مریم اسلامیپور مدیر آزمایشگاههای توانا(آزمایشگاهای نانویی دانشآموزی) در گفتوگو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: اکنون در سراسر کشور 66 مرکز آزمایشگاهی تجهیز شده توانا وجود دارد و در هر استان حداقل یک آزمایشگاه بزرگ ودر برخی استانها سه یا چهار تعداد از این آزمایشگاههای نامویی وجود دارد و تعداد این آزمایشگاهها تا پایان سال افزایش مییابد.
وی افزود: این آزمایشگاههای نانویی که برای دانشآموزان تهیه شده است تمامی تجهیزات عمومی و تخصصی لازم برای انجام آزمایشات نانویی را دارا است و یک سری طرح درسی متناسب با تجهیزات آزمایشگاهها به مسئولین این آزمایشگاهها برای تدریس ارائه میشود.
اسلامیپور عنوان کرد: این تجهیزات نانویی که از نظر عمومی و تخصصی کاملا تجهیز شده و کامل هستند، ساخت داخل بوده و مدرسین این آزمایشگاهها نیز از دبیران و کارشناسانی است که وزارت آموزش و پرورش معرفی کرده و پس از آموزش برای تدریس در این آزمایشگاهها به کار گرفته میشوند.
وی در خصوص موضوعات ارائه شده برای تدریس در این آزمایشگاهها گفت: در این آزمایشگاه مباحثی از جمله بحث سنتز نانو ذرات مختلف، آنالیز و کاربرد آنها برای آموزش به دانشآموزان ارائه میشود.
مدیر آزمایشگاههای توانا کشور تاکید کرد: این آزمایشگاههای توانا صرفا برای آموزش علم نانو به دانشآموزان است اما برخی مراکز دانشجویی نیز به این آزمایشگاهها خدمات جانبی ارائه میدهند.
وی اظهار داشت: همه ساله در جشنواره دانشآموزی از طرحها و پژوهشهای دانشآموزی ارائه شده به این آزمایشگاهها تجلیل و از طرحهای برتر برای ادامه در مسیر صنعت استفاده میشود.
اسلامیپور افزود: آزمایشگاههای توانا کاملا دولتی بوده و برای ساخت و تجهیز آن 40 درصد را معاونت علمی ریاست جمهوری، 30 درصد آن را ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و 30 درصد مابقی را وزارت آموزش و پرورش هزینه کرده است.
انتهای پیام/