این نخستین بار نیست که خطایی از سوی یک معلم در برخورد با دانش آموزان رخ میدهد اگرچه جنس این خطاها متفاوت است و بیشتر آنها در خصوص تنبیه بدنی دانش آموزان است اما نمونه آشنای آن انتشار فیلمی از نحوه پاسخگویی یک کودک به معلم خود بود که موجب شد دانشآموز ترک تحصیل کند. داستان "بیژن استرس" شاید برای همه به ویژه کاربران شبکههای اجتماعی آشنا باشد داستانی که آینده یک کودک را تغییر داد.
محمدحسن قائدیها، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در خصوص فیلم منتشر شده از دانش آموز اصفهانی، در شبکه های مجازی به خبرنگار ایسنا گفت: این اتفاق یک شوخی بوده است و به دنبال بی تدبیری و در اوج بی فکری ناظم مدرسه اتفاق افتاده است.
وی تاکید کرد که هیچ بازرسی از آموزش و پرورش در مدرسه حضور نداشته و ناظم تنها به دلیل اینکه این دانش آموز خوش صحبت بوده قصد داشته با او بازی کند که متاسفانه یک نفر از این ماجرا فیلم برداری و آن را منتشر کرده است.
در حالی مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان این ماجرا را شوخی عنوان می کند که علی راکی، روان شناس کودک که فیلم را هم به صورت کوتاه شده و هم به صورت کامل دیده است این رفتار را مصداق کودک آزاری می داند.
وی معتقد است فیلم کاملی که از این کودک در شبکههای اجتماعی دست به دست می شود نشان می دهد که کودک کاملا جدی است و هیچ نمایشی بازی نمیکند. فلیم نشان میدهد که ناظم مدرسه، از ابتدا در کمین بوده تا دانش آموز بدود و او را بگیرد و با این عنوان او برایشان حرف بزند، زیرا شکل حرف زدن کودک برای سایرین مایه تمسخر بوده است.
وی ادامه داد: رفتاری که انجام شده اگر هیچ عواقبی برای سایرین نداشته باشد، آسیب بدی برای کودک دارد و نخستین اتفاقی که میافتد این است که نام این کودک سر زبانها میافتد و مطمئن باشید دردسرهایی برای او خواهد داشت که خالی از آسیب نیست. دانش آموز با این کلیپ شناخته میشود و برچسب میخورد.
اگرچه مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفته است علت این کار در حال بررسی است و جابه جایی این ناظم در دستور کار قرار دارد و کودک برای نمایش خوبی که بازی کرده تشویق میشود و سعی میکنیم که او و دیگر دانش آموزان سر خورده نشوند، اما نظر والدینی که این فیلم را دیده اند بسیار متفاوت است و بسیاری از آنها تنها این رفتار را یک شوخی می دانند زیرا هنوز با مصادیق کودک آزاری آشنا نیستند.
راکی در این خصوص گفت: همه گمان می کنند، کودک آزاری تنهامحدود به کتک زدن و آزار جنسی است در حالی که هر رفتاری در قبال افراد زیر 18 سال بر اساس قوانین بین المللی از سوی اطرافیان، که احساسات منفی بیجا مانند غم، خشم و اضطراب در آنها ایجاد کند تا بزرگسالی در آنها می ماند.
این روانشناس کودک تصریح کرد: احساسات منفی که برای کودکان به وجود می آید در آینده تبدیل به بیماری می شود. غم زیاد برای افراد افسردگی، اضطراب بیماری هایی مانند وسواس، انزوای اجتماعی و خشم زیاد در دوران کودکی در بزرگ سالی رفتارهای ضد اجتماعی مانند بزهکاری را ایجاد می کند.
راکی گفت: اتفاقی که برای این دانش آموز رخ داده است، مدت ها احساس غم، اضطراب و خشم برای کودک ایجاد خواهد کرد. ممکن است کودک مرتب از سوی دانش آموزان دیگر مسخره شود و به دنبال آن احساس غم به وجود می آید، کودک این اضطراب را دارد که چرانحوه صحبت کردن من این گونه است. خشم، غم و اضطراب کودک را فرا می گیرد و تا بزرگسالی با او همراه خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: اگر این مسئله به این شکل منتشر نمی شد شاید بازخورد کمتری داشت اما در حال حاضر این موضوع شکل دیگری به خود گرفته است. باید توجه داشت که با رشد تکنولوژی رویدادهایی که برای کودکان و یا هر انسان دیگری اتفاق می افتد، تا پایان عمر با آن ها خواهد بود و مطمئن باشید این رویداد تاثیر منفی بدی خواهد داشت.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/