در این گزارش با فیلم های فیلمسازان اولی که احتمال حضورشان در جشنواره فجر 35 بالا است، آشنا می‌شوید.

فیلم های اولی که به جشنواره فجر می روندبه گزارش خبرنگارحوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با نزدیک شدن به بهمن ماه، هیاهوی فیلمسازان برای رساندن فیلمشان به جشنواره فیلم فجر آغاز می شود و با وجود اینکه بخش نگاه نو از جشنواره فجر حذف شده اما کارگردانانی که برای اولین بار فیلم ساخته‌اند هم از این قاعده مستثنی نبوده و خود را برای رقابت با فیلمسازان بزرگ آماده می کنند.

در این گزارش با فیلم های فیلمسازان اولی که احتمال حضور فیلمشان در جشنواره زیاد است، آشنا می شوید.

مادری
«مادری» اولین فیلم بلند رقیه توکلی محسوب می شود. وی دارای مدرک کارشناسی سینما و کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی است و ساخت بیش از 30 فیلم کوتاه و مستند را در کارنامه کاری خود دارد که برای آن‌ها جوایز معتبر و متعدد داخلی و خارجی دریافت کرده است.

سیاوش حقیقی تهیه کنندگی این فیلم که تماما در یزد فیلمبرداری شده را دارد و داستان  فیلم درباره دو خواهر است که یکی عشقش را رها کرده و دیگری عشقش او را رها کرده است.

بازیگران این اثر سینمایی عبارت اند از: هانیه توسلی، نازنین بیاتی،‌ملیسا ذاکری و هومن سیدی.

مرداد
بهمن کامیار که پیش از این فیلم «نیم» را با بازی فریماه فرجامی برای عرضه در شبکه نمایش خانگی کارگردانی کرده است، امسال با فیلم سینمایی «مرداد» به جشنواره می آید.

این اثر که تهیه کنندگی اش را محمود فلاح بر عهده دارد،  در فضایی اجتماعی به معضلات زندگی یک زوج جوان می‌پردازد که پس از سال‌ها دچار مشکلاتی شده‌اند و در خلاصه داستان این فیلم آمده: چه مردادی شود بهمن کنار تو، من از غوغای ابر و آسمان می‌فهمم اینجایی.

اسامی کامل بازیگران این فیلم عبارتند از محمدرضا فروتن، رعنا آزادی‌ور، بهنوش بختیاری، بابک بهشاد، لیلی فرهادپور، پروین ملکی، علی گل‌زاده، عاطفه للهی، نیلوفر مولایی و با حضور افتخاری، اندیشه فولادوند و با هنرمندی مهتاب کرامتی.

ساعت پنج عصر
ساعت «پنج عصر» اولین اثر سینمایی مهران مدیری پس از سال ها سریال سازی او است و برای جشنواره فیلم فجر آماده می شود، این فیلم تنها یک بازیگر اصلی دارد که آن سیامک انصاری است، اما حدود هفتصد نفر از مردم بازیگر این عصر سینمایی مدیری هستند.

داستان فیلم از 7 صبح تا 5 بعدازظهر یک فرد را در تهران روایت می‌کند که آن روز آخرین فرصت آن فرد است که باید کاری را انجام دهد. فیلم مثل گلوله برفی است که هرچه جلوتر می رود بزرگتر می شود و ریتم مدام تندتر می شود و دیوانه وار بودن ماجرا بزرگتر و موضوع عظیم تر می شود. فیلم موضوعی به شدت اجتماعی دارد که هر روز با آن مواجه ایم اما بدان توجهی نمی کنیم.

شکلاتی
«شکلاتی» اولین فیلم بلند سینمایی سهیل موفق با تهیه‌کنندگی ایرج محمدی است. این فیلم که در ژانر کودک و نوجوان ساخته شده است شهریور ماه در تهران کلید خورد و اوایل آبان‌ماه نیز پس از گرفتن سکانس‌هایی در شمال کشور، پروژه در کارخانه شکلات‌سازی به پایان رسید و وارد مرحله‌ی تدوین شد.

