محققان سلولهای بنیادی را تولید کردهاند که نواقص ارثی را اصلاح میکند.
آنها یک راه حل برای پرورش سلولهای حلزون گوش انسان پیدا کردهاند که میتواند برای جابجایی سلولهای معیوب در افراد ناشنوا که به علت خطای ژنتیکی از بدو تولد ناشنوا بودند مورد استفاده قرار گیرد.
آنها امیدوارند که در طول 5 تا 10 سال آینده بتوانند از این درمان استفاده کنند.
محققان این پژوهش اظهار کردند: ما امیدواریم که این روش جدید بتواند به یک درمان برای ناشنواییهای ارثی منجر شود.
گام بعدی پیدا کردن یک راه حل است که به واسطه آن بتوان این سلولها را سالم و بدون آسیب به گوش بیمار تزریق کرد که به احتمال زیاد این امر در 5 تا 10 سال آینده محقق خواهد شد.
هدف از این پژوهش که اکنون در یک آزمایشگاه در دانشگاه Juntendo در توکیو ژاپن در حال انجام است، اصلاح جهش در یک ژن موسوم به Gap Junction Beta 2 است.
این جهش در هزاران کودک باعث ناشنوایی یا کم شدن شنوایی یک نفر میشود.
در برخی از نقاط جهان این جهش ژنی مسئول نیمی از موارد ناشنوایی مادرزادی است.
محققان این پژوهش سلولهای بنیادی را مهندسی و پرورش دادهاند تا سلولهای حلزون انسان را با این سلولهای بدون جهش جابجا کنند.
سلولهای بنیادی یک نوع از سلول است که میتواند از طریق فرآیند معروفی به نام تمایز differentiation به نوع تخصصی تری از سلول تبدیل شود.
ناشنوایی ارثی اغلب توسط یک جهش ژنتیکی در سلولهای مویی گوش که در گوش داخلی و یا حلزون گوش موجود بوده و گیرندههای حسی صدا هستند ایجاد میشود.
مبتلایان این بیماری در حال حاضر با کاشت حلزون مصنوعی، که به انتقال صدا به اعصاب شنوایی بیمار کمک میکند درمان میشوند.
بسیاری از دانشمندان معتقدند سلولهای بنیادی میتوانند با بازگرداندن عملکرد طبیعی سلول های مویی و در نتیجه شنوایی بیمار، یک راه حل بهتر ارائه دهند.
انسانها با حدود 11،000 سلول مویی در هر یک از گوشها که برای انتقال صدا حیاتی هستند به دنیا میآیند.
با بالا رفتن سن، افراد کم کم به علت مرگ این سلولها بخاطر سر و صدای بیش از حد، قرار گرفتن در معرض برخی داروها و پیری، شنوایی خود را از دست میدهند.
در حال حاضر هیچ درمانی برای بسیاری از انواع ناشنواییها وجود ندارد و حدود یک سوم از افراد 65 ساله اظهار میکنند که دارای مشکل شنوایی هستند که این میزان تا سن 75 سالگی به نیم میرسد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/