مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان گفت: به دلیل استمرار شرایط خشکسالی در استان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از منابع آبی را در استان از دست داده‌ایم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمد حسین قرائتی  در مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید آبفار روستایی شهرضا با بیان اینکه تأمین آب آشامیدنی سالم بر اساس استانداردهای تصویب‌ شده از طرف وزارت نیرو یکی از وظایف مهم این شرکت است اظهار داشت: تمامی خدماتی که در رابطه با بحث آب و فاضلاب روستایی می‌شود، مجموعه فعالیت‌های شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: آمار روستاهای سکنه استان اصفهان یک‌هزار و 339 است که 948 روستا از این تعداد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان قرار دارند که به‌ طور مستقیم از این شرکت برای بحث تأمین آب خود استفاده می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان با اشاره به اینکه 240 هزار مشترک شرکت آبفار روستایی وجود دارد، بیان کرد: جمعیت مردم روستاهایی که تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان هستند بیش از 645 هزار نفر است، تمامی فعالیت‌های شرکت آب و فاضلاب روستایی برای روستاهایی است که جمعیت آنها بیش از 20 خانوار است.

وی تصریح کرد: تعدادی از روستاها تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی نیستند که خدمات بهداشتی آنها اعم از تحویل کلر به آبداران روستاها بر عهده شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان است.

قرائتی گفت: شاخص بهره‌مندی از آب آشامیدنی 69.3 درصد است و تعداد منابع آب در کل مدار بهره‌برداری 878 منبع تأمین آب است که شامل 531 حلقه چاه، 93 چشمه،37 قنات و 218 مورد آب‌های سطحی هستند.

وی با بیان اینکه به دلیل استمرار شرایط خشکسالی در استان در تابستان گذشته بین 10 تا 15 درصد از منابع آبی را در استان از دست داده‌ایم، افزود: شرکت آب و فاضلاب روستایی با استفاده از تمام ظرفیت‌های خود برای ترمیم و اصلاح شبکه‌های آب در روستاها با هدف کاهش مصرف آب وارد میدان شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان با بیان اینکه به دلیل فرسودگی شبکه‌های آبرسانی روستایی هدر رفت آب روستایی را داریم، بیان کرد: کمیته‌ای به عنوان کمیته هدر رفت در استان ایجاد شده و روستاهایی که هدر رفت بیشتری داشته‌اند را شناسایی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه 30 روستا در استان به صورت پایلوت انتخاب شده تا همه سیستم آبرسانی آنها نوسازی شود، تصریح کرد: با توجه به اهمیت هدررفت آب در دو سال گذشته بحث ترمیم و بازسازی شکستگی‌های لوله آب روستایی به پیمانکاران واگذار شده تا آسیب‌های وارد شده با سرعت بیشتر رفع شود.

قرائتی با بیان اینکه در سال سال گذشته پرت آب در شبکه آبرسانی روستایی استان 31.7 بود، بیان کرد: امسال با اقدامات انجام شده این میزان به 29.3 کاهش یافته است.

وی با تأکید بر اینکه منابع تأمین آب جدیدی وجود ندارد و بهترین کار جلوگیری از کاهش هدر رفت است، گفت: به دلیل مشکلات مالی کشور در سال گذشته 28 درصد از اعتبارات تخصیص داده شد، اما با توجه به دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر اختصاص 500 میلیون دلار از محل منابع صندوق ذخیره ملی به شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی کشور، روح تازه‌ای دمیده شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان بیان کرد: با اختصاص 50 میلیارد تومان از این مبلغ به شرکت آبفار استان اصفهان پروژه‌هایی که حدود 30 تا 40 درصد پیشرفت داشت به اتمام رسید.

وی اظهارداشت: در سال گذشته تعداد 324 پروژه در زمینه‌های مختلف از جمله آب آشامیدنی، اصلاح و توسعه شبکه‌های آب، آب‌رسانی سیار به روستاهای استان، 33 مجتمع آب‌رسانی و 48 پروژه تک روستایی شرکت آب و فاضلاب، آغاز شد.

قرائتی با اشاره به اینکه مجتمع‌های روستایی، مجتمع‌هایی هستند که تعداد روستاهای زیادی را در بر می‌گیرند و اگر در مرحله بهره‌برداری قرار بگیرد از حجم طرح آب‌رسانی سیار به روستاها کاسته می‌شود، گفت: از این 33 مجتمع روستایی، تعداد 18 مجتمع روستایی را که شامل 163 روستا و جمعیت حدود 108 هزار 681 نفری می‌شود، در برنامه‌ها پیش‌بینی‌شده که تا پایان سال 95 به بهره‌برداری برسند.

وی تصریح کرد: با توجه به گستردگی وسعت استان اصفهان برآورد اعتباری که برای آب‌رسانی سیار به روستاهای استان اصفهان در سال قبل هزینه شد، مبلغی بیش از 3 میلیارد و 150 میلیون تومان بود که این اعتبار برای امسال 3 میلیارد و 500 میلیون تومان در نظر گرفته‌شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان بیان کرد: با توجه به کاهش بارندگی‌ها و کمبود آب اگر مردم روستاهای استان اصفهان 10 درصد در مصرف آب زندگی خود صرفه‌جویی کنند، در شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان به هیچ مشکلی برنخواهیم خورد.

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه 1523 در اصفهان، گفت: مشترکان آب و فاضلاب استان اصفهان می‌توانند مشکلات به وجود آمده در شبکه را با تماس تلفنی اطلاع دهند تا در کوتاه‌ترین زمان مشکلات به وجود آمده رفع شود.



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.