محمدرضا ھدایتی، شبنم مقدمی، ناصر ھاشمی، ارژنگ امیرفضلی، علی مسعوی، فرزین محدث، پریسا رضایی، جواد جوینده، شھره لرستانی و داریوش اسدزاده، به همراه بازیگران کودک از جمله محمدرضا شیرخانلو، آیلی احمدی، محمد حسین بلوکات، سامان میرحسینی، شھاب شیرمردی و ھمراز اکبری، ایفای نقش می‌کنند.

بی نامی
«بی نامی» که اولین فیلم سینمایی علیرضا صمدی است،‌ قصه اش درباره یک بازیگر تئاتر و نقش های او روی صحنه ی تئاتر است که اکنون او میان انتخاب گذشته وآینده مانده است.

تهیه کنندگی این فیلم را مجید رضابالا بر عهده دارد و بازیگران آن عبارت اند از باران کوثری، حسن معجونی، پوریا رحیمی سام، هوشنگ قوانلو، شهروز دل افکار، مهتاب ثروتی، علی باقری، رضا افشار، محمود نظرعلیان و راضیه احسان‌زاده.

زرد

«زرد»  اولین فیلم مصطفی تقی زاده است که نگارش فیلم نامه اش را هم خود بر عهده داشته، این فیلم از مضمونی اجتماعی برخوردار است و داستان آن در فضایی شهری روایت می شود.

بازیگران این اثر سینمایی عبارت اند از: بهرام رادان، ساره بیات، مهرداد صدیقیان، شهرام حقیقت دوست، بهاره کیان افشار، آناهیتا درگاهی، امیرعلی نبویان، علیرضا استادی، و حسین مهری.

خرگیوش
«خرگیوش» به تهیه کنندگی حبیب اسماعیلی و کارگردانی مانی باغبانی است و بازیگرانی چون بابک حمیدیان،سیامک انصاری،جواد عزتی،مینا ساداتی،همایون ارشادی،امید روحانی،ملیکا شریفی نیا و مانیا علیخانی در آن بازی می کنند.

فیلمبرداری به طور کامل در تهران و بخش اعظم آن در یک خانه در حوالی منطقه محمودیه انجام شده است.

اولین ساخته باغبانی یک فیلم کمدی- اجتماعی است که در خلاصه داستانش آمده است، این شبی که می‌گم شب نیست رو بذار…

نیمکت
اولین ساخته فلورا سام که به جشنواره فجر می رود. این فیلم مضمونی اجتماعی دارد و داستان زندگی نویسنده ای را روایت می کند که در حین نوشتن آخرین رمان خود پرده از حقایق زندگی اش برداشته می شود. حقایقی که وی هیچگاه تصورش را نیز نمی توانست بکند.

بازیگران این اثر سیمایی عبارت اند از: شقایق فراهانی، ماه چهره خلیلی، امین زندگانی، سام نوری، سیاوش طهمورث، افسر اسدی، شیوا خسرومهر، مریم کاویانی، نرگس محمدی و محمدرضا شریفی نیا

ویلایی ها
منیره قیدی کارگردان زن سینمای ایران پیش از این به عنوان منشی صحنه و دستیار کارگردان با فیلمسازان متعددی همکاری داشته است. او همچنین ساخت فیلم های کوتاهی همچون «دختر، پسر، پیرمرد»، «در راه ویلا» و مستند «تهران، شهر چناران» را در کارنامه دارد و جوایزی از جشنواره های مختلف برای این آثار دریافت کرده است و امسال با «ویلایی ها» به جشنواره فیلم فجر می آید.

 تهیه کنندگی این اثر را سعید ملکان بر عهده دارد و فیلمنامه این فیلم که اثری در ژانر دفاع مقدس است، توسط منیره قیدی و ارسلان امیری به نگارش در آمده است.

بازیگران «ویلایی ها» عبارتند از:طناز طباطبایی، پریناز ایزدیار، علی شادمان، با هنرمندی ثریا قاسمی و بازیگران کودک: امیر علی ایمان وند، علیرضا داوری و هستی فرتوتی.

