رحمتی افزود: تپه های باستانی شامل تپه باغچه لار متعلق به عصر مفرغ، تپه کاندی مربوط به اوایل دوره اسلامی، سولی چای شمالی مربوط به دوره میانی اسلامی، سولی چای جنوبی دوره میانی اسلامی، تپه اوچ ایاق مربوط به دوره های مفرغ، آهن و اسلامی، تپه قبرستان مربوط به عصر آهن، تپه بیوک کل متعلق به عصر اشکانی و ساسانی و تخت بلقیس مربوط به دوره ساسانی از جمله تپه های باستانی مطرح برای ثبت اثر در این جلسه بودند.
وی خاطرنشان کرد: از بین بناهای تاریخی چهار بنای تاریخی بیمارستان شهناز با شماره ثبتی 31566، مسجد میربهاءالدین با شماره ثبتی 31573، مسجد سید فتح الله با شماره ثبتی 31567 و حمام سعدی با شماره ثبتی 31575 در فهرست میراث ملی کشور ثبت شد.
رحمتی ادامه داد: از میان تپه های باستانی معرفی شده تا کنون، تپه اوچوق ایاق در فهرست میراث ملی با کد ثبتی 31564 ثبت شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: روند ثبت سایر بناها و تپه های باستانی هم اکنون در دست بررسی قرار دارد.
مسجد میربهاءالدین یکی از مساجد دوره قاجار زنجان است که به سبک و شیوه مساجد با شبستان ستون دار ساخته شده است.
مسجد سید فتح الله یکی از مساجد قاجاری مرکز شهر زنجان است که در فاصله کوتاهی از مسجد جامع و بازار تاریخی زنجان در داخلی یکی از کوچه های منتهی به بازار قرار گرفته است.
حمام سعدی یا فراشباشی یکی از بناهای دوره قاجاریه است که در فهرست آثار ملی قرار گرفت. این بنا به سبک و شیوه گرمابه های قدیمی ایرانی ساخته شده است و بسیاری از ویژگیهای گرمابه های سنتی ایران را دارد.
انتهای پیام/ م