محمد حسین عزیزی متخصص تغذیه در گفت و گو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گفت: ماست از تخمیر قند شیر(لاکتوز) حاصل می شود.باکتری های ویژه ماست لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل می کند که مزه ترش ماست نیز به خاطره وجود آن است.لبنیات با توجه به اینکه نسبتا اسید لاکتیک بالایی دارند می توانند در کاهش اضطراب و استرس موثر واقع شوند.
وی ادامه داد:ماست به علت وجود باکتری های پروبیوتیکی که در خود دارد می تواند به ترشح بیشتر اسید لاکتیک کمک کرده و احساس آرامش به وجود آورد.
عزیزی تصریح کرد:حالت خواب آلودگی که افراد پس از مصرف ماست و دوغ دارند از تاثیرات اسید لاکتیک می باشد.
وی ابراز داشت:در دستگاه گوارش باکتری های مفید و مضر زیادی وجود دارد که باکتری های خوب می توانند به هضم بهترغذا کمک کرده و عملکرد اکوسیستم طبیعی بدن را حفظ کنند و باکتری های بد علاوه بر اینکه منجر به ناراحتی معده و روده می شوند ، روند هضم غذا را نیز دچار مشکل می کنند.
ماست میوه ای
عزیزی با بیان اینکه ماستها را معمولاًبه صورت شیرین و گاه به صورت ترش، و با طعمهای مختلف به فروش میرسانند اظهار داشت:ماست میوهای از افزودن انواع میوه ها تهیه میشود که علاوه بر ایجاد طعمهای مختلف ماست، طعم ترش آن را کاهش دهد.
ماست یونانی
ماست خامهای (ماست یونانی) از مخلوط کردن شیر با خامه تهیه میشود تا میزان چربی شیر را به ۱۰ درصد برساند. معمولاً این نوع ماست را به همراه عسل به عنوان نوعی دسر مصرف میکنند.
ماست موسیر
ماست موسیر را از ماست با سیر یا موسیر له شده تهیه میکنند. گاهی هم حتی با سبزی ریزشده مخلوط میکنند و طعمهای مختلفی از ماست ایجاد مینمایند.
ماست چکیده
ماست چکیده از آبگیری ماست معمولی درست میشود. این کار را با گذراندن ماست معمولی از صافیهای پارچهای انجام میدهند.
انتهای پیام/