ایتالیا ایتالیا
«ایتالیا ایتایا» اولین تجربه کارگردانی فیلم بلند کاوه صباغ زاده است و مهدی صباغ زاده تهیه کنندگی اش را بر عهده دارد، در خلاصه داستان این فیلم آمده است من دوستت دارم و این هیچ ربطی به تو ندارد. این فیلم که در زانر کمدی، فانتزی و موزیکال ساخته شده است برای شرکت در جشنواره فیلم فجر آماده می شود.

در این فیلم بازیگرانی چون حامد کمیلی، سارا بهرامی، فرید سجادی حسینی، رضا سخایی، همایون ارشادی، جهانگیر میرشکاری، ناصر سجادی حسینی، دانش اقباشاوی  و فائزه علوی، آنامهر اخلاقی، آرش مرشد، علی ملاقلی پور، حسن زاهدی، علی جناب، درنا مدنی، پریناز کنگاوری، آیدا اورنگ، ناصر مقدس، مهدی فهیمی و سپیده راستی فر به ایفای نقش می پردازند.

رقص پا
«رقص پا» اولین ساخته مزدک میر عابدینی و به تهیه کنندگی محمد احمدی است، که برای جشنواره فیلم فجر آماده می شود، در خلاصه این اثر سینمایی آمده است، محمد علی وندی بازیگر، فیلمساز و معلم تاتر، ناامید از مهاجرت به زادگاهش تهران بازگشته تا به همراه همسرش میترا صدری، نقاش، زندگی تازه ای را شروع کنند اما جستجو برای پیدا کردن خانه ای مناسب و کنجی آرام غیر ممکن به نظر می رسد. کودکی در راه است.

در فیلم سینمایی «رقص پا» بازیگرانی چون مزدک میرعابدینی، ندا صارمی منفرد، حمیدرضا پگاه، افسر اسدی، نگار عابدی، نقی سیف جمالی، محمود نظرعلیان، مهری سادات آل آقا، سعید بحرالعلومی، سیامک اشعریون، عباس احمدی مطلق، سعید آرمند، احمد خیرآبادی، واهیک خچومیان، محمد فیروز شیبانی، محمد علی نوروش، نوید جهانزاده، سام دانشور، بابک مولانا، محمد عیسی حسینی، پرویز حاجی زاده، مهرگان علوی، علیرضا پوستین دوز، عرفان سماواتی، علی توتونچی مقدم، دانیال نوروش، سارا عبدالملکی،   نازیلا اقبال، سپهر سهرابی، شهاب اشعریون، محمد نقی زاده، سینا دادخواه، فرهاد فدوی، فرانک فروزان فر، آسمان محمد بیگی، آمیتیس معمارپور، رها دوراندیش، ارکین توتونچی مقدم، هلیا خوشنودیان، دلارام نورالهی، علی رضا خداوندی و شروین زند یاوری حضور دارند.

انزوا
احتمال حضور اولین فیلم مرتضی علی عباس میرزایی، به تهیه کنندگی پیمان جعفری در جشنواره بسیار بالا است، این فیلم سینمایی دارای ۵ بازیگر اصلی زن است که بهنوش بختیاری، اندیشه فولادوند، لیندا کیانی، شقایق فراهانی و لعیا عباس میرزایی به عنوان پنج کاراکتر اصلی زن در این فیلم حضور دارند.

امیرعلی دانایی عنوان ایفاگر شخصیت اصلی مرد این فیلم سینمایی  را دارد.

آپاندیس
«آپاندیس» به کارگردانی حسین نمازی قصه بسیار دراماتیکی دارد و  یک اتفاق و تصمیم بسیار ساده داستان اصلی این فیلم را رقم می‌زند به گونه‌ای که این تصمیم در ادامه تبدیل به یک بحران می‌شود. هر کسی با تماشای گره اصلی «آپاندیس» با خود می‌گوید که من هم قبلا این کار را کرده‌ام و یا این موضوع برای یکی از بستگانم پیش آمده است.

این فیلم به تهیه کنندگی مقصود جباری به اولین نمایشش به احتمال زیاد در جشنواره فجر است.

