این روزنامه نوشت: دولت آمریکا، کنگره را در جریان این دو توافق محرمانه نگذاشته بود و جان کری، وزیر خارجه این کشور، در واکنش به فشارها برای افشای جزئیات این توافقها گفت، هرگز آنها را نخوانده است.
در این گزارش آمده است: دونالد ترامپ، نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مایک پمپئو را برای ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، برگزیده است. لیبرالها، این جمهوریخواه اهل کانزاس را تندور می دانند، اما حقیقت این است که وی با اتخاذ رویکردی مستقل توانسته به اطلاعات حساسی دست یابد که مقامات دولتی خواستار مخفی کردن آن بودهاند. آیا این همان چیزی نیست که مردم آمریکا از رئیس سیا انتظار دارند؟
وال استریت ژورنال در ادامه مدعی شد: پمپئو به سبب فریب دیپلماتیکی که وی و سناتور کاتن از آن پرده برداشتند، با توافق هستهای ایران مخالف است.
یکی از این دو تواق محرمانه مربوط به بازرسی آژانس از تاسیسات نظامی پارچین میشود؛ تاسیساتی که گمان می رفت ایران در آن آزمایشهای هسته ای انجام داده است.
توافق محرمانه دیگر نیز ناظر به پرسشهای بیپاسخ درباره ابعاد نظامی برنامه هستهای ایران است.
در ادامه این گزارش ادعا شده است: این دو مسئله، قابل اعتبار بودن تعهد ایران به اجرای توافق هستهای را زیر سوال می برد و مشخص است که چرا دولت تمایلی به آشکار کردن این حقایق نداشت.
آژانس بین المللی انرژی اتمی توانست یک بار از سایت پارچین بازدید کند و در آنجا ذرات اورانیوم کشف کرد. آژانس اما بعدا با انتشار گزارشی ایران را تبرئه و زمینه را برای اجرای توافق هستهای هموار کرد.
این روزنامه آمریکایی نوشت: از آن زمان به بعد، ما اطلاعات بیشتری درباره جزییات این توافق به دست آورده ایم؛ از جمله تمایل دولت آمریکا به «چشمپوشی» از این جزییات برای این که ایرانی ها را راضی کند. آژانس نیز این ماه در گزارشی اعلام کرد ایران امسال برای دومین بار از محدودیت در نظر گرفته شده در زمینه آب سنگین تخطی کرده است.
وال استریت ژورنال با مطرح کردن ادعاهای بیاساس درباره ایران، نوشت: دامنه نقض توافق از سوی ایران در گزارش تحلیلی موسسه علوم و امنیت بین الملل بررسی شد. در این گزارش به قلم دیوید آلبرایت و ژاكلین شایر آمده است، گزارش آژانس تا حدی پراکنده است که این ظن را تقویت می کند که به طور عمدی موارد مربوط به اختلاف در اجرای توافق هستهای، حذف شده است. این موضوع بر اهمیت وظیفه سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا برای بررسی فعالیت های هستهای ایران می افزاید و دلیل دیگری برای استقبال از انتخاب پمپئو برای ریاست این سازمان است.
فراتر از همه اینها، یک سوال بزرگتر وجود دارد و آن این که دولت بعدی چگونه با توافق هستهای با ایران برخورد خواهد کرد.
این روزنامه در ادامه گزارش خود نوشت: پمپئو هفته گذشته و پیش از انتخاب شدن به عنوان رئیس بعدی سیا، در توئیتی خواستار عقبگرد از این توافق شد. اما سوال این است که چگونه باید از این توافق عقبنشینی کرد و همزمان به ایران اجازه نداد فعالیت هستهای خود را ادامه دهد.
وال استریت ژورنال در ادامه تاکید کرد: خروج یکجانبه آمریکا از این توافق، ایجاد اجماعی دیگر برای اعمال تحریم های ضدایران را اگرچه غیرممکن نمیکند، اما دشوار خواهد کرد. در مقابل، یک راهبرد برای دولت ترامپ این خواهد بود که بر اجرای بدون تنازل و سختگیرانه این توافق تاکید کند. دولت ترامپ همچنین می تواند شرکتهای طرف معامله با ایران را مجازات و بانک هایی را که تامین مالی برنامه موشکی بالستیک ایران را برعهده دارند، در فهرست تحریمها قرار دهد.
وال استریت ژورنال در پایان گزارش خود مدعی شد: انتخاب پمپئو به عنوان رئیس جدید سیا دستکم این اطمینان را ایجاد میکند که در صورت نقض برجام از سوی ایران، دولت آمریکا درمورد آن پنهانکاری نخواهد کرد.
انتهای پیام/