه داد: شپش سر به عنوان یک نوع حشره انگلی، بر روی سر، مژه و ابروها پیدا می شود و روزانه چندین بار از خون انسان، استفاده می کند و همچنین، این حشره نمی تواند مدت زیادی بدون تماس با پوست بدن زنده بماند و تنها از طریق تماس مستقیم منتقل می شود.
در این نشست، یکی از استادان دانشکده بهداشت، اصلی ترین راه ابتلا به شپش موی سر را، تماس مستقیم با لباس و رختخواب فرد مبتلا دانست و افزود: خارش های شدید و آزار دهنده سر، برجستگی های کوچک و قرمز بر روی سر، گردن و شانه ها، ذره های سفید شبیه به شوره سر بر روی پایه موها که به سختی برداشته می شود، از نشانه های ابتلا به شپش است.
دکتر مومن بالله فرد توصیه کرد: در زمان درمان شپش، باید تمام لباس ها و ملحفه ها، در آب داغ و به همراه پاک کننده ها شسته شود، البته این کار، نه تنها به فرآیند درمان کمک می کند، بلکه جلوی انتقال شپش سر به سایرین را می گیرد.
انتهای پیام/ن