به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، معاون اجتماعی بهزیستی استان کرمان از وجود اورژانس اجتماعی در ده شهرستان استان خبر داد و گفت: در شش ماهه نخست سالجاری 10 درصد تماسهای برقرار شده با خط 123 در استان کرمان با موضوع کودک آزاری بوده و 20 درصد مربوط به مراکز مداخله در بحرانها و 15 درصد از ماموریتهای تیم سیار اورژانس اجتماعی مرتبط با کودکآزاری بوده است.
عباس بلندی گفت: کودکان در هر جامعهای آسیبپذیرترین قشر هستند و همه باید به گونهای تلاش کنند تا این کودکان از حقوق اولیه خود محروم نشوند و به حقوق خود برسند.
وی با اشاره به اینکه در آموزههای دینی ما سفارشات زیادی در رابطه با حق و حقوق کودکان آمده است افزود: در مقدمه کنوانسیون حقوق کودک آمده است که کودک باید در فضایی سرشار از خوشبختی ، محبت و تفاهم بزرگ شود .
معاون اجتماعی بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه وظیفه همگان است که محیطی سرشار از سلامتی، آرامش و خوشبختی را برای کودکان فراهم کنند، تصریح کرد: متاسفانه در دنیای امروز باوجود پیشرفت تکنولوژی موضوع حقوق کودکان و به گونهای کودکآزاری روز به روز افزایش پیدا میکند و آماری که در این رابطه وجود دارد گویای این واقعیت و نگرانکننده است.
بلندی با بیان اینکه سازمان بهزیستی به عنوان یکی از متولیان اصلی موضوع آسیبهای اجتماعی در سه سطح فعالیت میکند افزود: سطح نخست آگاهسازی و مشاوره در زمینه عدم به وجود آمدن آسیبهای اجتماعی در جامعه است که باید تلاش کنیم که آسیب اجتماعی به وجود نیاید.
وی یکی از آسیبهای اجتماعی در هر جامعهای را کودکآزاری دانست و گفت: پیشگیری سطح دوم و سوم پیشگیری مداخلهای است که که اگر کسی در معرض آسیب قرار گرفت باید اقدامات بهنگام را در راستای کاهش این نوع آُسیب انجام داد.
معاون اجتماعی بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه راهاندازی اورژانسهای اجتماعی یا مرکز فوریتهای اجتماعی به عنوان یکی ازخدمات تخصصی سازمان بهزیستی از حدود ده سال گذشته شروع شده تصریح کرد: در این مراکز فعالیتهای مختلفی در رابطه با آسیبهای اجتماعی از قبیل همسرآزاری، کودکآزاری، اختلافات حاد خانوادگی ، افراد مبتلا به اختلالات هویت جنسی، خودکشی ، زنان و دختران در معرض آسیب یا آسیبدیده انجام میشود و خط 123 خط اورژانس اجتماعی است که اشخاص میتوانند از طریق این خط موضوعات مرتبط با آسیبهای اجتماعی را مطرح کند.
بلندی خدمات تیم سیار اورژانس اجتماعی را دومین خدمت مراکز فوق دانست و گفت: با حضور تیم متخصص در محلی که فرد آسیب دیده است خدمات تخصصی را انجام میدهند و سومین خدمت مراکز، مداخله در بحرانها که در بعضی از موارد نیاز است؛ افراد آسیبدیده یا در معرض آسیب را از خانواده جدا و در این گونه مراکز نگهداری شوند.
وی با بیان اینکه کودکآزاری یکی از موضوعات مرتبط با آسیبها و اورژانسهای اجتماعی است تصریح کرد: کودکآزاری یعنی هرگونه رفتاری که نسبت به کودک انجام شود و سلامت جسمی و روحی کودک را به خطر بیاندازد.
معاون اجتماعی بهزیستی استان کرمان با اشاره به انواع کودکآزاری جسمی، عاطفی ، روانی و سوء استفادههای جنسی گفت: اخیراً موضوع کودک آزاری در ساختارها تحلیل می شود که برخی از کودکآزاریها به ساختارهای اجتماعی، آموزشی، فرهنگی و اقتصادی برمیگردد.
بلندی تصریح کرد: متاسفانه پیامدهای بسیار بد کودکآزاری در بزرگسالی فرد را نیز آزار میدهد که لازم است در این زمینه سرمایه گذاری ویژه شود.
وی موضوع ستایش را دردناک خواند و گفت: این کودک را از خانواده جدا و در یکی از مراکز کرمان نگهداری میشود.
بلندی با بیان اینکه با مشارکت مراکز دولتی و غیردولتی تحت نظارت بهزیستی باید فعالیتهای اورژانس اجتماعی به مردم شناخته شود تصریح کرد: پیشگیری از آُسیبهای اجتماعی به ویژه کودکآزاری نیازمند همافزایی و مشارکت همه آحاد جامعه است.
انتهای پیام/ی