دوباره زندگی
کارگردانی این اثر بر عهده رضا فهیمی و تهیه کنندگی حسین پور محمدی است، این فیلم روایتگر زندگی زوجی سالخورده است که در زندگی روزمره خود دچار مشکلاتی می‌شوند.

احتمال حضور این فیلم در جشنواره فجر وجود دارد.

از جمله بازیگران این اثر می توان به شمس لنگرودی و گلاب آدینه اشاره کرد.

کوپال
فیلم «کوپال» به کارگردانی کاظم ملایی برای شرکت در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر آماده می شود.

مراحل پیش تولید «کوپال» اردیبهشت ۹۴ آغاز شد و به مدت ۸ ماه طول کشید. فیلمبرداری این پروژه نیز دی ماه همان سال آغاز شد و ۲ ماه به طول انجامید و در نهایت بعد از طی ۹ ماه مراحل مختلف پس از تولید و فنی، هفته گذشته این پروژه آماده‌ نمایش شده است.

لوون هفتوان، نازنین فراهانی، پوریا رحیمی سام، حسین شمس آبادی، وهان سلیم زاده، مجتبی علیزاده، حسین غایبی شباهنگ از جمله بازیگران فیلم سینمایی «کوپال» هستند.

بیست و یک روز بعد
«بیست و یک روز بعد» نخستین ساخته سینمایی سیدمحمدرضا خردمندان به تهیه کنندگی باشگاه فیلم سوره حوزه هنری است.
«بیست و یک روز بعد» ملودرامی اجتماعی از قصه زندگی نوجوانی به نام مرتضی است که در راه تحقق آرزوی ناکام پدرش، با چالش بسیاری روبرو می شود.

ساره بیات، حمیدرضا آذرنگ، امیرحسین صدیق، مهدی قربانی، جلال فاطمی، رضا استادی، سینا رازانی و حسین شریفی از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم نقش آفرینی می کنند.

در خلاصه داستان «بیست و یک روز بعد» آمده است: «همیشه همینجوریه! آخرین بار هوا ابر شد. باد گرفت. درختا داشتن از جا کنده می شدن. اونقدر بارون شدید شد که سیل شهرو گرفته بود. پرنده ها دور و بر لونه هاشون جیغ می کشیدن. یکی از بچه ها قسم می خورد خودش دیده خورشید یکی دوبار نورش کم و زیاد شده ...!».

طبل
فیلم سینمایی «طبل» به کارگردانی کیوان کریمی در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر شرکت می‌کند.

«طبل» که اثری کاملاً فرمگرا، تجربی و ضد قصه است در نوروز سال ۹۵ با دریافت مجوز ساخت ویدیویی کلید خورده بود و بعد از طی ۱۷ روز، فیلمبرداری در شهر تهران به اتمام رسید و همزمان تدوین آن نیز انجام شد.

این فیلم که مدت زمان آن ۹۶ دقیقه است به صورت سیاه و سفید فیلمبرداری شده است و کارگردان و تهیه کننده آن، «طبل» را برای شرکت در بخش رقابتی گروه سینمایی «هنر و تجربه» در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر به دفتر دبیرخانه این جشنواره تحویل خواهند داد.

آذر
«آذر» اولین فیلم بلند سینمایی محمد حمزه ای است که فیلمنامه آن توسط احسان بیگلری با همکاری پریسا هاشم پور به نگارش در آمده و تهیه کنندگی این فیلم برعهده نیکی کریمی کارگردان و بازیگر سینمای ایران است. کریمی که ساخت سه اثر را در کارنامه خود در مقام کارگردانی دارد، پیش از این تهیه کنندگی «شیف شب» آخرین فیلمش را برعهده داشته است.

نیکی کریمی و حمیدرضا آذرنگ بازیگران اصلی «آذر» هستند که برای اولین بار قرار است در یک فیلم سینمایی مقابل یکدیگر به ایفای نقش بپردازند. هومن سیدی و لیلا زارع از دیگر بازیگران این فیلم هستند.

در خلاصه داستان «آذر» آمده است: ادامه زندگی بهای سنگینی دارد.


گزارش از ملیکا نصیری


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.